nakup novega televizorja - pomoc

Thesmos

Pripravnik
15. dec 2010
391
0
16
Lep pozdrav vsem, vem da je veliko taksnih tem, vendar na drugih forumih nisem dobil veliko pomoci, upam da bo tukaj vec uspeha, glede na druge teme vidim da je tukaj veliko poznavalcev ki radi pomagajo.

Kupujem nov tv. Ogledanih imam nekaj, rad bi slisal kaksen komentar, lahko pa seveda tudi kaksen nov predlog

Tv bom uporabljal predvsem za ogled tv vsebin (digitalna tv na siolu), ogled filmov prek hdmi kabla z pc-ja, mogoce tudi kaksen blu ray predvajalnik....
velikost naj ne presega 42 ker ni vec placa
frown-1.gif

v glavnem takole je:
PHILLIPS
http://www.ceneje.si/avdio-video/televizorji/lcd-tv-40-do-50/philips-led-tv-42pfl7695h_-_CX0018AF0E

PANASONIC
http://www.ceneje.si/avdio-vid...5e_-_CX0013E13A

V postev pride tudi kaksna plazma, ce imate kaj pametnega, na dan z njo
smile-1.gif

lp

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.383
172
63
No pa smo tam kjer ni muh
smile-1.gif
!

Glih si zbereš dva, ki bi ju dal v ožji izbor, pa ti naržejo še tri druge.

V čem gre recimo glavnina plusev LG-ju pred Philipsom?

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.492
119
63
Ne vem, sam zadnjic sem bil na predstavitvi dveh phillipsovih TV, en je bil ta 21:9 novi standard, ki je bil zlo hud, drug je bil pa 3d
(dobis posebna aktivna 3d ocala, ki se nekaj syncajo s televizorjem). Med ogledom filma sem parkrat skocil stran, tok v zivo zgleda.
Ne vem pa, kolk velik muvijev je zaenkrat posnetih v 3d tehniki.

Hollywood kjer je glavnina filmov narejena ponavadi snema v razmerju 1.85:1 ostalo je pa pol transformacija na formate (16:9,4:3,3:2..)

Aja, za razliko pa ne bi vedu, sam LG itak glede televizorjev dela s Phillipsom (lg phillips dpt.), tko da bi mogla biti tehnologija.

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Jaz imam dva lanska modela LG 37SL8500 (1.kom 750) euro pa ne zamenjam za nobenega od samsunga ali philipsa .Panasonic pa nabijajo nekih 600 hz (samo odzivi čas ima vredu).Samo lastnosti od LG si pregledaš in vidiš kje si ,tako je tudi resnično.Letošnji so pa LE8500 .To je z moje strani. Drugače pa kliči malo support od :siola ,amisa, t-2 ,itd .Pa vprašaj kdo od tv-jev teh novih ,edge, led ,dela najmanj problemov .Pa ti bo vse jasno , zakaj , LG ? HVALA L.P. TUPLI

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.383
172
63
Upam, da vprašanja ne jemlješ kot nekega teženja ipd, ker to ni.

Nimam Philipsa in zanj ne navijam, razmišljam pa (že nekaj časa) o nakupu LCD-ja. Veliko se je pisalo o marsičem, Philips je pač slabo obdelan, ravno tako se mi zdi, da se nekako beži od primerjave z njim..

Malo sem si ogledal lastnosti, moram priznati da se na to tehniko žal spoznam bore malo, in dotičnega LG-ja primerjal z omenjenim Philipsom, pa opažam (laično seveda) da če ne drugega ima ful boljše kontrastno razmerje in 200 Hz, pa karkoli že to pomeni za praktično isti denar. Nima sicer Ambilighta, kar pa se v bistvu da preživet saj ga stara ctr Sony tudi nima.

Kar mene pravzaprav zanima je, kaj je primerljivo z tem Philipsom, in to ta LG definitivno je, in bo tudi prišel v ožji izbor, ko bom to kupoval. Zato tudi to vprašanje, ki sem ga zastavil.

