Nakup ultrabooka

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.495
7.010
113
A ni pol boljš zenbook. še malo cenejši, pa boljša resolucija, bojda tudi boljši ekran (to moram pa še pogledati, samsunga še nisem videla), baterija po testih tam tam, ostalo pa tudi. Od dimenzij do specifikacij praktično enaka.

Tamle gor eden omenja, da pridejo kmalu s touchscreenom. Kdaj (je to drug mesec ali čez 6)?

Je kaj dorečenega kako bo to zgledalo:
- se bo dala tipkovnica stran ali je to domena vsakega proizvajalca posebej
- (se nanaša malo na prejšnje vprašanje) bo touch screen deloval tudi od priključeni tipkovnici ali samo, če se bo računalo uporabljalo kot tablico

Načeloma mi ni toliko do touchscreena, ultrabook bo moj "delovni" računalnik, za hece imam tudi že androidovo tabletko. Se pa dodatnih featurjev ne branim, če me ne bo veliko stalo (denarja in časa).

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Citat:
Uporabnik PIC pravi:
Samsung Series 9.

Ko sem videl 13", 1600x900 in 1,1 kile ... je bilo to to
smile-1.gif
.

LP

A si vidu tut ceno?
grin1.gif
[/quote

Vidu. 950 € z davkom ...

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
A ni pol boljš zenbook. še malo cenejši, pa boljša resolucija, bojda tudi boljši ekran (to moram pa še pogledati, samsunga še nisem videla), baterija po testih tam tam, ostalo pa tudi. Od dimenzij do specifikacij praktično enaka.

Tamle gor eden omenja, da pridejo kmalu s touchscreenom. Kdaj (je to drug mesec ali čez 6)?

Je kaj dorečenega kako bo to zgledalo:
- se bo dala tipkovnica stran ali je to domena vsakega proizvajalca posebej
- (se nanaša malo na prejšnje vprašanje) bo touch screen deloval tudi od priključeni tipkovnici ali samo, če se bo računalo uporabljalo kot tablico

Načeloma mi ni toliko do touchscreena, ultrabook bo moj "delovni" računalnik, za hece imam tudi že androidovo tabletko. Se pa dodatnih featurjev ne branim, če me ne bo veliko stalo (denarja in časa).

Samsung ima bolj prijazno ločljivost, je bistveno lažji in tudi izgleda kakovostnejše narejen. Aja, pa cenejši je od Zenbooka.

LP

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.495
7.010
113
PIC, a to si pri nas kupil, ker jaz sem zasledila samo višje cene. Za 950€ je tudi zame no brainer. Se šla v Big Band pogledat, sta bila en zraven drugega, Zenbook in Samsung, pa moram reči, da mi je Samsung bolj všeč, beri luškan. Saj drugegih razlik praktično ni, kot pa to, ker ti je bolj všeč...

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Ta vikend -10% v BigBangu in -11% v Comshopu...

Sicer pa Toshiba Portege je sranje, ekran se tako zvija kot, da je iz papirja.
Asus Zenbook je sex.

Accord

Pripravnik
2. sep 2007
960
22
18
Sam sem ga gledal in na koncu vzel x230 - ima vse "standardne" priključke" za čas, ko si v pisarni.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.474
448
83
Citat:
Uporabnik Fakin pravi:
ksz

na amazonu samsung serije 9, 15 col za jurja... plusi, minusi??

amazon

Umlauti in relativno nizka ločljivost zaslona za 15", v živo ga še nisem videl, zato ne morem oceniti kakovosti ohišja in robustnosti. Zaslon je matt, kar je kul
zmaga.gif

Glede na jumbo plakate je Serija 9 na voljo tudi pri nas, tako da ti priporočam, da stvar pred nakupom malo pretipaš.

walterw

Zelenc'
15. dec 2012
6
0
1
Umlauti?
Sem gledal 13" v Bigbangu. Mašinca je res ULTRA thin ampak je res lično narejen. IMHO boljši od Aira. Kar mu res "zamerim" je i5 (namesto i7) in 4gb rama (namesto 8). V DE obstaja sicer tudi verzija z 256 SSD, ampak v slo ga baje ne bo.

Poceni ni, ampak zame najboljša alternativa Airu.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.495
7.010
113
Verjetno cilja na nemško tipkovnico, ki ima malo drugačen razpored z največjo razliko seveda tam, kjer so pri nas črke š, č, æ, ž, đ imajo oni svoje o-je in u-je s pikicami nad črko (umlauti).

Meni je tudi samsung series 9 vedno bolj všeč (prej sem bila bolj zagreta za zenbooka), dodaten atribut je pa ravno to, da lahko disk nadgradiš. RAMA sicer še vedno ne, ampak pri zenbooku pa ne moreš ničesar. Tudi estetika mi je bolj všeč, zdaj ko sem gledala enega zraven drugega, ekran bi mogoče raje imela full HD, ker nižjo ločljivost lahko še vseeno naštimam, gor pa ne gre.

Bomo videli, sem mislila zdaj kupiti, zdaj me pa matra, da bi počakala malo na touchscreen prenosnike z Win8. Čeprav kar vem, da bo cena ubitačna in si nobenega še vseeno ne bom privoščila ter bom kupila Samsunga, kot bi ga danes, ampak za vsak slučaj...

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
PIC, a to si pri nas kupil, ker jaz sem zasledila samo višje cene. Za 950€ je tudi zame no brainer. Se šla v Big Band pogledat, sta bila en zraven drugega, Zenbook in Samsung, pa moram reči, da mi je Samsung bolj všeč, beri luškan. Saj drugegih razlik praktično ni, kot pa to, ker ti je bolj všeč...

Kupil Samsunga v akciji v ZDA :).

Nekje za pol cene big bangove.

LP,
PIC

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.495
7.010
113
No, jaz sem se pa toliko časa obirala, da so na police poleg Samsunga in Asusa dali še Yogo, pa sem potem to vzela. Cena je enaka za vse tri (na dva evra enaka), mi je pa všeč, da se mi zdi od vseh najbolj in najlažje upgradable. Touchscreen je pa added value. Ko med tremi praktično enakimi po specifikacijah in ceni izbiraš, moraš nekaj najti, da prevesi tehtnico. Res pa eje, da je zaradi tega glossy ekran. Baterija je bolj tudi boljša. Kaj pa vem... Odločiti se je bilo potrebno in sem se tako... Sem pa res upala, da bo kaki etui priložen.