Nakup malega Pola - 2010

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Ja, vsak drug odpove po dveh mesecih ... vprašaj Ogota ...
smirk-1.gif

KAALman

Pripravnik
10. jan 2008
751
2
18
Prekmurje RepubliQ
Obišči stran
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Recimo, da niso ravno bulletproof kot klasicna avtomatika. Sisem je kompleksen in vse je narejeno "na tesno". Se slabse je to, da popravila nekako niso predvidena pac pa komplet menjava.

hmmm... nisem bral vsega, kar si dal v link, ampak, voziti DSG je fenomenalno
smile-1.gif

na Polota ga nebi mel... ker je menjava 1/3 avta...
smile-1.gif
pri Passatu se to tak ne pozna :D

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.372
5.646
113
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
zaradi mene je lahko 9 jrujev kia ceed, pa jene bom niti povohal. Ker malo denarja je vedno tudi malo muzike. Res je vsaka poceni stvar na prvi pogled zgleda ista...dokler jo pobliže ne pogledaš....torej kupovati preveliko kračo, z enim brez veznim (beri: požrešnim motorjem) po vrhu pa še najceneje od najcenejega...ne hvala ni zame.
+najmanj od najmanj..kot Bravo za 12 jurjev (če že, bi raje njega kupil)...če bi rad slučajno 5 vrat pa kovinsko barvo pa doplačaš že 2 jurja..kaj šele debata o dizlu.

Človek govoriš ko da je VW bulletproof, korejci pa podn od podna......če se ti je žlahta zeznla z nakupom 4x4 becinarja za kar vsi vemo da je neracionalen nakup kar se porabe tiče še ne pomeni da so zdei pod črto vsi korejci požrešni.

mamo 4 korejce zaporedoma in še vsi so šli 120kkm++ od hiše in noben ni mel 10% tolk problemov z motorjem kot kak VW ko bereš po forumih. Tud poraba zadnjih 5let je enaka kot pri konkurenci

Nazadnje urejeno:

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
eh no...preberi si celo temo (ali pa celo citiraj) pa boš videl in vedel kaj pišem.

write.gif

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:

Človek govoriš ko da je VW bulletproof, korejci pa podn od podna......če se ti je žlahta zeznla z nakupom 4x4 becinarja za kar vsi vemo da je neracionalen nakup kar se porabe tiče še ne pomeni da so zdei pod črto vsi korejci požrešni.

mamo 4 korejce zaporedoma in še vsi so šli 120kkm++ od hiše in noben ni mel 10% tolk problemov z motorjem kot kak VW ko bereš po forumih. Tud poraba zadnjih 5let je enaka kot pri konkurenci

In zakaj bi morali zdaj tebi verjet? Po forumih najdeš napake od vseh, fordov, mercedos, kie, hyundaia, ferarija dalje kar pa ne pomeni nič več kot to, da uporabnik, ki ima težavo, o njej povpraša, uporabnik, ki nima težave, pa o tem načeloma ne piše..ali pač?

Tvoje pisanje zato lahko tudi obrnemo:

"mamo 4 VW zaporedoma in še vsi so šli 240kkm++ od hiše in noben ni mel 1% tolk problemov ne z motorjem ne nič drugega kot kaka kia ko bereš po forumih. Tud poraba zadnjih 15let je enaka kot pri konkurenci"

Kamele0N

23. jul 2008
42.372
5.646
113
vincent se je resnično obesu na preveliko porabo 4x4 bencinarja in ker je ta nesrečen 4x4 bencinar slučajno korejc po njegovi logiki zdei vsi korejci preveč pijejo ( poglej si v drugi temi kjer je to načel).

Vsem je pa logično da če kupuješ 4x4 "delovni" stroj da vzameš dizla......pa še takrat je poraba 10-13 litrov dizla ampak ne če pa korejski bencinar pije 14-15 je pa to že preveč ker je korejski
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
če je govora o Kiji terencu (ki sem ga jaz omenjal) gre kar lepo za njihovega dizla (tisti, ki ne gre pod 10 litrov...torej med vrsticami je govora med 11 in 13...podobno kot meni pri passatu ne gre pod 5
evil.gif
).

itak pa...če se omenja mene in SUV-e...bi jih jaz osebno ali prepovedal ali obdavčil ko pr.asce...ker imaš kvazi nekega terenca ta stvar troši 2 x več od ostalih vozil...

