Napake v zemljevidih in navigacijskem programu

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.448
814
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
sem vedel, da že z avtodomom kolovartiš naokoli, zato sem sklepal...delno pravilno
smile-1.gif

ftr pobrišeš, ali pa pobriši NavOn_N480_Primo_NQFEU_09Q4_Truck.rar licenco, drugače res ne gre!
wink-1.gif

ahladi

Pripravnik
13. nov 2009
43
0
6
Bom še tukaj vprašal, pred kratkim sem hotel naložit nove Teleatlasove karte v kombinaciji z Topmapom. Ko sem želel pognati navigacijo, mi je izpisalo "Out of memory"! Če sem naložil samo karto Slovenije, je zadeva delovala normalno! Kje bi lahko bila težava? Sem pa zadevo naložil na iGo Primo 2.0!
Hvala in lep dan še naprej! A

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
A imaš na kartici ali v napravi? Wayteq zna imet take probleme kadar je navigacija na napravi. Priporočam, da naložiš na kartico pol mora delat, ker meni dela na enaki napravi.

din

Pripravnik
19. avg 2007
76
0
6
Citat:
Uporabnik McGiver pravi:
Ni na kamion, to sigurno ne, je na avto s "specialnimi gabariti" - avtodom. Saj se spravljam že nekaj časa zamenjat TT pa se mi ne ljubi.
wink-1.gif

Kako pa izključiš ftr podatke, razen, da jih pobrišeš? Jaz sem bil skoraj prepričan, da je TMC kriv, ker ažurnost sporočil jim ni glih neka jaka stran.

Imel enake probleme, kljub nastavitvi Avtobus z vpisanimi dimenzijami vozila, Avto z vpisanimi dimenzijami vozila. Nato sem izbrisal datoteke in nastavil na avto brez dimenzij vozila. Dalje je normalno vodil.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Citat:
Uporabnik McGiver pravi:
Kar se tiče TMC v SLO. Odgovor TrafficNav:

Tisztelt Partnerünk!

Az észlelt hibáról a bejelentést megkaptuk, munkatársaink dolgoznak rajta!

Üdvözlettel:
TrafficNav

Da se ne boste preveč mučili - ugotovljena napaka v aplikaciji - delamo na tem.

Sem tole preselil sem, ker tudi sem paše.

Upam, da je res prišlo do nehotene napake v TMC aplikaciji za Slovenijo pri operaterju TrafficNav in upam, da jo bodo tudi popravili v doglednem času - do zjutraj še nič novega.
Torej trenutno je stanje še vedno tako, da TMC poišče postaje, zazna oddajanje TMC sporočil, vendar izpiše CA-TMC (ni ključa). Upam, da niso toliko zamutili, da bo treba nove TMC licence iskat.

za tiste, ki imate voljo pošiljat pripombe o delovanju TMC pa: support.trafficnavltd.com se vpišete, vam potrdijo prijavo (po kakih 15 minutah) in lahko pošiljate pripombe preko obrazca. Naš produkt je RDS! Za odgovor si oglejte Guglov prevajalnik, ker vam odgovarjajo v madžarščini.
wink-1.gif

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
A se je komu že prikazala "Marija"? Jaz sem jim ravnokar poslal drugi opomin pred tožbo.
smile-1.gif

Dajte jih še drugi malo bombardirat z mesidži, da jim presede in porihtajo zadevo.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Sem jih spet opozoril, pa še prosil, da odgovorijo v angleščini - pa nič pravijo v madžarščini da tehniki delajo na tem, v resnici pa se jim fučka.
frown-1.gif

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Takole: v dilemi katere zemljevide uporabiti za potovanje po Balkanu, lahko na moje veliko presenečenje za HR, SRB, MK in GR priporočam nove NQ. Po primerjavi s TM v GR sta praktično identična. V GR moti edino napaka (tudi v TM) v prikazu morja, saj le-to po večini ni modro obarvano.
shocked-1.gif

Aja uspelo mi je naložit še kombinacijo Monolita (mislim da pomlad lani) in novega NQ, ki v Gruškovju (MB-ZG) še nima novega SLO mejnega prehoda in posledično ni "skup zložena", tako da navigira čez Rogaško.

Pa še to: nam vsem ljubi TrafficNav pokriva s TMC tudi HR in GR - vsaj naj bi - meni ni našlo nič, pa tudi ključev še ni na obesku.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Če nebi poslikal sam sebi nebi verjel - slikano danes zjutraj.

Torej v določenem trenutku je TMC delal - kasneje spet ne. Opazil pa sem, da je očitno nekaj narobe z izborom postaj, saj te postaje kasneje sploh ni več resno skeniral.
frown-1.gif

1570986-Photo6.09.12111241.jpg

Priponke

• 1570986-Photo6.09.12111241.jpg
    1570986-Photo6.09.12111241.jpg
    79,8 KB · Ogledi: 302

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.448
814
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
zanimivo! Daj si za hec inštaliraj GJ-AK skin, kjer imaš možnost vnosa fiksne postaj, nato le to vpiši kot fiksno frekvenco. Edini problem je zdaj to, če ti te postaje ne lovi na lokaciji, kjer boš testiral.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Sem zdaj probal na drugi navigaciji - tista je doma v ADju in na tej frekvenci da da nima CA ključa. Zdaj ali sem mogoče na tisti navigaciji odkril ultimativno kombinacijo licenc (mislim, da sem vse gor nabutal) ali pa je kaj drugega - mogoče so začasno vklopli nazaj.

Saj imam GJ skin - kje to vpisuješ? A tisti + in - pri postajah, ali se kje prav številke vpišejo?

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.448
814
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Ne vem na pamet sicer pa, da ne bom širil krive vere, nisem zdajle siguren ali ima to opcijo GJ-AK ali DimKa...morda celo ZoZo..
smile-1.gif
Bom preveril doma. Vem samo, da imam to opcijo na svoji testni igrači, ker sem ravno pred nekaj dnevi ročno vpisoval, nisem pa ziher kateri skin je bil aktiven..

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Mislim, da imam vse licence na obeh. Tudi na tisti od zjutraj potem ni več našel. Bom popoldan poizkusil. Malo potrepljanja.
wink-1.gif