Napeljava internet kabla po stenah

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.411
3.803
113
davorinm.wordpress.com
Rabil bi nasvet. TRenutno imam škatlico od optike v spalnici, potem pa optični kabel napeljan po tleh od spalnice do dnevne sobe. To pomeni, da ne morem zapirat vrat, ker mi prekine povezavo...

Kable mi je napeljal Amis (vsaj mislim da Amis, ker je od Telekoma optika, od amisa storitev). ko je napeljeval je rekel da imam stenah od spalnice do dnevne speljan telefonski kabel, mrežnega pa ne. Tako da bi moral zrihtati, da mi nekdo to poinštalira, potegne pravi kabel po stenah in naštima prave vtičnice za TV-jem, kjer pride (zdaj telefonski) kabel ven iz stene.

ima kdo kakšno idejo koliko taka zadeva stane? Koga poklicati da to zrihta?

tnx

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Torej modem (telsey, genexis) imaš v spalnici v dnevni sobi pa pride optika v stanovanje?
Tukaj ima Amis svoja partnerje, ki to urejajo.
Drugače pa daj modem tam kjer optika pride v stanovanje. Potem pa utp kabel potegni. Kabel lahko potegneš samo, nekdo ti mora samo konektorje stisnit gor.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.411
3.803
113
davorinm.wordpress.com
V spalnici imam škatlico iz katere gre 10 metrov optičnega kabla (rumenega) do dnevne sobe v kateri je amisov modem&wi-fi router. Najboljše bi bilo, da je ta modem v spalnici, pa da se mrežni kabel potegne po stenah do dnevne sobe.

Torej se kar na amis obrnem? Da ne bom zadeve 5x preplačal prek amisa?

Nazadnje urejeno:

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Ne vem, če Amis res ureja interno inštalacijo.

Kot ti je bilo svetovano, v spalnici poleg škatlice postavi še modem/router. Potem pa na navaden telefonski kabel pripni UTP, in potegni ven telefonskega, obenem dobiš skozi UTP. Sam še konektorja na obeh straneh in je urejeno.

LP

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Ne splaca se ti preko amis. Prvic njihovi terenski tega ne delajo. Partnerji so pa dragi. Kakega vzami ki zna stisnit konektorje kabl pa sam potegni

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Tko enostavno, da boš potegnil s telefonskim še utp zraven, ne verjamem, da bo šlo.
Za test pa lahko to sam probaš. Potegni telefonski kabel na eni strani, pa boš videl, če se kaj premakne na drugi;)
Če se, potem si na dobri poti in samo še res ampak res močno prilepiš utp kabel na telefosnkega in potegneš čez.
Če pa se nič ne premakne, pa razmišljaj o nadomenti inštalaciji in kaki luknjici v steno. Še vedno lepše kot kabel po tleh. Poglej še, če bi ga lahko čim več pripeljal za zaključnimi letvami.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Mislim da ni to nekaj neverjetnega. Odvisno, koliko je stara in kvalitetna inštalacija. Včasih je kabel kar direkt v ometu, včasih je sicer v ceveh, pa je kje kaj pretisnjeno, včasih pa ni problema.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.411
3.803
113
davorinm.wordpress.com
Pošljem zvečer. Sicer mi narodnjak rihta nekega znanca, še zvem.
smile-1.gif

Blok je star 5 let, gradnja je vrhunska.

Nazadnje urejeno: