Nakup rabljenega C5

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.516
843
113
Je tale primerek vreden nakupa?

Izpolnil bi dolgoletno ljubezen po "velikem" citroenu s hidravliko. Imel bi ga za naslednjih 10+ let in v tem času bi podvojil, ali malo več, obstoječe kilometre. Prave potrebe za tako velikim vozilom sicer ni
redface-1.gif
, samo 14 let stara XP ne ratuje vsak dan mlajša.

Ampak glede na kilometražo je to službeno vozilo, torej tisto, ki lahko breztežav drvi 100 km/h čez makedam. Na kaj moram biti posebej pozoren?

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.516
843
113
Mal je (če bi ne bilo, bi ne spraševal - že samo vprašanje namiguje na nesigurnost); ampak po 10+ letih bi imel < 300.000 km, kar potem ni več tako hudo veliko.

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Kar precej fajn britanskih avtomobilističnih forumov je, kjer boš dobil vse informacije. Avto ne bo razpadel. Sploh ne 2013 letnik. Opravi temeljit pregled pred nakupom (poleg citroen servisa tudi AMZS), pa boš videl. Če ni bil kakorkoli zlorabljen s strani prejšnega lastnika, potem sprečno vožnjo.
cool-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.692
6.714
113
pri taščici
Uporabnik markoman je imel kar nekaj sitnosti. Je pa res da ima starejsega najbrz.
Pa vsi C5 nimajo hidravlike. Markoman je ze nima. Ne vem kater paket moras gledati da jo ima.

Nazadnje urejeno:

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Sem mu ravno hotel odgovoriti, da je tale, ki ga je prilepil, NIMA.

Vsi s hidravliko imajo elektronsko ročno zavoro (ta ima ročno ročno), ter tam, kjer ima tale predalček med sedežema, ima hidravličar tri tipke.

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.516
843
113
A potem
- elektronski nadzor blažilnikov
- regulacija nivoja podvozja
ni to?

Sicer se mi je zdelo nenavadno, da bi BUSINESS imel to, ker sem slišal, da so poslovni uporabniki bolj navdušeni nad klasiko (manj stroškov vzdrževanja). Ampak ti dve alinei sta me ... zavedli?

Nazadnje urejeno:

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik jekleni pravi:
A potem
- elektronski nadzor blažilnikov
- regulacija nivoja podvozja
ni to?

Sicer se mi je zdelo nenavadno, da bi BUSINESS imel to, ker sem slišal, da so poslovni uporabniki bolj navdušeni nad klasiko (manj stroškov vzdrževanja). Ampak ti dve alinei sta me ... zavedli?
Ni prvič in zadnjič, da prodajalec ne ve, kaj prodaja, še bolj verjetno pa je, da čaka na nevedne kupce, ki bodo kupili hidravliko, vozili se bodo pa s klasičnim podvozjem.
grin1.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Ne vem kater paket moras gledati da jo ima.

"Exclusive" mora biti, če želiš hidravliko...

Ni čisto tako. Vsak Exclusive ima hidravliko, obratno pa ne velja. Močnejši 2-litrski HDI (120kW) ima hidravliko tudi pri slabših opremskih različicah, recimo en primer z aneta

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.332
301
83
39
Ljubljana
dejte mal bolj gledat spodi text kaj piše, tam je prodajalc dodatno vpisal

tisto zgoraj a.net sam določi na podlagi opreme pa prodajalc ne popravi alpa se 'zatipkal '
evil.gif

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Biznis oprema je imela navigacijo inkluziv, šla pa je na osnovne pakete, tako da kot ste že ugotovili, je treba dobro preverit ali je hidractiv ali ni.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Citat:
Uporabnik Mont pravi:

Vsi s hidravliko imajo elektronsko ročno zavoro (ta ima ročno ročno), ter tam, kjer ima tale predalček med sedežema, ima hidravličar tri tipke.

Vsaj za pred faceliftom to ne velja. Kolegica ima C5 s hidravliko in navadno ročno zavoro.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Citat:
Uporabnik Mont pravi:

Vsaj za pred faceliftom to ne velja. Kolegica ima C5 s hidravliko in navadno ročno zavoro.
C5 Mk1 so VSI s hidravliko, tudi če ma bremze na peto od superg.