Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik dasVR46 pravi:
Jaz vsekakor podpiram* to. Sosedi so na socialni pomoči in ko se srečamo v trgovini, nabavijo le cigarete in pivo. Po tem pa še na kavo v najbližjo gostilno. Da ne zgubljam besed o etničnih.
Podpiram, če bo država z denarjem od socialne pomoči odkupila hrano od slovenskih kmetov. Ti kmetje bi imeli zagotovljen reden mesečni prihodek in potem bi se jim tudi ustrezno zmanjšal subvencije...država bi še prišparala na koncu
res Sherlock? veliko slovenskih kmetov prideluje riz? olje? etc?
Mislil sem predvsem na stvari, ki jih pri nas pridelamo - krompir, zelenjava,... Znanec je pred časom razlagal, kako so iz drugih držav uvažali krompir za enega slovenskega trgovca. Je to res potrebno, glede na to, da v Sloveniji pridelamo veliko krompirja? Riža jasno v Sloveniji nimamo, to bi morali še vedno uvažat. Tudi če bi pridelali preveč mleka, višek ne bi zavrgli, ampak bi ga še vedno prodali. Vsaj tam, kjer je to mogoče (pri hrani, ki jo pridelajo slovenski kmetje), bi lahko država naredila razliko in podprla svoje gospodarstvo. Namesto, da jim dajejo subvencije, naj jim raje dajo možnost za prodajo izdelkov.
Citat:
Uporabnik pleXwriter pravi:
A kaj se zgodi? Zgodi se realno stanje, tisti, ki hrano rabi, jo bo sprejel z odprtimi rokami, tisti, ki pa visi na sociali zaradi lepšega, kot večina, tistemu se pa zgodi ja.
A tista statistka o S£ovencih?
+1
S tem bi se ločili tisti, ki dejansko potrebujejo socialno pomoč oz. osnovne življenske potrebščine od tistih, ki od države samo vlečejo denar.
Kako je že tisti pregovor, "če daš človeku ribo, ga boš nahranil za en dan, če pa ga naučiš uloviti ribo, ga boš nahranil za celo življenje" oz. nekaj podobnega? Jaz sem mnenja, da država ne bi smela "dajati rib" oz. kakršnih koli denarnih nadomestil (ker je to konec koncev le potuha za lenuhe in izkoriščevalce), ampak bi morala dati le priložnost, da si sam zaslužiš denar.