Pozdravljeni, sem nov tukaj gori! Prebral sem vaše dosedanje vpise, a mislim, da nisem dobil povsem zadovoljivega odgovora. Predvsem me begata dva terminusa iz ZVOP-1. Gre za "osebo javnega in zasebnega sektorja, ki izvaja nadzor". So pod zasebnim sektorjem mišljene fizične osebe, lastnice nepremičnine v kateri bivajo, ali gre za pravne subjekte (s.p., d.o.o., d.n.o....), ki v svojih nepremičninah opravljajo neko dejavnost, lahko pa poleg tega tudi bivajo v njihj? Sam namreč hišo uporabljam zgolj za bivanje in za nikakršno drugo dejavnost.
Nanjo sem montiral 4 kamere, ki pokrivajo dvorišče (dostop-dovoz-parkirni prostor), ki so povezane s snemalnikom (trdi disk) na katerega se lahko shrani za približno 14 dni posnetega materijala. Vidno polje kamer ne posega na sosednje parcele niti na javno površine (cesto mimo hiše). Na štiri vidna zunanja mesta (okna, vrata ter garaža) sem nalepil opozorilne nalepke, da je objekt pod video nadzorom (bile so priložene kameram). Vsebina opozorila je v angleškem jeziku (camera observation system), poleg je slika očesa in logo proizvajalca, pod vsem skupaj pa se v drobnem tisku nahaja njegova spletna stran in ustrezni drugi linki. Vse štiri kamere so dobro vidne in niso skrite. Ob njihovi montaži so sosedi videli, da se nameščajo, saj jih je kar nekaj ur montiral pooblaščeni servis.
Sprašujem, ali nameščene nalepke zadostujejo, ali je potrebno še kaj dodati in, če posnetke nadzora lahko uporabim kot dokazno gradivo na sodišču, če nekdo nepovabljen-nepooblaščen vstopi na mojo parcelo oz posest, kaj vzame ali me napade? Predvsem pa me zanima kaj moram še postoriti, če vsi prej našteti ukrepi ne zadostujejo, da ne bi kršil zakonodaje.
Za morebiten natančen ter razumljiv odgovor se že v naprej zahvaljujem!