Napajalnik na monitorju

goran1111

Pripravnik
2. jan 2015
457
4
18
okol Maribora
Hvala za odgovore. Kolko se je meni zdelo so vsi malo izbočeni, razen tavelikega. Vendar sem se odločil, da se ne mislim zafrkavat z lotanjem. Sploh, ker ne vem 100%, da je to problem. Sem si že nabavil drugega. Je pa zanimivo, da zdaj ko sem ga nazaj sestavil ni več rabil toliko časa za vklop hehe... Verjetno začasno. Kolko bi še lahko za njega dobil, glede na to da drugače pa vredu dela?

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Zamenjaj vseh 6 kondenzatorjev in bo monitor 100% ponovno deloval.
Če ga misliš komu prodat, mu predhodno povej, da si bo moral zamenjat kondenzatorje, če bo želel monitor uporabljat normalno.

p.s.
Kateri model monitorja imaš?

goran1111

Pripravnik
2. jan 2015
457
4
18
okol Maribora
Saj to je normalno, da bom povedal kaj prodajam. Za teh par evrov pa nebom nobenega nasral. Samsung SyncMaster 226BW. Letnik mislim da je 2007. Starejši ni.

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Ne me jebat. Jaz mam isti monitor in mi to crkuje po istem obdobju kot tebi
smile-1.gif

No, jaz sem danes šel kupit kondenzatorje in odštel 3,5€. Kupil sem samo te pokončne. Ko zrihtam sporočim kako je stanje.

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Kupil sem v Mariboru v ČIP elektronika. Original kondenzatorji so 820uF 25V, jaz pa sem kupil 1000uF 25V. To so tisti štirje večji. Za malega pa nevem kakšen je, ker sem mel kar celo ploščo poleg in prodajalcu kar pokazal kaj rabim.

goran1111

Pripravnik
2. jan 2015
457
4
18
okol Maribora
Aha. Pametno. Bom jaz tud tak naredil. Hvala.

Da še opozorim ljudi kako ''korektni'' so serviserji. Torej sem monitor nesel na en servis in jim povedal kaki so simptomi. Ko so me poklicali, je rekel, da je šel napajalnik in da bo popravilo 54 evrov. In ko sem mu rekel, da je to predrago in da nebom popravljal, je bil zeeeelo začuden...

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Saj manj niti ne bi kasiral, če bi to delal za preživetje. Odpiranje, lotanje, zapiranje, testiranje in je ura in pol mimo...

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.781
221
63
Citat:
Uporabnik goran1111 pravi:
Ni blo videt, da delajo za preživetje. Bolj za življenje, ker so meli kar gužvo. 30 evrov delovne ure se ti zdi vredu za tako delo?

ni vsak za vse.

a ti sam vzdrzujes svoj avto, servisiras gospodinjske naprave, napeljujes vodovod, elektriko po stanovanju?

ce ne znas (mores, upas), pac peljes k nekomu ki to zna. in za to ti racuna svoj cas, znanje. zdaj ali je to nateg ali ne, bos ocenil sam.

pa ce mislis da je 30 eur draga ura ... pelji enkrat avto na pooblasceni servis, pa ti bo vse jasno ...

goran1111

Pripravnik
2. jan 2015
457
4
18
okol Maribora
Razumem te kaj hočeš povedat. Ampak jaz ne govorim na splošno o ceni delovnih ur, niti ni to bil pooblaščen serviser česarkoli. Govorim konkretno o mojem primeru. In to za mene je nateg, če so deli 3,5 evra, odpiranje, zapiranje, lotanje in testiranje pa 51 evrov. Tebi se zdi za ta moj primer primerna cena?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.874
695
113
To je povsem normalna cena, pa če ti je všeč ali ne.
Za 5€/h boš težko spravil skozi bruto bruto minimalno plačo in vse materialne stroške, stroške opreme in najema prostorov...

Pa nek malo bolj prefinjen majster ti tudi ne bo delal za minimalno plačo
wink-1.gif

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Citat:
Razumem te kaj hočeš povedat. Ampak jaz ne govorim na splošno o ceni delovnih ur, niti ni to bil pooblaščen serviser česarkoli. Govorim konkretno o mojem primeru. In to za mene je nateg, če so deli 3,5 evra, odpiranje, zapiranje, lotanje in testiranje pa 51 evrov. Tebi se zdi za ta moj primer primerna cena?

Koliko bi pa dal vodovodarju, ko ti bi v 5 minutah zamenjal eno dihtungo na pipi, strošek par centov? 5€?

goran1111

Pripravnik
2. jan 2015
457
4
18
okol Maribora
Citat:
Uporabnik ThorZEN pravi:Koliko bi pa dal vodovodarju, ko ti bi v 5 minutah zamenjal eno dihtungo na pipi, strošek par centov? 5€?

Več mu nebi dal kot štromarju, da mi zamenja žarnico. 20 evrov.
wink-1.gif
Zgleda da samo jaz mislim, da je to pretirana cena. Pol se motim. Mogoče se mi zdi zato drago, ker je to taka stvar, ki bi jo lahko sam naredil, pa se mi pač ne da ukvarjat s tem. Če bi pa blo kaj takega o čemer nimam pojma pa bi se mi verjetno zdelo normalno.

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.781
221
63
Citat:

Mogoče se mi zdi zato drago, ker je to taka stvar, ki bi jo lahko sam naredil, pa se mi pač ne da ukvarjat s tem. Če bi pa blo kaj takega o čemer nimam pojma pa bi se mi verjetno zdelo normalno.

si si sam odgovoril. najprej nisi vedel kaj je narobe, potek ko smo te poucili da gre za nekaj eur stroska in malo lotanja pa se je zadeva kar naenkrat popolnoma spremenila. zdaj je pa odprava take napake na servisu odiranje ...

vse je samo stvar percepcije.

spominjas me na kolega, ki je prej vse okvare gospodinjskih naprav reseval preko servisa. ko sem mu pokazal, za kaksne banalne napake (zaradi temp se na indukcijski steklokeramiki stali cin na senzorju temp) placuje po 300eur ob vsakem obisku serviserja. zdaj pa me ob vsaki okvari (neglede na to ali gre za pomivalni stroj, pralni stroj, pecico) poklice. zdaj on pametuje po barih, kaksni oderuhi so serviserji, jaz pa imam samo delo z njim. mogoce tudi zato, ker mu vse delam for free.

mislim, da je skrajni cas, da zacnem racunati za usluge
evil.gif

goran1111

Pripravnik
2. jan 2015
457
4
18
okol Maribora
Kaj se je dogajalo si lepo ugotovil, le vrstni red je bil drugačen. In mogoče sem se tukaj delal bolj laika kot sem. Da so kondenzatorji krivi sem že prej sam sumil (nisem pa električar in se s takimi popravili nikoli ne ukvarjam). Ampak kot sem napisal se mi ni dalo s tem ukvarjat. Kupil sem že nov monitor in ta bo za rezervo. Odločil sem se, če bo popravilo do 30€ ga popravim, drugače gre v keson. Monitor sem peljal na servis, mu razložil kaj je in rekel da so po moje kondenzatorji. Me pokliče in reče, da je napajalnik pokvarjen in strošek 54€. Zato tudi naslov teme napajalnik. Ok keson. Pol pa mislim mogoče pa tu kaj bolj pametnega zvem... Ostalo pa je v tej temi...