Nakup namiznega računalnika

Alan_Bastard

Pripravnik
12. dec 2007
170
1
18
Ljubljana
Ker mi je moj stari namizni računalnik nehal delat in je pridno delal 10+let moram sedaj kupiti novega.

Ker zadnje čase ne spremljam dosti kaj se dogaja s procesorji, spominom,... me zanima kaj priporočate za namizni računalnik, ki bo 24/7 prižgan in priklopljen na splet. Uporabljal se bo za brskanje po spletu, download, excel in word ter občasno še kateri drugi Microsof office program in mogoče kdaj kakšen program za pregledovanje in obdelavo slik in videa.

Malo sem gledal in računalnik s 4 gb spomina se začnejo tam od 250 €. Zgornja meja je pa tudi 250 €. Prav tako me zanima katera trgovina ima dobro in ugodno ponudbo bigbang, enaa,.... kakšen nasvet lahko na ZS.

Hvala vsem za informacije in pomoč.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
za 250€ za obdelavo videa pozabi.
ostalo pa bo šlo.
mogoče se ti splača še kej na bolho pogledat.
kej velik izbire za ta denar pa tudi nimaš

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
za 250€ za obdelavo videa pozabi.
A dej se no hecat...
Pač se čaka malo dlje. To je vse.
Le kako za vraga se je potem obdelovalo video 5 let nazaj, če se ga po mnenju nekaterih lahko le z današnjimi top sistemi
confused-1.gif

Alan_Bastard

Pripravnik
12. dec 2007
170
1
18
Ljubljana
Se opravičujem, sem hotel napisat prenos slik in filmov iz mobitela, fotoaparat, kamere,....

Čist preprost računalnik za office, splet in download in da je prižgan 24/7 potrebuje,

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
Bo pač dal 300-350€ pa je....nekaj kar se uporablja se načeloma ne špara a?

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Citat:
Uporabnik Alan_Bastard pravi:
Se opravičujem, sem hotel napisat prenos slik in filmov iz mobitela, fotoaparat, kamere,....

Čist preprost računalnik za office, splet in download in da je prižgan 24/7 potrebuje,

Karkoli boš vzel , nebo drago.Ali povsem novo z garancijo na komplet kišto ali na komponente posebej. Druga opcija pa je , da če znaš lahko sam sestaviš škatlo.Na bolhi najdeš rabljene komponente z garancijo in za pol cene. Procesorji intel, kaki corsair rami, napajlnik, ohišje, dvd in še kaj se komot kupi rabljeno.Matično, disk pa periferijo pa bi jaz kupil novo. Na matični nena špraraj, raje eno za 80 eur, kot za 50 eur.Sploh pa nena preveč šparaj, če misliš met pc spet kar nekaj let.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
da ne odpiram nove teme...

koliko približno bi bilo tole:
namizni računalnik
24 colski monitor
intel i5-2500