Nakup pralno-sušilnega stroja

Lokos

Pripravnik
17. okt 2007
383
0
16
faktor-x.blogspot.com
Jaz sem si z ženo vzel ves teden in šel od trgovine do trgovine in nabral prospekte ter zaslišal prodajalce. Potem sem doma uporabil mr. Googla in prebral nekaj zadev o sušilcih, pralnih strojih in kombinacijah. Ko sva se odločila kaj bi imela sva šla v petek in soboto od trgovine do trgovine in zahtevala predračune. Seveda sva v vsaki naslednji trgovini pokazala najcenejši predračun in skoraj se ni zgodilo da nebi spustili ceneje. V merkurju mi je podajalka celo rekla da če bom kje dobil ceneje od njene ponudbe naj se vrnem da bo še spustila samo predračun naj imam s sabo.

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Da bi obstajali kakšni dobri testi žal ne vem. Tudi sam bi jih z veseljem pogledal.
Največ na pralno sušilni tehniki delata na razvoju Candy in Hoover. O Candyjevih starejših pralno sušilnih strojih še nisem slišal lepe besede.
O hooverju žal podatkov na daljši rok še ni, ker se ne prodajajo dalj časa.
Candy naj bi z novo kolekcijo pralno sušilnih strojev zadevo precej popravil, vendar velja isto kot za Hoover, da informacij na dolgi rok še ni.
Zelo vredu pralno sušilni stroj naj bi bll Electrolux. O njem pa bi lahko kaj povedal Vincent, ki ga ima sedaj že kakšno leto.
Na začetku ga je kar pohvalil, sedaj pa že nekaj časa nisem slišal od njega.

lp

edit: Glede Hooverja sem se motil. Pralno sušilnega šele pripravljajo, jaz pa sem mislil, da so ga že dali ven. Baje da se ga lahko pričakuje konec leta, sigurno pa še ni.
Prav tako ga še ne bo pri Boschu saj je ravno danes prišla ven nova kolekcija aparatov in boljšega pralnosušilnega še vedno ni.

Nazadnje urejeno:

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Ko sem jaz kupoval pralno sušilni stroj mi je teta tudi hvalila svojega Electroluxa. Vendar ji je v petih letih dvakrat crknil popravilo pa je bilo nenormalno drago, zato je sedaj kupila sušilec posebej. Kupili smo potem nizkocenovni Indesit in po petih letih še vedno dela OK (tok, tok), je pa res, da v njem sušimo le nekajkrat na leto.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
Najprej predihaj vse možnosti ali je kaka opcija da si postaviš oba stroja ločeno (edina pametna rešitev).

Če je ni...ugotovi koliko perila bi rad opral...če 7 kil, potem ti preostane zgolj ena opcija - Electroluxov (mamo doma) 7 opere, 3.5 posuši.

Če bi rad posušil toliko kot opereš imaš opcijo Candy-ja (5 kg/5 kg)...potem se pa počasi že neha. Nekaj imaš še bosch-a (mislim da 5/2,5 kg)...in to je to.

Pranje imajo vsi klasično v redu (kot pri stroju brez sušenja), sušenje je potratno (glede energije še bolj pa vode (100 litrov+)), perilo je zmečkano do boga milega, tako da za vsakodnevno sušenje to ni....se pa da kdaj ponucat.

Ko boš imel izbrano, kar boš pač izbral, se pa za ceno obrni na Sevljeta
grims-1.gif
.

plexix

Fizikalc
10. sep 2007
908
153
43
Zdravo!

Če imaš le možnost vzami ločeno.

S punco sva se na koncu odločila za Miele (oboje verzija Softtronic) in nama niti malo ni žal Sedaj bo skoraj leto, pa laufa vsak teden po cca 5-6 ur, ker skoraj vse perema in sušima. Ima pa fajn programe od mokro-mokro, do mokro za likanje, suho za omaro in extra suho.

V glavnem super zadeva.

Lp,

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Jaz sem na vsak način hotel pralno sušilnega vzet. Pa sem si premislil zaradi velike porabe energije in vode. In tudi zaradi manj kvalitetnega sušenja(bolj zmečkano).
Sem si pa zaradi pomanjkanja prostora omislil obadva stroja z zgornjim odpiranjem. Pralni je širine 40cm, sušilnega pa dobiš 45cm(40 očitno ne obstaja).

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Ne kupuj pralno sušilnega, ker ima ta kombinacija zelo slabe učinke pranja in sušenja, neugoden energijski razred, precej večjo pokvarljivost...
Poraba vode in energije je večja kot pri klasičnem stroju, učinki pranja manjši, polovico perila moraš vzeti iz stroja, pa še preostanek je slabše posušen in bolj zmečkan. Tudi informacija, da se kombinacije delajo predvsem za JV trge (in Španijo), kjer je pomembna predvsem cena, nekaj pove.

Kupi ločeno kondenzacijski sušilnik (ne potrebuješ zračnika) in pralni stroj. Če je problem s prostorom, lahko daš sušilnik na pralni stroj oziroma kupi t.i. Toploaderja, kjer polniš od zgoraj.

blspider

Pripravnik
4. sep 2007
32
0
6
Iz prve roke: imam pralno sušilni stroj Ariston, pere super, sušim pa skoraj nikoli - predvsem zato, ker je perilo obupno zmečkano (kot, da bi bile gube nekako zasušene oz. zapečene) in tudi likanje "ne pomaga". Za kakšne brisače je ok, vse ostalo sušim na "špagi"...

Če pa imaš ločena stroja, je pa (tako pravi sestra) precej manj zmečkano...

Lp

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Potrdim iz prve roke. Mama je imela prej pralno sušilni stroj in je ravno zaradi neuporabnosti sušilnika (zmečkano perilo) + kasneje še prepogosti obiski serviserja tudi šla na ločeno kombinacijo.

Potem že raje kupi 1600 obratni pralni stroj in bo perilo skoraj suho
wink-1.gif
Je pa še ena prednost - ti motorji so brez krtačk (vsaj pri Gorenju).

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.452
2.398
113
Pomurje
Eno off vprašanje.

Takoj po pranju na 90st. sem vzel cote ven in so hladne.
Kaj je to normalno.

Stroj je pa samo pralni Bosch

Lp

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
Candy je postal lastnik Hooverja tako da je hoover sedaj candy. Če imaš prostor se izogibaj kombiniranega stroja temveč glej ločena.

shift

Guru
20. jul 2007
9.896
2.282
113
za šankom
imam kombiniranega zanussija opere 7 in posuši 3.5 kg.zaenkrat zelo zadovoljen.ko dam na sušenje lahko perilo komot zložim takoj v omaro.če cune takoj po sušenju vzamem ven in jih stresem ter zložim ne potrebujem likalnika.