Napake na Google Maps

Pametni

Pripravnik
2. maj 2016
144
17
18
Google maps nam pokaže kraj Ljubno ob Savinji tik ob Ljubljanskem letališču, kar je seveda napaka. Bral sem, da so včasih izdelovalci zemljevidov zanalašč vključili manjše napake, in sicer zaradi avtorskih pravic, da so lahko dokazovali, kdo je od koga kopiral. Mislite, da gre v tem primeru za to? Je to Googlu nekdo podtaknil? Kam se prijavijo take napake? Ali ste tudi vi naleteli na kakšno?

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.319
21
38
Ljubljana
Hmm..men lepo pokaže, od oka nek med logarsko in Celjem
tongue-1.gif

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.572
940
113
Imaš severno od Mengša (tam kjer je Publicus) tudi Nazarje, ki ne obstajajo.
Obe napaki sta že kr en čas prisotni, ne vem pa, a jih še noben ni na to opozoril al jih namenoma ne izbrišejo....

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Za pripravo takšnih zemljevidov je potrebnih kup postopkov in verjetno pri katerem od teh pride do napake.
Tudi tole Nazarje izgine, če malo povečaš, zato gre po mojem mnenju tudi tukaj bolj za kakšno napako pri združevanju predlog.

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik pinkobalinko pravi:
Zelo verjetno, ker še malo naprej, pri Voklem, so tudi Luče.
Saj v Mostah (pri Komendi) je bil ob cesti tudi včasih smerokaz za Radmirje.
Saj ni narobe kazal, vendar je Radmirje majhna vas preko hriba, 40km oddaljena od tam.
Pa večinoma gorenjci še niso slišali za to vas.

gufy

Pripravnik
11. apr 2009
620
18
18
Pomoje je Slovenija premajhno selo za en Google. Kaj pa njih briga, če je napis par 10 km stran. Sej smo že večkrat javili, pa ni nič drugače. Pa ponekod kot lokacijo še vedno najdeš npr. Mengeš, Bohinj, Slovenija. Presneto Bohinj...

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Vse v in okoli Maribora je Brezovica, Slovenija.

Juhu, Maribor predmestje Brezovice. :bonk:

Aja pa kolega je zadnjič bil okoli 3glava in mu na FB kot lokacijo kaže Triglav National Park, Narodni park · Tolmezzo, Italija

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Čakaj, pojasni za telebane.

FB objava iz TNP in piše to kar sem prepisal zgoraj.

FB objava iz Maribor piše: Maribor, Brezovica, Slovenija.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Zelo na kratko - ko je bil uporabnik na Triglavu, je bil lahko prijavljen na kar nekaj različnih baznih postaj. Lahko tudi na italijansko, brez skrbi. In potem dobi pač neko lokacijo, ki je ne pričakuješ. Potem so še geolokacije. Za moj IP recimo piše, da je lociran v Mariboru, pa sem recimo v Kamniku. Pač Amis ima neko svojo hierarhijo dodeljevanja IPjev in to ni nujno prava geolokacija.
Ni nujno, da so vsi podatki v WHOIS v redu vneseni. Pri nas pogosto celo niso.
Potem obstaja kup servisov, da javiš takšne napake (recimo tale ali celo Googlov ...).
Načeloma naj bi državo določilo >95%, regijo od 60-80%, kraj pa 55-75% zanesljivo. V grobem. Ne se preveč zanašat na to in ni kriv niti Google niti Facebook.

• Všeč mi je
Reactions: endvatri

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Razumem, čeprav je v času ko ima praktično vsak telefon GPS, tak način določanja lokacije glup.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Se strinjam :) v istem času namreč ima namreč tvoj telefon precej bolj točno določeno svojo lokacijo (GPS, Wifi, oddaljenosti baznih postaj ...).
Google, FB, M$, Apple in ostali ob nalaganju slike na njihov portal ob sliki lahko dobijo precej bolj točne podatke (recimo v EXIFu slike je (pogosto) zapisana tudi GPS lokacija zajetja, lahko pa bi kakšna skripta od telefona zahtevala tudi trenutno lokacijo). Res ne vem zakaj pravzaprav uporabljajo določanje lokacije preko IP naslova.
Ampak tole je že malo offtopic. Gremo nazaj na Google Maps.

• Všeč mi je
Reactions: McGiver