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Ni nobenega teženja tukaj samo mnenja različnih ljudi do tega kar se sprašuje v tej temi.Zakaj pa Ambilight?Da ti sveti v sobi .Hvala ne.Vsak uporabnik ima svoja mnenja do različnih tv-jev.Nekomu je dober stari crt 55 cm nekomu pa 55 inčen 3d in oh in sploh ki je dal za njega 3000 euro .Ampak če pogledaš nasplošno ,oba gledaš tv sliko ekrana .Tema je bila približna taka kot sem jaz doumel tv lcd ali edge ali led do približno 1000 euro do 42 inčhov.

DognerDJ

Fizikalc
10. sep 2009
1.329
0
36
Maribor
Obišči stran
Thesmos, idi v trgovino, poglej si različne modele in se potem za enega odloči.
Če boš kupil srednji / višji rang Samsunga, LG-ja, Philipsa, Sonyja, Sharpa, Panasonica ali Toshibo nemoreš zgrešit.

Thesmos

Pripravnik
15. dec 2010
391
0
16
Sam tudi nisem nagnjen k nobeni znamki, ambilight se mi dopade, bom pa prezivel tudi brez njega. Panasonica, katerega sem dal za primerjavo v prvem postu, sem videl tudi v zivo, in se mi je zelo dopadla slika. Gledal sem pa tudi enega LG-ja, moja napaka je da nisem tocno pogledal kateri model je bil, pri katerem sem bil razocaran, zaradi odsevanja svetlobe oz. ko sem gledal v ekran, sem videl zraven se celotno okolico v trgovini. Upam da to ni kaksna slabost LG-jev

Je mogoce tukaj kaksen lastnik LG LE8500, najraje imam informacije iz prve roke?!

hvala vsem za pomoc in LP

Thesmos

Pripravnik
15. dec 2010
391
0
16
hmmm teli panasonici se mi nekako estetsko ne dopadejo.... tv bom mel na steni, tko da gor veliko bolj pasejo phillipsi in lg-ji
smile-1.gif

Thesmos

Pripravnik
15. dec 2010
391
0
16
Dlje kot brskam po forumih in raziskujem bolj sem zmeden, ocitno bo treba res v trgovino in enostavno na enega pokazati s prstom ter kupiti.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.251
327
83
Prednost LG-jev je predsem v dobri ceni, pa kar kulturne funkcije dobiš za tisto kar plačaš (ni glih pofl). Roko na srce če ni kakšne izjemne akcije Philipsa, Sharpa, Panasonica si po funkcionalnostih bolj ali manj 10-20% na ceneje z LG-jem pri praktično isti stvari.

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.807
388
83
Vipavska dolina
Moj nasvet, pojdi v kakšno trgovino, kjer imajo en kup tv-jev. Oglej si sliko in zaprosi prodajalca, naj pri vseh tiste "lepotne popravke" izklopi. Tisti ki ti je všeč ga vzameš, tako sem naredil jaz in zaenkrat sem zadovoljen. Imam pa Lg ampak ne takega kot se sedaj prodajajo...

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik Thesmos pravi:
hmmm teli panasonici se mi nekako estetsko ne dopadejo .... tv bom mel na steni, tko da gor veliko bolj pasejo phillipsi in lg-ji
smile-1.gif

Cakaj - a ti bos gledal vkljucenega ali nevkljucenega
sprasujem se.gif

Meni je "bozicek" prinesel Panasonic tx-p42g20es

Verjemi, da vsak delavnik vidim 3-10 Tv-jev pri strankah pa sem se odlocal pol leta
wink-1.gif

Ce bos izbiral v trgovini naj ti trgovec preklopi na "normalen" signal saj doma ne bos gledal samo Demo Blueray-ev
wink-1.gif

Clancy

Majstr
20. avg 2007
822
394
63
Robert, to je definitivno najboljša izbira za ta denar! Nasplošno pri plazmah dobiš najkvalitetnejšo sliko za vloženi denar.