(bili ravno včeraj na obisku pri ženinem fortu...živi blizu Polzele (med zidanicami...pa je dostop (zadnjih 500 m) do njih precej 'hribovski'....in si je ravno 2 meseca nazaj kupil nov vato (nima veze katerega...klasičen pogon na prednji kolesi)...in ko je zapadel zadnji sneg, se je od nekje vračal domov...lepo pripeljal do hiše in zaključil zgodbo. Tik za njim, se je pripeljal SUV fahrer (beri: faker..pa tudi nima veze kater avto)...seveda 4 pogon in gremo v akcijo...prišel je le do prvega ovinka, potem pa zgodba končana...nekaj se je mučil, samo na koncu mu ni ostalo drugega, kot da je šel do svoje hiše, privlekel par ajmarjev pepela, ki ga je posul po cesti, in nadaljeval pot rikverc (!) do svoje hiše.
hysterical-1.gif
).

Še tista prilika 1 x letno, ko bi se lahko izkazal (ali upravičil nakup take krače) je vlekel surlo....

Kamele0N

23. jul 2008
42.372
5.646
113
Pozabil si povedat da je mel na 4x4 zimske gume! C c c

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Misliš rečt letne? Lahk da je tud mal nesposobn, al pa je fotr pol ko je gor pršu, šel mal vode polivat po cesti.
evil.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.372
5.646
113
smile-1.gif
bil sem rahlo sarkastičen

leto nazai šli na smučanje v Katchberg....pred nami par z novo kio ceed.......vozi on se ustavimo na sredi klanca ( kot vsi ostali).....šibamo mi ostali z volvom 4x4 nazai v dolino po ketne za nju ( mi z tem tankom za v sneg jih nismo rabl) ...namontiramo.

S5 proba model spelat.......s ketnami po 5 metrov delu pa se ustavlu.......ga butne baba vn izza volana pa ona po gasu pa mal volan u desno u levo in se odpelje
hysterical-1.gif

Ampak kia je bla pa podn
stupid-1.gif

Nazadnje urejeno:

lager

Pripravnik
3. dec 2008
383
1
16
Valda seveda je od znamke odvisno kako gresta dva avta z sprednjim pogonom v hrib, še posebej če so pomembni dejavniki:

-teža avtomobila
-gume
-širina gum
-sposobnosti voznika

Sklepamo lahko da boljša notranja izdelava bistveno pripomore k vožnji v zasnežen klanec. Kia => jajc.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.376
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik vincent pravi:

itak pa...če se omenja mene in SUV-e...bi jih jaz osebno ali prepovedal ali obdavčil ko pr.asce...ker imaš kvazi nekega terenca ta stvar troši 2 x več od ostalih vozil....

Saj so. Dvakrat. Pri trošarini za gorivo in pri DMV. AMpaks e hitro ugotovi, da razlika pri porebi precejkrat ni navemkako velika. Sem se ravn zdaj vozil z X1, X3 in 3 karavan, Vsi 4x4. X3 je bil sicer 18d (ostala dva 20d ampak resne razlike v porabi ni, oba sta dvolitrska motorja, 18d bi moral kvečjemu žreti več ker ima 30 konjev manj). Vse tri porabe znotraj malo manj kot 1 litra ...

Rogue

Pripravnik
26. avg 2009
89
0
6
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
in drugic, na voljo naj bi bil, po dosedaj znanih podatkih uvoznika, zgolj z dsg menjalnikom. to pa ne pride v upostev.

Uf, DSG pa ni poceni popravljat, kolikor sem slišal. No kakorkol, že to, da rabiš avto ASAP je dober argument. Glasujem za dizla, če je še odprto. Pa dober nakup
cool-1.gif

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
...ksz

Pri naši bajti se zaj tudi nabavlja ta mali voz..... ampak naši "ateji" so še mnenja, da treba kupit 1.4 motor brez turbine, ker je bolj vzdržljiv....
smile-1.gif

Nekak mam občutek, da se nekateri starejši ljudje težje privajajo na spremembe in jih težje akceptirajo......

sad

Guru
24. avg 2007
21.174
9.810
113
Za tvojega ateja bo 1.4 motor verjetno čisto zadovoljiv. Motor je namreč čisto korekten. Sicer ni ravno šparovček, ampak...
Če ga pa ti kupuješ pa več sreče prihodnjič
grin1.gif
.
Pa glede vzdržljivosti ima verjetno kar prav. Zadeva je namreč večkrat preverjena in brez kakšnih dodatkov, kateri lahko crknejo (npr. turbine).