Napaka v pomivalnem stroju E15

Mr_NO

Majstr
18. avg 2007
1.426
260
83
Pomivalni stroj Bosch javlja napako E15 (vklopljen sistem za zaščito pred izlivom vode). Lahko kaj sam naredim ali kličem servis? Hvala.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.855
10.365
113
EU
Moraš ga ven potegniti in pogledati spodnji del, od zadaj.
Ponavadi ima spodaj večjo zbirno pločevino s senzorjem, kateri javi napako, če na pleh pade nekaj kapljic vode.

• Všeč mi je
Reactions: igi in Mr_NO

jezek

Guru
24. jul 2008
4.672
2.013
113
Po sušenju ga moraš še nagniti za 45 stopinj da se sistem resetira. Sem pozabil v katero smer, mislim da naprej. Itak pa ti skoraj gotovo pušča kadička (spoj ohišja in korita). Popravilo se splača samo če dobiš aftermarket rešitev z dodatnimi tesnili, sicer je strosek servisa skoraj kot nova mašina

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.829
5.408
113
Imel sem to situacijo po dobrih dveh letih uporabe.
Če ga ven potegneš in za nekaj časa nagneš nazaj pod kotom približno 45 stopinj, bo voda stekla ven in bo spet opral kako žehto ali dve. Ni pa to popravilo težave.
Uradni serviser je pri mojem, ki ima super duper sistem sušenja zeolith za 20 € menjal plastično matico pri izboklini zadaj desno v koritu. Rezervni del je kovinski.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.829
5.408
113
Druga pogosta možnost pri boschu je, da spušča tam, kjer pride ven vetrnica. Dobi se dodatno tesnilce, ki se dodatno vgradi brez velikega razdiranja. Ampak ni bilo poceni, več 10 €, zato sem jaz raje poklical serviserja in na koncu ugotovil, da bi se zasral, če bi rihtal sam, ker imajo ti stroji več šibkih točk, kar se tiče tesnenja. Ni to beko, ki mi je začel spuščati po osmih letih.

igi

Guru
13. okt 2007
5.758
1.335
113
Celje
Pri meni je spustilo (razpadlo v prah) tesnilo pri črpalki na dnu stroja. Sem nabavil novega za par 10 € in menjal.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.855
10.365
113
EU
Imel sem to situacijo po dobrih dveh letih uporabe.
Če ga ven potegneš in za nekaj časa nagneš nazaj pod kotom približno 45 stopinj, bo voda stekla ven in bo spet opral kako žehto ali dve. Ni pa to popravilo težave.
Uradni serviser je pri mojem, ki ima super duper sistem sušenja zeolith za 20 € menjal plastično matico pri izboklini zadaj desno v koritu. Rezervni del je kovinski.
Ta plastična matica v koritu, je na pogled dostopna znotraj, ali z zunanja strani stroja.
Da na mojem preverim, če je plastična.