Nakup novega / rabljenega vozila

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Nekako se odločam za nakup novega/rabljenega vozila v vrednosti tam med 15.000 - 20.000 EUR. Vem, da bi za ta denar dobil več rabljenega, vendar novo je vendarle novo. Gledam pa rang Citroen C4 Picaso, Megane Senic, P308/307 SW, Hyundai i30 CW, skratka kak enoprostorec/karavan z malce večjim prtlažnikom. Malce sem v dilemi kako in kaj. Do sedaj sem kupoval vedno novo, ampak je kar velika izguba po parih letih. Rabljeno pa max 2 leti z max 50.000 km, na leto delam tam med 25.000 - 30.000 km.
confused-1.gif

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Best buy, vsaj zame do enga leta oz 1,5 leta staro, tm 15-20.000 km za sabo. Garancija je, avto pa kot nov
smirk-1.gif

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Me pa malce bega, zakaj tako znižana cena, za takorekoč nov avto.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Verjetno ker je že registriran in prevoženih nekaj km. Mogoče so ga nameravali imet kot testnega, piše sicer privat cifra. Tak pač pade cena, tokrat v tvojo korist.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
ce se hoces hecati z zelo nezanesljivo elektroniko in spoznati vse avtoelektricarje od murske sobote do kopra potem kar nabavi citroena, sploh izvedenke C4
zmaga.gif

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Sem slišal nekaj o nezanesljivi elektroniki ja
frown-1.gif
. Kaj pa ti predlagaš (švabov ne maram).

alesi0

Pripravnik
15. okt 2008
98
0
6
Kolikor mi je znano so vozniki korejskih znamk zelo zadovoljni s svojimi avtomobili.
Kupi francoza pa bos lazje izbral naslednji avto... (spet korejca)
evil.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
zal so svabi se najboljsa izbira, ceprav so tudi meni ciganska kolesa, za njimi stopicljajo japonci in pogojno koreja. prvi se morajo nauciti se koncne izdelave in oblikovanja, korejci pa poleg nastetega tudi dobrega motorja, bencinarja.

PSA in reno so sedaj na tocki kjer je bil fiat pred 10. leti pri slednjem trenutno tudi najvec dobis za svoj denar tako, da...
smile-1.gif

nepomembnez

Pripravnik
9. jan 2009
514
0
16
Kolikor mi je znano so vozniki francoskih znamk zelo zadovoljni s svojimi avtomobili.
Kolikor mi je znano so vozniki nemških znamk zelo zadovoljni s svojimi avtomobili.
Kolikor mi je znano so vozniki japonskih znamk zelo zadovoljni s svojimi avtomobili.
Vsak svojega konja hvali.Jaz vsekakor nebi vzel korejca.Pa ne zato, da bi bil slab, ampak zaradi imena.

alesi0

Pripravnik
15. okt 2008
98
0
6
Citat:
Uporabnik nepomembnez pravi:
Kolikor mi je znano so vozniki francoskih znamk zelo zadovoljni s svojimi avtomobili.
Kolikor mi je znano so vozniki nemških znamk zelo zadovoljni s svojimi avtomobili.
Kolikor mi je znano so vozniki japonskih znamk zelo zadovoljni s svojimi avtomobili.
Vsak svojega konja hvali.Jaz vsekakor nebi vzel korejca.Pa ne zato, da bi bil slab, ampak zaradi imena.

Ne hvali vsak svojega konja. Ce bi, potem ljudje nebi menjavali avtomobilskih znamk... Moje mnenje je, da imas statisticno gledano manj moznosti okvare pri tem korejcu, kot pa pri omenjenih francozih. Saj glede na to, da sedaj vozi korejca, ocitno nekaj da na te stvari.

nepomembnez

Pripravnik
9. jan 2009
514
0
16
Se mi zdi, da ti primerjaš novega korejca in stari reno 5 ali pa katro. Samo to, da se mi avto ne bo kvaril pri meni ne odtehta nakupa.Ozirma, če mi bo kdo dal 10000 evrov plače se mu bom pustil je...?Ne,Ne.

Nazadnje urejeno:

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik nepomembnez pravi:
Se mi zdi, da ti primerjaš novega korejca in stari reno 5 ali pa katro. Samo to, da se mi avto ne bo kvaril pri meni ne odtehta nakupa.Ozirma, če mi bo kdo dal 10000 evrov plače se mu bom pustil je...?Ne,Ne.

reno 5 in katra sta pojem vzdrzljivosti in nekvarljivosti, ce smo ze pri tem. vsako napako si tudi popravil sam, ce si vsaj kdaj sraufenciger drzal v rokah, cene rezervnih delov so bile smesne. jaz sem imel petko turbo s skoraj 400k km tako da...po teh modelih je bilo konec zlate dobe renoja. novo reno pet turbo z veseljem zamenjam za kateregakoli japonca, korejca in podobno sranje
evil.gif

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.421
529
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Tegale Citroena jaz tudi z zanesljivo elektroniko nebi kupil. Ob pogledu na armaturo se sprašujem zakaj nima volana zadaj na sredini. Če bi kaj večjega kupoval bi pogledal za kakšno Alteo ali pa Altero XL.

B81

22. jul 2007
36.941
10.505
113
Ja kaj si hecn, kaj pa oni norijo s tako ceno, pa 07 letnik
bonk.gif

na wikipedii sem gledal....assembly: Turkey