nakup novega televizorja - pomoc

axl155

Pripravnik
27. dec 2007
50
1
8
Tako moj glas gre tud za panasonic tx-p42g20e. Zdaj jo mam 2 tedna in sem fulll zadovoljen zravn sm še vzel onkyo avx380 in uživancija .......
smile-1.gif

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
Jst tud frenda po dolgem času prepriču da je vzel g20 in je ZELO zadovoljen. Slika je nora, sploh če kakšne demo hd filmčke rolaš. Sam še tistih magičnih 200 ur je treba počakat, pol pa mal štelat sliko.

scott

Pripravnik
1. sep 2007
405
1
18
Še jaz sem lastnik 46G20 kakšna dva meseca, pa sem ravno tako navdušen kot prvi dan.
Vsi LCDji in LEDi se lahko skrijejo po kvaliteti slike.
Ima pa nekaj slabih lastnosti: npr ne prebere vsakega USB ključa (kakega no-name sploh ne), pa ob začasnem izpadu kakšnega digitalnega kanala ga enostavno izbriše iz shranjenih, tako da je potrebno novo iskanje in shranjevanje.

SamoS

Zelenc'
29. dec 2010
4
0
1
mam 46col sony kdlw5500, pa sm tok zadovoljen . Res je huda slika, pa dela 100 na uro. Na splošno lahko sony ful priporočam. Res je da ful plačaš firmo, sam slika je pa nora

Thesmos

Pripravnik
15. dec 2010
391
0
16
ok recimo da ste me prepricali da zacnem razmisljat o p42g20... zanimajo me tiste najbolj prakticne stvari.... kako je z priklopom na PC? Branje usbjev, in podnapisov z njih? Xbox in PS3? Torej ce ne gledamo samo na sliko ampak tudi na prakticnost in vsestranskost... ali je potem plazma se vedno boljsi nakup od led lcd lg 8500 le?

kroja

Pripravnik
4. nov 2008
282
0
16
tukaj se jasno vidi, da vsak svojo robo hvali. jaz bi lahko isto pohvalil svoj lcd, ja Lcd, hd slika da dol padeš, me zanima če bi kakšna plasma bila po sliki kaj boljša. Ja funkcije delajo ko suza, prebavi vse usbje kar sem probal, vrže nov kanal v shemo, ko je dodan, nič ne briše..

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.529
435
83
Citat:
Uporabnik Thesmos pravi:
ok recimo da ste me prepricali da zacnem razmisljat o p42g20... zanimajo me tiste najbolj prakticne stvari.... kako je z priklopom na PC? Branje usbjev, in podnapisov z njih? Xbox in PS3? Torej ce ne gledamo samo na sliko ampak tudi na prakticnost in vsestranskost... ali je potem plazma se vedno boljsi nakup od led lcd lg 8500 le?
Glej 50" diagonalo. Statičen PC desktop na plazmah ni ravno top of. Ampak so ostale zadeve kar precej v prid plazem te generacije.
PC boš na 42" kolikortoliko normalno uporabljal na razdalji 1.4 -1.5m.

Thesmos

Pripravnik
15. dec 2010
391
0
16
Na zalost za 50 nimam vec prostora.

Zanima me se ali je res da je med delovanjem glasna?

@kroja
strinjam se, prav zaradi tega bi rad dobil cim bolj objektivno sliko, kar pa je tesko, pristasi plazem nikakor ne prebavljajo lcd-jev in obratno
smile-1.gif

kroja

Pripravnik
4. nov 2008
282
0
16
važno da ima funkcije katere rabiš. Če boš uporabljal z pcjem potem je lcd bolje-s tem se verjetno vsi strinjamo. Pa ne led, dovolj navadn lcd za male pare. jaz sem nabavil en lg 42 za 450eur, odhekal usb, in imam gor priklopljen zunanji disk s hd filmi, podnapise predvaja, slike., musko. Ali boš kupil plasmo ali led ali lcd, nikjer slika ne bo dobra, sploh pri siolu. Pač pojdi v trgovino kjer prodajo vse možne tvje in povprašaj za kaj rabiš in ti bodo povedali. če ti je problem denar kupi najcenej kar boš rabil, če pa to ni problem pa pač nabavi led, ker boš verjetno nasploh najbolj zadovoljen.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.529
435
83
Odvisno kaj pri Siolu.
Eurosport HD v verziji 11,5 mbps je kar OK.
smile-1.gif
Seveda pa gre na bakru le prek PC na ustrezni liniji. Če bo priklopljen PC itak lahko permanentno STB odpade in profitiraš na kakovosti slike.
Slika IPTV bo na plasmi boljša kot na LED (LCD).

