Nalepke na avtu

Mittjek

Zelenc'
17. nov 2013
2
0
1
Slovenija
Zanima me ali morda kdo ve kako je z nalepkami na avtu. Se pravi jaz bi dal nalepke na vrate, pokrov motorja in na pritlažnik. Ali je za nalepke na avtu potrebna homologacija?

picolo

Pripravnik
23. maj 2009
287
1
18
loče
DA potrebuješ homologacijo ,ker si spremenil skor cel avto.Točno je določeno koliko je lahko površine v drugi barvi.

emirATes

Pripravnik
9. apr 2012
159
7
18
Citat:
Uporabnik picolo pravi:
DA potrebuješ homologacijo ,ker si spremenil skor cel avto.Točno je določeno koliko je lahko površine v drugi barvi.

A res, od kdaj pa to? Imaš kak link?

picolo

Pripravnik
23. maj 2009
287
1
18
loče
Citat:
Uporabnik emirATes pravi:
Citat:
Uporabnik picolo pravi:

Od zelo dolgo.Potem bi jaz imel vsak mesec avto v drugi nalepki.

asteliks

Fizikalc
5. mar 2013
1.446
99
48
Citat:
Uporabnik picolo pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik picolo pravi:

Mogoče bi bilo dobro vedeti o velikosti teh nalepk pred nadaljno debato.
LP

Anzee

Pripravnik
24. sep 2007
679
0
16
41
Ljubljana - Siska
www.facebook.com
To s homologacijo nalepk je ubistvu precej nejasno. Do sedaj sicer se nisem slisal da bi kdo moral homologirati nalepke (ceprav sem tudi sam polimal ze nekaj vozil). Vecji problem je imel kolega, ki dipa vozila - na LPP se niso znali zjasniti ali potrebuje sedaj homologacijo ali ne, saj je avto se zmeraj originalne barve, cezenj pa je nanesena druga, odstranljiva barva.
Naceloma pa tudi ne potrebujes homologacije, saj je barva zapisana v prometni; iz tega sledi samo sprememba barve v prometni in ne homologacija. Tako recimo se je zgodilo pri meni, ko sem imel najprej belo motorno kolo, ter ga prelimal na crno -> spremenili so mi samo prometno.

Ce rabis kaksne nalepke se javi
smile-1.gif

picolo

Pripravnik
23. maj 2009
287
1
18
loče
Citat:
Uporabnik asteliks pravi:
Citat:
Uporabnik picolo pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik picolo pravi:

Mogoče bi bilo dobro vedeti o velikosti teh nalepk pred nadaljno debato.
LP
Imaš lepo napisano:vrata,pokrov motorja,prtljažnik.To je skoraj cel avto,razen strehe.
LP

picolo

Pripravnik
23. maj 2009
287
1
18
loče
Citat:
Uporabnik Anzee pravi:
To s homologacijo nalepk je ubistvu precej nejasno. Do sedaj sicer se nisem slisal da bi kdo moral homologirati nalepke (ceprav sem tudi sam polimal ze nekaj vozil). Vecji problem je imel kolega, ki dipa vozila - na LPP se niso znali zjasniti ali potrebuje sedaj homologacijo ali ne, saj je avto se zmeraj originalne barve, cezenj pa je nanesena druga, odstranljiva barva.
Naceloma pa tudi ne potrebujes homologacije, saj je barva zapisana v prometni; iz tega sledi samo sprememba barve v prometni in ne homologacija. Tako recimo se je zgodilo pri meni, ko sem imel najprej belo motorno kolo, ter ga prelimal na crno -> spremenili so mi samo prometno.

Ce rabis kaksne nalepke se javi
smile-1.gif

Spremembo barve potrebuješ ja.Če imaš npr. poliman samo pokrov motorja , ne rabiš ničesar.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik picolo pravi:

Imaš lepo napisano:vrata,pokrov motorja,prtljažnik.To je skoraj cel avto,razen strehe.
LP

V bistvu ni cisto jasno napisano... On bi dal nalepke na vrata, pokrov motorja, prtljaznik... Ni pa omenjeno za kaksne nalepke gre. Recimo za Car Tattoo, reklamne nalepke, kaksen vzroec...

steni

Fizikalc
5. jan 2008
682
39
28
Ravne na Koroškem
Kako pa je z car wrapping-om? Tu je celoten avto v nalepki. Ali je tudi tu potrebna sprememba barve v avtomobilu, ker spodaj je še vedno original barva.?!

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Vsaka sprememba na avtomobilu mora biti uradno homologirana.

Zdaj kaj pa ljudje počnejo je pa druga zadeva, težave boš imel z zavarovalnico ob morebitni uveljavitvi škode.

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Vsaka sprememba na avtomobilu mora biti uradno homologirana.
Sprememba ali predelava?

Vsaka sprememba , ki vpliva na podatke vpisane na prometnem dovoljenju, sprememba ki vpliva ali bi lahko vplivala na homologirane dele in pa sprememba ki bi lahko ali vpliva na varnost vozila v prometu.

Torej, če kupi nekdo nove feltne, ki niso kot original rezervni del pri tem vozilu jih mora po zakonu/pridepisih.... homologirati s pripadajočimi dokumenti.

Glede barve vozila, pa le ta ni predmet predelave tako da je ni potrebno vpisati v potrdilo o skladnosti naredi se na tehničnem pregledu kot tehnična sprememba...

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Zakaj že ? Nisem si jaz spomnil to, da ne bo pomote. Tudi npr. športni filter bi morali po predpisih homologirati, saj dobivajo kazni pa e majhne marsikdo, pri kakšnih večjih zadevah ko kdo takšen s predelanim avtomobilom (podvozje, drugačni ET-ji...) povzroči nesreče s smrtnimi žrtvami pa ti naje**** še od zavarovalnice.

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik steni pravi:
Kako pa je z car wrapping-om? Tu je celoten avto v nalepki. Ali je tudi tu potrebna sprememba barve v avtomobilu, ker spodaj je še vedno original barva.?!

In kaj potem v prometno napišejo če je na car wrappingu recimo fotografija plaže s palmo, zadaj pa zeleno morje in modro nebo?
confused-1.gif

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik picolo pravi:
Torej LPP avtobuse za vsako reklamno akcijo na novo homologira
ne-ne-1.gif