Nakupp kamere v ZDA

Raven

Voodoo
25. jul 2007
749
0
16
42
Živjo,

torej, prijateljica gre v začetku februarja v ZDA, natančneje v New York. Pa sem si zaželel ene kamere, saj naj i bile tam cene nižje. Koliko je to nižje nevem, morda kdo od vas ve iz prve roke? Pa v kateri trgovini - oziroma trgovinski verigi - se splača kupiti, če je morda kdo kdaj kupoval tam? Če imajo pa še kaj online, pa še toliko bolje, da že iz tukaj kaj pogledam kako pa kaj.

Drugi problem je pa ta, ker se mi niti ne sanja, kakšno kamero vzeti. No, seveda čimveč za čimmanj denarja. NE iščem nekaj hightech, pri nas bi bil recimo pripravljen odšteti ~500€, ravno toliko, da še ujamem najcenejše HDD kamere. Na kaj moram biti pozoren mi tudi ni jasno, če mi lahko kdo na kratko obrazloži, oziorma me napoti v kakšno trgovino pri nas, kjer mi bodo znali več kot odlično svetovati.

Hvala za odgovor

Lp

kajn

Guru
5. okt 2007
2.774
1.606
113
Iskajoč brata
Lahk pokličeš v Mixi foto video, sam moreš poklicat v Žiri in prosit za Darjana. Ta kar obvlada kar se tiče kamer. Za US pa ne vem.

mixi

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
946
136
43
Živjo,

lani poleti v USA, v BEST BUY štacuni. Cene približno 1/2 slovenskih cen
shocked-1.gif

Če imaš srečo, lahko kakšen zanimiv model ujameš celo v raznih "-Mart" verigah.

Ne spomnim se pa točno modelov in cen. Sony in Panasonic HDD, skratka.

LP

Lorus

Pripravnik
3. sep 2007
410
0
16
ljubljana
Jaz sem pred leti želel kupiti kamero v USA in je potem nisem ...

Nihče te ni opozoril, da imajo tam NTSC sistem predvajanja in ne PAL kot je razširjeno v EU ...

Lahko sicer dobiš kamero s kao PAL sistemom, vendar je zadeva taka, da ponavadi predvaja PAL posnetke na NTSC obratno pa ne ...

Bodi pazljiv na VIDEO PLAYBACK, ki mora biti PAL in ne NTSC ...

Tudi snemanje bi bilo boljše če je PAL kot pa NTSC ...

Malo si še poišči informacije glede tega. Teorija ej dostikrat drugačna od prakse plus moje iskušnje so že zelo stare in lahko se je vmes precej spremenilo ...

Tako da ... Have a good buy!

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
946
136
43
Pa napajalnik naj bo zmožen sprejeti 220V.

Kar se pa tiče PAL/NTSC:

- marsikatera kamera podpira oba standarda
- marsikatera televizija podpira oba standarda

Tako da preveri, kaj ti ustreza. Moj LCD TV recimo podpira oba standarda...

cat

Fizikalc
3. sep 2007
903
53
28
Mogoče eno v razmislek : ko posnetke pretočim na računalnik, me prav boli kiton če kamera predvaja v PAL ali NTSC. Najbrž si ne bom kupil digitalne kamere zato, da bom posnetke predvajal direkt na TV