Sam prebavim oboje. Palazme s 600Hz lokalnega osveževanja so mi celo zelo všečne. Bil pa sem velik nasprotnik plazem do teh zadnjih generaciji, kjer mi tudi PC desktop deluje zelo OK.

Kmalu ti bo žal, če se boš zaradi pohištva odločil za 42".

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
- za iptv ti je plazma boljš
- ja moja zadaj malo brni in je topla, vendar se to sliši, če si res čisto zraven in v popolni tišini. med gledanjem sigurno ne boš slišal. pa tudi polet ne boš rabil klime zaradti toplote.
- priklop xboxa, ps-ja... je tko kot na vsaki tv. kvaliteta slike je pač odvisna od gledalca (men osebno na plzmi v thx načinu lepša)
- priklop usb-ja, ja tukaj je malo lesena. Ne deluje vse tko kot kak shekan LG (katerih se po novem mislim, da ne da več hekat). Pregled slik je na nivoju, kar se pa videa tiče je pa bolj tko tko. Sam ne glede na to kater tv bi imel, bi si jst dokupil en hd player (xtreamer, wd tv...)

Kako smo si različni sem doživel primer v praksi: men je dobra slika na plazmi v thx načinu, kolegu pa dinamični konrast na led lcd-ju, kjer barve in svetilnost šopajo da (me)oči bolijo.

Pa da ne boš padel na foro, da plazma full štroma pokuri;) Naj mi en TAK pametnajkovič pove kolk mu je žrla stara tv, kolk mu žre hladilnik, skrinja, stropna luč...;)

kroja

Pripravnik
4. nov 2008
282
0
16
sej to nima veze koliko kuri stropna luč. pa če gledaš 5 ur na dan, 5 dni na teden in če je to v 5 letih 100eur, to je nekaj.

me tudi zanima, če SD sliko prikaže nekoliko bolje, kako se to opazi na 3 metre. Da ni to nekaj v smislu full ali hd ready, kar vemo da 90% uporabnikov sedi na razdalji kjer se full hd ne opazi, pa to vseeno radi kupujejo.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
sej iptv = SD (to je siol tv, t-2...) ravno za tak signal je plazma boljš
za full hd vsebine je pa skoraj vseeno kaj vzameš.

gledam 50X20 in 50G20 oba z razdalje 3.5m in se razlike med hd in fhd vsebinami ne opazi. Moreš bit res hud frik in imet oster uč pa se v detajle zapikovat, da bi MOGOČE kaj opazil. Še dvd je na tej razdalji skoraj tak kot hd.

kroja

Pripravnik
4. nov 2008
282
0
16
sej to govorim. ali boš opazil razliko v kvaliteti na 3 metre med plasmo ali lcdjem pri sd kvaliteti.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
o to pa sigurno ja!!!

Pa ne samo jst. Tut punca jo opazi pa je drugač čist mim kar se kvalitete slike tiče.
Še mama mi je rekla, da zakaj imam jst lepšo sliko kot ona na 32" lcd-ju.

kroja

Pripravnik
4. nov 2008
282
0
16
no ja mamice pa punce so ponavad bolj slab indikator. itak pa naj vsak sam presodi, pač če ima siol in podobne zadeve naj kupi plasmo. ker očitno ima čudežno boljšo sliko. jaz s tem nimam problema in je siol zadnja možnost da bi ga imel. očitno boste tisti ki imate plasme njihovi lastniki še vsaj 10 let., ker jih niti led na prekosi pri siolu, vse ostale tehnologije bodo pa itak dražje. Tako da, grejte se ob plasmah. Pa tudi če vam 200-300eurov v teh 10 letih ne bo nič pomenilo.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Človek v 10 letih 200-300 evrov za žvečilne zapravi. Ali lahko pustimo ta "argument" ?
(da kadilcev ne omenjamo)