Nakup slušalk

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83
Ker grem oktobra študirat in bom stanoval v študentu, in ne bi rad socimru in ostalim sostanovalcem najedal s svojo glasbo, moram kupiti neke slušalke. Ker sem do sedaj navajen na 450W zvočnike ter moja glasba temelji na bassih, bi moral kupiti nekaj v tej smeri. Torej koliko denarja naj sploh vržem, da bo zvok ok, ter da bodo bassi dokaj izraziti? Drugače mi je osebno za firmo vseeno, samo da je čim ceneje in čim boljše. Ne rabim pa nobenih dodatnih stvari, npr. mikrofoni, brezžično..., edino če ima uravnavanje glasnosti, to ne bi škodilo, za ostalo pa mi je vseeno. Torej, katere uorabljate vi in kak oste zadovoljni?

Hvala za pomoč

Lp

ErrikDJ

Pripravnik
6. nov 2008
738
5
18
Moje so tele...
zadovoljen ful,ampak kokr si najbrž ugotovu s tem jest delam tako da mi ni problemčič dat 300 kosov za kvaliteto....
kar je pod tem je
rolleyes-1.gif

grin1.gif

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Jst mam pa tele http://www.testfreaks.com/headphones-headsets/akg-k-518-dj/ in sem z basi zelo zadovoljen. Kupil sem jih pa v BigBangu v NoviGorici (Qlandia) cca pol leta nazaj za 65€. V glavnem, če hočeš močne slušalke, moraš gledati, da imajo v imenu DJ oznako....jih ima večina proizvajalcev tako označenih (pač, za DJ-je), pa čim manj ohmov, da ti bodo na MP3 predvajalniku delovale naglas...ker več ohmov, kot imajo slušalke, bolj potiho delujejo in moraš zvišat glasnost.. Če nočeš motiti ostalih, moraš kupiti zaprti tip slušalk, da se ne čuje nič ven. Edini minus je ta, da te močno stisnejo, kar zna bit malce neugodno, če jih boš imel dlje časa na glavi, vendar je zato bas toliko boljši, saj, če niso stisnjene ob uho, basa ni več....

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Jst mam Sennheiser HD555, ni glih špica, klump pa tud ne. So fajn za nost tud po par ur, nč ne utrujajo. Prej sm mel ene Sony, pa sm fajn švicu če sm jih al dlje mel na glavi.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83
Sej ste opazili, da sem študent ne :), Cash, te tvoje bom pogledal, čeprav je že 65€ velik zame. Drugače pa bom imel priklopljene na laptop.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
ma jaz grem in kupim najcenejše, ki pokrijejo celo uho, za računalnik, samo je pa res da se mi ejbe za base :D

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83
Cash, tvojih slušalk ni več za dobit kolikor sem po spletu gledal.
Drugače pa ja, poslušam dance, house, electro in imam na laptopu slabe zvočnike, tako da so dobri bassi prioriteta.
Sej če ne druga bom pa šel v bigbang probat, oktobra, ko pridem v mb, vendar izkušnje uporabnikov so vseeno dobrodošle, da dobim neki price/performance

Nazadnje urejeno:

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83
Ja in ear že imam skullcandy smoking buds, in so za mp3 ok, vendar za uporabo z računalnikom pa nekako ne bi imel teh, saj jih ne morem imeti par ur v ušesih, ker mi počasi ven lezejo, te z ročajem bi pa lahko imel.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83
Recimo da dam za njih do 50€ (+- 10€, če bi se splačalo). Vzamite v zakup še,da vrejeto nimam glih neke biserne zvočne v laptopu...

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Dobre so te, ja...imajo 2000mW in 32ohmov. Moraš pa vedeti, da ti ušesa pri teh slušalkah ne bodo šla v celoti noter, temweč bodo "gumice" slonele na ušesih...

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83
Ker s takimi slušalkami nimam izkušenj, me zanima, če to kaj moti pri uporabi?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Dobre so te, ja...imajo 2000mW in 32ohmov. Moraš pa vedeti, da ti ušesa pri teh slušalkah ne bodo šla v celoti noter, temweč bodo "gumice" slonele na ušesih...

Koliko pa se kaj ven sliši? So zaprti tip ali "odprti"?

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Zaprti tip so, ven pa se ne sliši nič, pa tudi ti druge skoraj nič ne slišiš. Če bi jaz sedaj še enkrat kupoval, bi kupil take, da gredo cela ušesa noter.