Nakup novega ali vzdrževanje starega

sad

Guru
24. avg 2007
21.191
9.819
113
In kje boš rabljene dobil, če nekdo ne bo kupil novih?
confused-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Najprej pohvale, da ste se držali teme!

Lepo ste se razpisal. Vidim pa, da ste vsi zlo racionalni in realni ter slabi prodajalci, ker mine privoščite novga avta :)))

Vbistvu imate prov ja. S tem bom težko nardil stroškov za nov avto. Zaboli pa ob vsakem strošku, ko pomisliš, da če bi imel pa novga, pa tega ne bi bilo:)
Grem € v štumf dat;)

hvala!

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
tudi sam sem pred dilemo ali vzdrževat starega ( sicer kupljenega dobro ohranjenega in od 1 lastnika) ali kupit novega z garancijo oz kakšnim kreditom ali leasingom ( npr škoda je imela enkrat all inklussive ). Zakaj leasing? Imam 80 km dnevno po zjahani ovinkasti tudi hriboviti cesti ki avtu ni naklonjena. Povprečno hitrost imam še zmeraj 75km/ uro
evil.gif
. Kamenčki uničujejo havbo zaradi povečanega posipa cest pozimi, prah od makedama v motornem prostoru , zavore in amortizerji trpijo v ovinkih, roke na luknjasti cesti, skratka avtocestni kilometri so balzam za avto v primerjavi z mojo traso. Zato iščem avto ki me bo prišel 22 centov na km ali manj, vožnja pa bo še zmeraj primerljiva z vožnjo v starem passatu. Nekako sem mnenja da se na zajebanem terenu morda celo splača leasing ? Kakšni predlogi? Je kdo računal strošek avtomobila na kilometer vožnje. Hyundai, Škoda, Kia, Renault nekako na te znamke tukaj ciljam da bi se našlo kaj

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
ksz..

1,) 190t km ni veliko...oz. je...samo v SLO...zato se pa vse vrti na 125t km. Avto vozi in ga zvozi, redno servisiraj in to je to. Ko bo vrednost že zanemarljiva, in bo kakšna večja okvara, prodaš da se ga znebiš nato pa.
2.) kupiš 3-5let star avto za več kot pol ceneje novega, s preverjeno zgodovino ipd., seveda tak avto išči ko bo stari začel kaj hecati oz. se oglasi ko bo imel 400-450t km in takrat boš lahko rekel da ima veliko kilometrov
smile-1.gif

Novi avto se ti splača samo pod enim pogojem...da ga boš imel do konca in ga zvozil...če misliš menjati na 5-6let si na 50%+ vrednosti na izgubi.