Nakup uvoženega vozila v Slo

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
To smo ti pa že napisali različne variante. K pooblaščencu, na AMZS ali pa najbljižjem mehaniku v okolici prodajalca. Nekateri sploh ne bodo pristali na to, drugi pa.

V Slo je problem, ker se ne da ugodno prepeljat teh zadev. Ne vem a majo v slo dealerji kake univerzalne probne? V nemčiji ti jih zmontira na avto pa greš na testno.

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik Peror pravi:
Ok, ampak kako ugotoviti sedaj ali se splača ali ne? Konretno me zanima Renault - se da kje na uradnem servisu preverit kilometre itd? Imam enega super ogledanega,ampak ga ne kupim brez profi mnenja

Načeloma ni težave. Pojdi na prvega pooblaščenca z VIN in ponavadi so pripravljeni pomagat. Ne bo ti rekel "ja, kilometri so/niso prevrteni", ti bo pa preveril, kdaj, če, in pri koliko kilometrih je avto bil na pooblaščenem servisu. Ponavadi je to dovolj, da na hitro prekalkuliraš, če kilometri približno štimajo.

Renault ima tudi centralno podatkovno bazo in izgovori v stilu "je bil v Franciji servisiran, na vsakem servisu, majke mi, ampak se to pri nas ne vidi" ne pijejo vode.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.512
10.732
113
tole na oko je kar realno, saj več težko narediš v dobrih dve letih. Bolj je hecna scena pri recimo 7 let starih avtih s150k prevoženih, potem preveriš kmje in vidiš da je prišel v slo ko je bil star 2leti in imel takrat servis vpisan pri 120+... ahap potem so naslednjih 5 let nareidli 30 kkm. Ja pa res.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
3 letih...
wink-1.gif
Pa še vseeno normalno.
OT. Pojdi na ogled.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
seveda če ti nekdo garantira da števec ni bil modificiran je to nekako zagotovilo da so realni km...

ja lepo da si bil v času katrc in sejma pod lipco "v tem fohu" takrat jih je bilo ogromno;)

najbolje za vas, kateri vidite v vseh nategune, je da hodite peš. pa ne obut čevljev ker vas lahko nategnejo in so jih že nosili....

Hja prjatu, ni čisto tako ... mi smo takrat iz Italije uvažali super super stroje za tisti čas (največ smo prodali alf in fiatov crom, pa tudi kaj bolj eksotičnega se je našlo vmes ...), ko so bili pri nas res večinoma le jugeci, stoenke,katre itd. Tko da mi ne buč prodajat. In vse se je prodalo ... dobri in slabi ... takrat so bili v modi krediti, vsak se je hotel pred sosedom pokazati v novem avtu.
priden.gif

Med ogromno šrota so se našli seveda tudi zelo dobri avti s solidno kilometrino ... in trdim da je danes še vedno tako. Nikjer nisem napisal da so vsi prodajalci avtov nateguni, le večina, strinjam se tudi da je razlika 100k km po naših kolovozih ali 200k km po AB, kjer bo avto še vedno kot nov.
zmaga.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.538
2.923
113
v lokalni ostariji
stankozaspanko midva še nisva prijatelja... bučke prodajaš ti... ne vem kaj bi rad povedal? da si v zlatih časih preprodaje vozil prodal lih vse kar je imelo 4 bicikle in volan?

kar se tiče nakupa vozila. najbolje na servis zapeljat da se preveri podvozje,, priklopi na tester pa naredi par 10km... verjamem pa da so ratali prodajalci nekooperativni... folk teži, testira, preverja... pol pa ne kupi...

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
... ja v zlatih časih se je vse prodalo ... btw., tudi v bučkah je denar, kar se vidi predvsem v odnosu novih avto dilerjev do strank ... kaj bi rad povedal? Saj sem ti napisal v drugem delu posta ...
wink-1.gif

OP, kot so ti svetovali že ostali ... preveri VIN, zapelji avto do servisa (če se prodajalec s tem ne strinja išči naprej) kjer naj ti preverijo servisno zgodovino in dejansko stanje avta. Če se za večino stvari izkaže da so v redu ga kupi, drugače raje išči naprej, pleha je dovolj.
zmaga.gif

EDIT: glede garancije na km: aja, seveda drži...
cool-1.gif

Nazadnje urejeno:

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.715
9.486
113
Ma tolk enga nakladanja za nakup enga usranga avta. Še baba tok ne komplicira. Zakaj slovenski preprodajalci vrtijo kilometre...ja zato, ker slovenček tipa peror misli, da je avto pri 200 fuč in to je dejstvo.

