Nakup rabljenega smartphona - bolha?

Ausc

Pripravnik
10. sep 2011
584
1
16
Zdravo!

Ker rabim nov telefon (imel S2, pa je dobil noge
bonk.gif
? Spet kao kot nov...

Kar hocem prasati je, ce obstajajo kaksni ponaredki teh telefonov, taki da na prvi pogled izgledajo kot original (torej z logoti, "original" skatlami in vsem?) Ker sva zmenjena za osebni prevzem, odpadejo razni nategi s posiljanem ceglov v paketih in podobno. Ce si ogledam telefon na zunaj in programsko (ker itak tocno vem za oboje kako mora izgledati) in ce je vse tako kot mora biti, je lahko se kaksna caka (torej da je tako dober ponaredek, da hardwarsko in softwarsko izgleda pristen?) Ker kot pravijo "ce je nekaj prepoceni, je najbrz z razlogom" in tele cene so mi res sumljivo nizke.

Je pa to mojster s tegale oglasa: http://www.bolha.com/telefoni-samsung/samsung-galaxy-s2-oglas1282257155

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
imei koda na garanciji, računu in telefonu se more ujemat.
Pokličeš na samsung servis in preveriš, če je telefon že bil na servisu in če še velja garancija za njega. Sam sem tako naredil za en telefon.
Pokličeš lahko še v trgovino, če je ta telefon res bil kupljen pri njih (če imaš seveda račun)

Da bi obstajali tako dobri ponaredki, da ne bi opazil, če si vsaj malo tehnični tip in si že imel podoben telefon pa ne vrjamem.

Nota za 170 bi pa še jst mogoče vzel
smile-1.gif

MaTejHo

Pripravnik
4. jul 2009
340
0
16
Jaz sem opekel pri enem telefonu Sgs2 izgledal kot nov, pregledal številke, računa, garancijo...
Telefon na videz kot nov 2 meseca star, no doma sem kasneje ugotovil, da ne dela tipka za povečanje glasnosti, pošljem na servis - odgovor stik z tekočino, znotraj vse oksidirano poslali sliko. Prodajalec obljubljal da je vse ok, kot novo bla bla, da je dobil kot odplačilo dolga.
Tako da pazljivost ni nikoli odveč.

Jacky

Pripravnik
20. jul 2007
261
0
16
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Ausc pravi:
Zdravo!

Ker rabim nov telefon (imel S2, pa je dobil noge
bonk.gif
? Spet kao kot nov...

Kar hocem prasati je, ce obstajajo kaksni ponaredki teh telefonov, taki da na prvi pogled izgledajo kot original (torej z logoti, "original" skatlami in vsem?) Ker sva zmenjena za osebni prevzem, odpadejo razni nategi s posiljanem ceglov v paketih in podobno. Ce si ogledam telefon na zunaj in programsko (ker itak tocno vem za oboje kako mora izgledati) in ce je vse tako kot mora biti, je lahko se kaksna caka (torej da je tako dober ponaredek, da hardwarsko in softwarsko izgleda pristen?) Ker kot pravijo "ce je nekaj prepoceni, je najbrz z razlogom" in tele cene so mi res sumljivo nizke.

Je pa to mojster s tegale oglasa: http://www.bolha.com/telefoni-samsung/samsung-galaxy-s2-oglas1282257155

In kaj si ugotovil (ali si si ga ogledal), ker telefon je še vedno na bolhi?