Nakup plasme, katero 50½ izbrati?

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.251
327
83
LG-je sem gledal, mogoče bom vzel tudi 60", samo po funkcijah so isti glede na model, edino diagonala je večja. Modeli pa so kakor sem ugotovil PK250, 350, 550, 750 in 950 (cene so temu primerne). Zanima me če vzamem tako z wlan-om a to streama ali to pošilja sliko (torej ali ima predvajalnik pa npr. iz notebooka pošiljam podatke, ali to pošilja podatke neposredno na zaslon - npr. da na notbooku nastavim externi zaslon kot wifi in mi pošilja wireless podatke, pa sedim v dnevni sobi in npr. surfam tako da gledam na plazmo) - skratka a je zadeva vredna 200-300€ extra denarja ali se zadovoljim s tem da skopiram film na usb ključ/disk in ga priklopim na plazmo ter predvajam. Skratka kaj je goody wlana?

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.529
435
83
Cene so primerne karakteristikam. Kar se LG tiče sem mnenja da je 950 tisto kar je smiselno kupit. Dobre karakteristike, veliko manjša odsevnost ekrana, kot pri niæjih modelih, še vedno zmerna cena.
DLNA (tudi brezžični) je le za prenos multimedije iz serverja (PC,NAS,..). Ne za prenos slike delovnega okolja namizja računalnika ali konzole. PC je treba priklopit s klasičnim računalniškim RGB kablom ali HDMI oz. DVI-HDMI pretvornikom. Zvok pa posebaj vkolikor ni v HDMI kar pa je odvisno od komponent v PC.

Za enostavno surfanje in nasploh delo s PC si je treba omislit kako brezžično tipkovnico in miško.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.251
327
83
Hvala za vse informacije. Očitno je da lahko dlna, lan ipd. hece mirno preskočim za tisto kar rabim. Sedaj gledam 950 in 550, praktično edina razlika je tisti borderless ekran pri 950-ki (plus thc in lan zadeve ki me ne zanimajo). Razlika je cca. 500€ na račun tegale borderlessa in odsevnosti ekrana. Bo treba prespat malo...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
če je wlan povezava certificirana kot dlna, potem naj bi šel preko tudi video. Seveda za to potrebuješ na pc-ju zagnati poseben program oz. se pri nekaterih da tudi preko windows media playerja.
Zdej za točno tvoj tv se je pa potrebno malo bolj zakopat v navodila in predvsem v googla;)

Koelga ima to na samsungu, pa se tv ne razume s siolovim modemom, tko da nismo mogel testirat. Sem pa bral da deluje preko bilokaterga druzga ruterja.

Sam za 200€ si jst rajš nabavim en dodatni player (xtreamer, wd tv... )in nimam skrbi kater format filma bom imel in če bodo delal podnapisi.

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.138
355
83
Citat:
Uporabnik mamomu pravi:

- LG : preko skritega menuja se da vklopit THX način slike in tedaj je slika primerljiva z Pana.

Kako pa se pride do tega cukrčka? ker imamo tudi pri naši hiši to čudo ... In ja, tudi mene malenkost moti preklapljanje
rolleyes-1.gif
Ampak ni sile...