Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Bolj logično... na specialki so prestave čisto skupaj in jih potrebuješ več. Prehod iz 53 na 39 se pozna zadaj za cca 3 zobnike. Teoretično bi lahko zadržal 30 zobnik in pa velik 53 zobnik. Bi bilo manj podvojenih prestav. Na gorcu so pa tako ali tako precej narazen in je ogromen razpon od prve do enajste...
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
hehe na gorskih grejo iz treh na dva ali en zobnik, na specialkah pa iz dveh na tri
zadaj imam trenutno 13/25, želel bi vsaj 12... si pa ne predstavljam prevelikih razkorakov med posamezno prestavo, ravno to me moti pri gorcu... se pravi raje zadaj 11/23 pa 30/39/53 spredaj kot pa 12/32 zadajCitat:
Uporabnik alpek pravi:
Triplo so nehali izdelovati odkar so zadaj enajstredne kasete in lahko z zadnjim menjalnikom s srednjo kletko komot šaltaš na 32 zadaj. Tako, da če boš kupoval novo, triple itak ni več. V tem primeru kupiš compakt +12-32 kaseto zadaj in imaš ista razmerja pa manj šaltanja.
Citat:
Uporabnik alpek pravi:
Tako, da če boš kupoval novo, triple itak ni več.
Ne. Shimano je pri vseh cestnih grupah, kjer so uvedli zadaj 11, od letos naprej (2015), začel ponujati samo dvojne verižnike. Kot sem dejal to ne spremeni ničesar, ker ostanejo razmerja enaka. Npr. 30/27 prej na tripli ali pa sedaj 34/32 na kompaktu. Se pravi to velja za 105, ultegro in DA.Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Citat:
Uporabnik alpek pravi:
Tako, da če boš kupoval novo, triple itak ni več.
Torej triple ne delajo več? Niti v razredu Shimana 105?
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
zadaj imam trenutno 13/25, želel bi vsaj 12... si pa ne predstavljam prevelikih razkorakov med posamezno prestavo, ravno to me moti pri gorcu... se pravi raje zadaj 11/23 pa 30/39/53 spredaj kot pa 12/32 zadajCitat:
Uporabnik alpek pravi:
Triplo so nehali izdelovati odkar so zadaj enajstredne kasete in lahko z zadnjim menjalnikom s srednjo kletko komot šaltaš na 32 zadaj. Tako, da če boš kupoval novo, triple itak ni več. V tem primeru kupiš compakt +12-32 kaseto zadaj in imaš ista razmerja pa manj šaltanja.
Citat:
Uporabnik alpek pravi:
Shimano je pri vseh cestnih grupah, kjer so uvedli zadaj 11, od letos naprej (2015), začel ponujati samo dvojne verižnike.