Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:
Tudi z alterjevci poslujem samo še iz oči v oči, ker so se izkazali za neresne stranke.
Klasika. Kot v sosednji temi, kjer bi vsi Passata "pa ni pametnega". Jim ponudiš vrhunskega, pa vse tiho.
Vsi bi vrhunskega za ceno ''italijančka'', potem pa kupijo raje ''vrhunskega'' za ceno italijančka.
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
če trgovec tipa veit in avtotriglav leta 2016 v 24 urah ne odgovori na mail-povpraševanje je žalostno.
Se strinjam. Če že ne morejo odgovoriti oz. nočejo, naj ne objavljajo maila ali pa naredijo tole:
Citat:
Uporabnik pablohasan pravi:
Verjetno ni tak problem imeti pripravljene tri predloge, kjer jih vsaj povabiš v salon in jim navržeš par informacij.
Citat:
Uporabnik NoteThis pravi:
Lani je mati kupovala novo mazdo. Zato sem na internetu izpolnil formular za testno vožnjo. 14 dni brez odgovora, pa čeprav je pisalo odgovor v nekaj dneh. Ko sva se osebno oglasila v salonu so ponudili testno vožnjo takoj naslednji dan. Sem povprašal prodajalca tudi o tistih testnih vožnjah iz spleta, pa je rekel samo, da je stvar drugačna če se oglasiš osebno. Pomoje imajo izkušnje koliko prometa jim prinesejo razne internetne akcije, zato se z njimi ne ukvarjajo preveč. Glede cene pa se po mojih izkušnjah najboljše izpogaja osebno, ko tudi prodajalec ''začuti'' da si resen. Res pa je, da po emailu za avto še nisem povpraševal..
No, to pa je totalna neumnost.
Predvidevam, da tisti formular fura uvoznik na svoji spletni strani in se potem distribuira povpraševanja konkretnim prodajalcem.
Kar pomeni, da je zadaj sistem pripravljen in urejen (vključno Z ZAGOTOVLJENIMI TESTNIMI VOZILI), stranka se je odločila za testno vožnjo (ja, med njimi zna biti tudi nekaj brezdelnežev, ki nimajo kaj drugega početi, kot uničevati tuja vozila, ampak kupec, ki se odloči za testno vožnjo ni več le pasiven, temveč že razmišlja o avtomobilu ali sedaj ali pa morda čez pol leta, eno leto) in potem diler ves ta trud uniči z ignoriranjem, kar vrže madež na celotno znamko. Jaz bi takim dilerjem nabil ustrezne penale. Hkrati pa potem še ''poveličuje'' sebe češ, osebno pa mi vse uredimo. Loool.
Sam sem sicer imel različne izkušnje glede teh najav na testne vožnje preko spleta. Od tega, da sem že isti dan bil kontaktiran (na način, ki sem ga označil), do tega da so me kontaktirali čez nekaj dni, kar je bilo pa že predolgo in sem zadevo vmes že realiziral.
Res ne razumem tega, praktično potencialno stranko spraviš v aktivno vlogo (kar je zelo veliko) in potem uničiš zadevo s svojo slabo organizacijo oz. morda celo namernim ignoriranjem.
Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:
2/10 preko maila sta kupca, to so moje izkušnje. Škoda časa in truda za trgovca.
Zanimivo res.
Jaz imam sicer verjetno nekoliko boljši odstotek, ampak mi tudi na pamet ne pride, da bi tako reagiral oz. razmišljal, ker če imam mail objavljen, potem je profesionalno, da se nanj odgovori, pa četudi je oseba na drugi strani milo rečeno ''izsiljevalska''.
Se ji pač zahvališ za povpraševanje in sporočiš, da takšne želje pač niso uresničljive. Recimo na veliko večino mailov ali FB kontaktov odgovorim v roku par ur, zelo redko pa šele naslednji dan, do česar pride, če sem recimo cel dan na terenu. Ko sem pa offline za dlje časa je pa out of office odgovor aktiven s predvidenim datumom možnega odgovora, tako da stanka ve, kdaj lahko okvirno pričakuje odgovor.
Citat:
Uporabnik mdragan pravi:
Ze v startu gre za izsiljevanje....zimske gume,tepihe....pa se konkreten popust in mega cenitev starega vozila ne.....😂😂😂😂
Vse se da dobit...samo tukaj je ze v startu faljeno
Edit: Klemen, sem spodaj videl, da na vse maile odgovoriš...