Tole kar gledas so več ali manj jajca, mi pridejo v servis zelo hitro po enem letu uporabe.
Glede nosilnosti in priporočene teže veslača.
Kot prvo vse te podatke si pri sestavljanju opisov izmišljujejo, ni nobenega standarda oz testa.
Nosilnost .... ce ima deska 300 litrov je sposobna držat nad vodo 250 kg, pod pogojem da so te kile enakomerno razporejene po celi deski. Težava je vedno v točkovni obremenitvi.
Primer ... fotr od 130kg je na sup vzel še 30kg hčerko in 50kg sina. Fotr je na sredini sine spredaj, hčera na repu. Sup se zvija upogiba, fotr nima najmanjše možnosti da se dvigne na noge zavračajo se v vodo in ne gre. Fotr obupa in ta mala dva stera na obalo in gre sam na sup. Ali se sedaj ko je sam lahko pelje? NE ker ni problem v potnikih ampak v njem in njegovi teži ki presega točkovno nosilnost supa. Ce se ta itsti fotr vsede ali vleze pa nima težav.
Kako prepoznati sup ki te bo držal nad vodo, na oko in na podatke ki jih trgovci pišejo v opisih, ga ne mores.
Glede na izbrane modele izbiras med supi katere online prodajalec ponuja z najvisjim popustom za BF. No to ni ravno pravi način. Sup je pametno kupiti tam kjer se ukvarjajo samo z supi in vedo kaj prodajajo. Verjetno bos zapravil 100 ali 200 € vec, boš pa vsaj dobil sup ki ti bo sluzil kaj več kot sezono ali dve.
V sup biznisu sem 11 let, zadnji dve sezoni kot servis za supe, čez sezono naredim dovolj, da sem celo zimo na dopustu. In ja mimovrste in Lidl mi "priskrbita" daleč največ posla