Nakup novih žarometov - ima kdo izkušnje?

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.519
14
38
37
Dolenjska
Zdravo,

za Corso moram kupiti nova sprednja žarometa, pa me zanima, ali ima kdo izkušnje s temi oz. tem prodajalcem? ?

Menda se dobijo nekatere luči brez vsake homologacijske oznake (E-oznake), za slednje prodajalec zagotavlja, da jih imajo.

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.519
14
38
37
Dolenjska
Rabljene imam sedaj gor
smile-1.gif
pa pri 6 let starem avtu svetijo zelo zelo slabo - slabše kot na 10 let stari astri.
Sem že zamenjal žarnice, pa ni nič boljše, menda je to zaradi tega, ker so z lečo.

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.519
14
38
37
Dolenjska
Menda sčasoma začnejo slabše svetit, tudi meni ni povsem logično...
Nastavljene so OK, so na tehničnem preverili...

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Nebom pametoval ampak ce zacnejo slabo svetiti ali je napaka v materialu parabole,plastike luci, ampak zaradi same lece pa res nemorejo slabse svetit.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.198
3.562
113
Marlbor
Corsa ima te probleme. Avtor teme ni edini s to težavo.
Pa rabljenih ne kupuj, ker jih nekdo prodaja ravno iz istega razloga.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.779
178
63
Te luči z lečo imajo tudi parabolo, vendar zelo majhno. In, ko pride do oksidacije/umazanosti/zažganosti te parabole, je že zelo majhna površina dovolj, da se jakost občutno poslabša.
Večja je parabola, večja je sama luč, bolje sveti in dlje ohranja svetilnost.

lp

tony

Guru
23. jul 2007
9.751
1.536
113
Luči z lečo so za en drek že zato, ker se na lečo (običajno) nabira svinjarija, o tem sem že enkrat pisal romane...
tongue-1.gif

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.655
473
83
Tolmin
Ena menjana pred štirimi leti z njihovo in pred dvemi leti še druga - izredno zadovoljen z ceno in kvaliteto
zmaga.gif

Pod kvaliteto upoštevam kvaliteto izdelave, svetilnost in zakonu ustrezna oblika snopa na cesti
wink-1.gif

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.100
1.273
113
42
Off: končno ena tema z normalnimi odgovori v Avtomobilzmu. Čestitke vsem ki so sodelovali, tebi pa da ti nove luče še dolgo delajo super!

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Mogoče prepozno, a še en glas za Silux - pred parimi leti sem na Zafiri polomil levo vzvratno ogledalo. Naročil pri njih, dobil v parih dnevih, dal pobarvat plastiko in ga sam zamenjal. [ne sprašuj, kako sem bentil, a ne zaradi ogledala, temveč zafire]

corsol

Guru
11. mar 2010
3.091
1.040
113
Luči na strani silux-a so od tajvanskega proizvajalca DEPO.
Na internetu dobite veliko napisanega o njih , izkušnje pa zelo različne , prava loterija, nekateri so zadovoljni drugi spet ne(slaba izdelava, mere se križajo z originalom, slabo svetijo,.....).
Je pa res , da so 50% cenejše od proizvajalcev , ki delajo za prvovgradnjo npr. VAELO, HELLA, BOSCH, ...pri katerih kvaliteta ni vprašljiva.

Nekoč sem spraševal nekega mehanika glede nabave žarometov in mi jih je odsvetoval(njegova izkušnja: novi žarometi svetijo križem-kražem , skratka zanič optika.

Glede konkurence in cenovnih razlik lahko prevriš še tu:
http://seekpart24.com/

corsol

Guru
11. mar 2010
3.091
1.040
113
svetilnost je lahko slabša zaradi zamazanosti, oksidacije, parabol, oksidacije sprednjega PP stekla(kar se začenja dogajat pri veliko avtih straejših od recimo 5 let , pri 10 let starih pa je to bolj ali manj že kar serijsko...), .....morda tudi zaradi konstrukcijskih napak....??
Vzrokov je lahko kar nekaj.

Čudno se mi zdi tole z lečo.............1 bivši avto, ki sem ga imel je imel leče in je pri starosti 10let+ bolje svetil kot pa pri marsikaterem novem avtu,......

Če je bila napaka v materialu ali seriji je to sigurno odpravljeno, če je zadeva konstrukcijsko slabo rešena potem verjento ne pomaga nič....tud od druge firme ne, ker je večinoima vse le kopija originala.

Katera firma so originali ???

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.519
14
38
37
Dolenjska
Tudi meni to z slabšo svetilnostjo leče ni popolnoma jasno, ampak bomo kmalu videli če je to to ali ni.
Poročam.

B81

22. jul 2007
37.735
11.009
113
Zavarovalnica ti bo kupila nove originalne, bo menda najboljše?