Napetost v Ukrajini - Krimu

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.099
4.096
113
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Osebno imam enak standard za Rusijo kot za ZDA - primer Krima pa tako in tako niti približno ni podoben Iraku, ker pač gre za pokrajino, ki je bila vedno del Rusije, in tudi flawless demokratični referendum bi najbrž pokazal podoben rezultat. Obe državi pa na redni bazi kršita mednarodno pravo, s tem da je Rusija zaradi zgodovine toliko bolj zavožena tudi na domačem področju, in da je v ZDA (in na zahodu) kritika režima dovoljena, medtem ko v Rusiji ni.

A niso predsedniške volitve v Ukrajini razpisane za 25. maj?

In tem grmu tiči tvoj problem. Rusija se nikoli ni pretvarjala, da je svetilnik dekomkracije in jadajada, zato je ne smeš jemati kot tako. Rusija je ... Rusija. Če je rusom taka všeč, potem je, kar se mene tiče, čisto ok.

Poglej, kaj je danes z Irakom ali Libijo, ko jim je USA prinesla plamenico dekomkracije.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.059
-8.753
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ampak kosovo je priznalo kar nekaj svetovnih velesil, kdo pa je priznal krim oz njegovo priključitev?
Krima ne rabi priznati nihče, ker to ne bo samostojna država

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.099
4.096
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Saj verjetno se res nikomu ne da jebat s tistim polotokom (od velesil), point vsega je, da dobi ZDA in EU moč nad ukrajino in lahko pridejo na dvorišče rusije, oz se dela vedno večji in večji obroč okoli njih.

BRIC države na hitro opustijo petrodolar in se USA in EU usuje kot prah.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Rusija je ... Rusija.
Dober argument - Rusija je Rusija. Ne, Rusija je kleptokratska oligarhija, ki je od približne demokracije oddaljena še nekaj svetlobnih let več kot zahod.
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Če je rusom taka všeč, potem je, kar se mene tiče, čisto ok.
Povprečen Rus (moški) bo doživel 63 let, Američan 75, povprečen Britanec pa 80 let.
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Poglej, kaj je danes z Irakom ali Libijo, ko jim je USA prinesla plamenico dekomkracije.
Irak se utaplja v sektaškem nasilju, Libija se pa počasi postavlja na noge. V Libiji niso posredovali Američani, ampak NATO.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.099
4.096
113
Citat:
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Rusija je ... Rusija.
Dober argument - Rusija je Rusija. Ne, Rusija je kleptokratska oligarhija, ki je od približne demokracije oddaljena še nekaj svetlobnih let več kot zahod.
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Če je rusom taka všeč, potem je, kar se mene tiče, čisto ok.
Povprečen Rus (moški) bo doživel 63 let, Američan 75, povprečen Britanec pa 80 let.

1. Ja in? Očitno to rusom paše. Mogoče jim je to bolj všeč, kot kvazi demokracija, kot jo imamo na zahodu?
2. Sicer grdo rečeno, ampak, zato pa je njihov pokojninski sistem vzdržen, naš pa ne, razen če boš delal do bergel(, ker imamo v našem krasnem demokratičnem sistemu pokojninski sistem postavljen preko piramidne sheme).

Nazadnje urejeno:

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Ja, Libija se počasi postavlja pokonci, imajo demokratično izvoljen kongres, v katerem prevladujejo liberalci in zmerni islamisti.

Ja, napad na Irak (in Afganistan) je bil v nasprotju z mednarodno zakonodajo, krivda za porast islamskega fundamentalizma je zgolj in samo na ameriški strani, Američani so imeli v Iraku izredno slabo strategijo itd. Vse to pa še vedno ne spremeni dejstva, da bi raje videl, da moji otroci živijo v ZDA kot pa v Rusiji. V ZDA imajo kritki iraške vojne oddaje na TV-ju, v Rusiji pa imajo kritiki čečenskih vojn metek v čelu.

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.127
7.016
113
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ampak kosovo je priznalo kar nekaj svetovnih velesil, kdo pa je priznal krim oz njegovo priključitev?
Krima ne rabi priznati nihče, ker to ne bo samostojna država

Potem pa naredi podobno repliko tistemu, ki primerja krim in kosovo, jaz sem njemu repliciral, zato sem tudi napisal na koncu besedo "priključitev".

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.099
4.096
113
Citat:
Ja, Libija se počasi postavlja pokonci, imajo demokratično izvoljen kongres, v katerem prevladujejo liberalci in zmerni islamisti.

Ja, napad na Irak (in Afganistan) je bil v nasprotju z mednarodno zakonodajo, krivda za porast islamskega fundamentalizma je zgolj in samo na ameriški strani, Američani so imeli v Iraku izredno slabo strategijo itd. Vse to pa še vedno ne spremeni dejstva, da bi raje videl, da moji otroci živijo v ZDA kot pa v Rusiji. V ZDA imajo kritki iraške vojne oddaje na TV-ju, v Rusiji pa imajo kritiki čečenskih vojn metek v čelu.

Irak in Libija sta bila napadena samo zaradi nafte in ker sta njuna predsednika hotela prekinitev trgovanja z nafto preko petrodolarja.

Ampak še vedno ti ni jasno glede USA in Rusije. Ni važno, kaj si ti misliš o Rusiji, ampak kaj si Rusi mislijo o Rusiji.

Nazadnje urejeno:

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.099
4.096
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
in lahko pridejo na dvorišče rusije, oz se dela vedno večji in večji obroč okoli njih.

In to je pozitivno kako? Kaj je na tem pozitivnega? Zakaj se je potrebno konstantno širiti na račun drugega?

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.099
4.096
113
Seveda! Jim bom jaz pamet solil, kako naj oni živijo?

So jim to hotel diktirati Britanci, pa so jim pkazali prst.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Dokler glasovanje na njihovih volitvah odloča o tem, ali bo neka tretja država v Afriki deležna demokracije - ja.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.099
4.096
113
Če misliš, da njihove volitve kaj pomenijo, se motiš.

Državo vodijo banke, naftna, orožarska industrija in Council on Foreign Relations.

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.127
7.016
113
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
in lahko pridejo na dvorišče rusije, oz se dela vedno večji in večji obroč okoli njih.

In to je pozitivno kako? Kaj je na tem pozitivnega? Zakaj se je potrebno konstantno širiti na račun drugega?

Osebno raje živim pod zda kot pa pod rusijo. Zgolj zato. Zaenkrat je svet še preveč nestabilen, da bi agresorjem pustili proste roke.