Nakup telefona v tujini(china)?

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.665
9
38
Ljubljana- okolica
Gledam na Ebay in je veliko poceni igračk iz Kitajske...
Pa sem malo razmišljal, če bi se kdaj omislil kako tako igračko za malo €.
Kako je s carino? Kake so komplikacije? Kaj se je potrebno prej pozanimati?

kocka

Pripravnik
18. sep 2007
446
12
18
Carina sigurno je. Če imaš račun ni komplikacij. Potrebno se je pozanimati, če se da dobit kakšen rezervni del (polnilec, kabel), ker če ti kaj crkne, ponavadi ne dobiš posebej.

Emaster

Guru
Izključen uporabnik
1. sep 2007
1.070
528
113
...v senci...
Citat:
Uporabnik kocka pravi:
Carina sigurno je. Če imaš račun ni komplikacij. Potrebno se je pozanimati, če se da dobit kakšen rezervni del (polnilec, kabel), ker če ti kaj crkne, ponavadi ne dobiš posebej.

...kabel ni problem, ker imajo ponavadi BT, polnilec se po potrebi naredi - smo jih že veliko, problem so kaki LCDji, pa sama kvaliteta telefona...

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.665
9
38
Ljubljana- okolica
Račun bi bil ob Paypala, ko plačaš ga spirntaš.. Pomoje bi moral veljati.. Enkrat sem bral da so neki problemi z nekimi oznakami, sam sem že pozabil kaj je bilo rečeno.

rupa

Pripravnik
28. feb 2008
137
1
18
Po mojih izkušnjah je najbolje, ko vidiš da je paket na naši carini, poslati račun, kjer ti oni najprej nabijejo DDV (20%9, pol pa še carino (2-5%) odvisno od države iz kje naročiš

Luchka

Pripravnik
6. dec 2007
216
0
16
Hoooooooooooooo!!! to sem vedno hotela imeti! Pol mi samo še KITT manjka!
cheer.gif

Pa bi te reči dejansko delovale pri nas? Glede operaterjev in tako naprej?
confused-1.gif

No, zdaj moram pa po robček, ker se mi sline cedijo ... hvala ...
uf-1.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Klik

Saj jo imas tudi pri nas, samo je zasoljena cena.. Mogoce imajo kaksni dilerji kaj ceneje..

Luchka

Pripravnik
6. dec 2007
216
0
16
Huh, res je draga kot žafran. in kaj pomeni "Ura nas opozori še na eno stvar, in to je, ko je mobitel ali ura izven dosega.", misli ko nima signala ali dejansko obstaja kakšna 'postaja', ki jo dbiš zraven in moraš nosit s sabo? Piše nič. Verjetno gre za signal. Samo zakaj potem gumb za sinhronizacijo?

In zakaj ga spominja na Bonda. Mene na Knight Riderja.
wink-1.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Verjetno, ko sparis telefon in uro, zacne nazigat, ko je izven dosega.. po moje, nisem testiral, ne vem, zal.
smile-1.gif

Mene pa na Bonda, ker je imel ful teh gadgetov vedno.
smile-1.gif