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Jebe se tebi kam boš dal 10 jurjev, meni se pač ne. In za mojih 10 jurjev je najmanj kar lahko naredim, da slišim mnenje ostalih. Če bi vsi, preden bi nekaj kupili, malo razmislili in se pozanimali, bi bil svet mnogo mnogo lepši. Težak

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.715
9.486
113
Težak mi pravi človek, ki odpre dve temi, ko kupuje usran avto in seveda zavrača večino nasvetov, ki jih dobi. Sem ti že rekel, da je zate nov avto, pa še tam lahko dobiš stolčenega in popravljenega...ups brrrr baubau

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
U wau, dve temi sem celo odprl ko kupujem nov avto. Pa moji prvi dve temi v tem podforumu. A boš preživel?

Sem pa upošteval vse nasvete, samo kaj bom tebi težaku to razlagal...

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Peror pravi:
Jebe se tebi kam boš dal 10 jurjev, meni se pač ne. In za mojih 10 jurjev je najmanj kar lahko naredim, da slišim mnenje ostalih. Če bi vsi, preden bi nekaj kupili, malo razmislili in se pozanimali, bi bil svet mnogo mnogo lepši. Težak
Pametno si je preden se odpre x tem, vzeti nekaj časa in uporabiti Iskanje. Se zna človek začudit, kakšne vse informacije splet že ima.
Ko narediš nekaj domače naloge in ti kakšna zadeva ni jasna, se potem pa še vpraša za nasvet.
Se pa strinjam s tvojim drugim stavkom.

rs1975

Pripravnik
1. nov 2008
229
1
18
Vsake toliko časa zasledim kakšen post, ko nekdo napiše, da vsi pa le niso nateguni, ampak nihče pa ne napiše konkretno kdo ni nategun
wink-1.gif

Tudi sam malo čekiram oglase, ker bo potrebno zamenjati avto. In ko človek prebira vse tele poste postane samo
confused-1.gif

Kje torej avto kupiti - slovenskega, uvoženega ali direkt v Nemčijo?

Sam sem kupil leta 2006 uvoženega Mondea, takrat starega 3 leta, z za nekatere magičnimi 90k km. Pa še prodajalec je za nekatere sumljiv - Avtotehna Vis. Avto je pri hiši torej že 9 let, skupaj ima sedaj 330k km. Nekaj servisov je sicer bilo, ampak nič kaj dramatičnega - nobenih menjav šob, turbin, vztrajnikov, ipd.
Sedaj, ko gledam po novem se sprašujem ali sem imel takrat le srečo ali pa so se glede na to kaj se piše o dealerjih, razmere drastično poslabšale??
confused-1.gif

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.715
9.486
113
Kupil sem uvoženega in zgodil se mi je za ene nočnomorni scenarij, zružila je mašina. Ker sem pa vzel za 400 EUR garancijo na rabljeno vozilo sem dobil drugo mašino, zamenjali so mi jo pa eni šalabajski, ker mi zavarovalnica ni hotla priznat menjave pri Jerovšku. Če bi njim zaupal, bi sam tuilil, kok sem kupil uvožen pa zgonjen avto, Jerovšek je stvar porihtal za njimi (manjkalo je pol vijakov, dali napačno olje v menjalnik, ni da ni... in zdaj avto čudežno deluje in se vozim, seveda imam z avtom tipične mini težavice z elektroniko.. Zanimivo, če nebi blo Jerovška, bi pomoje kišto zažgal.

Torej ali kupit avto iz uvoza ali ne....sam pravim kljub dvomesečni živčni vojni da ja, sam je treba imet zadaj mehanika, ki pozna znamko v nulo in je pošten. To so pa redki biseri. Do zdaj lahko naštejem dva, Jerovšek in Kavčič za Fiat.

Nazadnje urejeno: