Nakup kvalitetne tipkovnice

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Kje dobiti nekaj takega: KeyTronic KT800 ?

Na policah v trgovinah vidim neko žalost, po cenah, da te glava zaboli (tale KeyTronic je bil tam 10 EUR in mi še vedno deluje kot prvi dan, tele "kitajske" pa niti znakov nimajo prav narisanih...)

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
A ti si še vedno na ''klasiki''?

Jaz sem imel zgleda več sreče kot pameti in kupil 5 let nazaj Genius SlimStar i220 za okoli 10€. Še zdaj deluje kot nova, znaki so kot ob nakupu, niti najmanj znucani. Kupil sem pa jo ker je bila ena redkih, ki sem jo še našel s ''klasično'' postavitvijo, torej da ni nek fn namesto ctrl v levem kotu, da niso puščice stisnjene nekam pod enter, da ni enter v obliki backspace... Skratka enaka kot ta stare.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Brez slim in podobnih "fint"
wink-1.gif

Torej ja, klasika. Klasičen razpored tipk, klasične oznake, klasične oblike.
Pa klasična kvaliteta. (kupujemo novo, ker je en SpeedLink crknil, star manj kot 2 leti, PC ne prepozna več)

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Jaz sem zelo zadovoljen z Dell tipkovnico. Razmišljam, da bi nabavil še eno za rezervo, dokler jih še prodajajo.

DELL-USB-Keyboard-BLACK-SLIM-GERMAN-QWERTZ-Layout-Brand-NEW-Boxed-Dell-P-N-0.jpg

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Zanimivo, da ti ustrezajo visoke. Jaz sem se zapletal (oz. s starostjo skoz bolj
grin1.gif
) in sem z veseljem šel na slim. Ima pa ta moja res enak razpored, priklopil sem in takoj tipkal na slepo, brez da bi razne enter, ctrl, home... iskal.

tony

Guru
23. jul 2007
9.747
1.530
113
Na amazon.de za dobrih 50 EUR dobiš staro zalogo Cherry G-80, ki vsak Keytronic pelje lulat (je pa z nemškimi znaki - tipke so sicer identične SLO/YU, ker je bil njihov razpored itak delan po vzoru Švabskih)
zmaga.gif

Nazadnje urejeno:

prjatu

Pripravnik
24. jul 2007
413
9
18
Stvar navade, sploh kar se tiče trdote tipk in občutka ob tipkanju najbrž.

Sam imam ene par komadov IBM KB-8926 in jih menjam ko se umaže, ko mi zmanjka pa spet vse očistim in se cikel ponovi. Crknila ni pa še nobena

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Verjetno bi se splačalo kak bolšjak obiskat, tam se najde veliko teh oldskul 'cherry' tipkovnic. Se nebi čudil, če bi se dalo še kakšno s DIN priklopom dobit
wink-1.gif

Drugače pa če hoče kdo sprobat tanko res priporočam to, ko jo imam jaz, ker res nisem opazil razlike od prej. Še zvok tipkanja je skoraj enak
grin1.gif
Magari gre v predal za hudo silo, če je tak poceni.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Pa so ti novi Cherry-ji sploh še kaj podobni starim glede kvalitete? Enih 8 let nazaj sem kupil Cherry-jevo, pa je bila enako sranje kot če bi kupil neko XY.

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
So. Še vedno so mehanske in še vedno delujejo kot je treba. Vsaj meni no. 4 cherryjeve tipkovnice doma. Samo ena novejša. Vse ostalo 5+ in deluje

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Katere?

G80,G81, G85, večja kot je številka, bolj je zanič.

Eno sem imel (je še vedno nekje na podstrešju) in je zanič. G85, če se ne motim.
V službi pa imam/sem imel "nižjo številko", ki je boljša, ampak še vedno ni ne vem kaj. (slabše od KeyTronic)

Kak je ta G86?

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
No jaz sicer nisem imel takega modela kot na sliki ampak belo, ki je že na daleč izgledala kot neka poceni 'noname' zadeva.

Kak drugače zdržite s visokimi tipkami? Vidim marsikaterega 'hardcore' računalničarja, da ima še takšno tipkovnico, sam pa sem bil presrečen, ko sem našel pošteno slim tipkovnico. Mogoče zato, ker nimam ravno velikih rok.

(stein - sorry za 'rahel' offtopic).

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Katere?

G80,G81, G85, večja kot je številka, bolj je zanič.

Eno sem imel (je še vedno nekje na podstrešju) in je zanič. G85, če se ne motim.
V službi pa imam/sem imel "nižjo številko", ki je boljša, ampak še vedno ni ne vem kaj. (slabše od KeyTronic)
?
Sem našel eno svoje sporočilo iz leta 2006:

Citat:

Cherry G83-6105 doma in Cherry G81 v službi
G81-3000 je bolj točno. Desna tipka se zatika.
G83 pa je "plastik fantastik", več tipk se je začelo zatikati, pa se jo "upokojil". Zanimivo, še vedno se prodaja po "ponosni" ceni 15 EUR.

A imajo kje (blizu Maribora) razstavljene kake boljše modele? Da malo potipam?

tony

Guru
23. jul 2007
9.747
1.530
113
Test v živo bo verjetno pri nas velik problem, ker so tipkovnice ratale prepoceni... Je pa G-80 zares še zadnja mehanska tipkovnica in dela kot je treba
zmaga.gif

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.977
40
48
Citat:
Uporabnik panoramic pravi:
Jaz sem zelo zadovoljen z Dell tipkovnico. Razmišljam, da bi nabavil še eno za rezervo, dokler jih še prodajajo.

DELL-USB-Keyboard-BLACK-SLIM-GERMAN-QWERTZ-Layout-Brand-NEW-Boxed-Dell-P-N-0.jpg

U, ta je huda, ja. Sem jo nastimal fotru na njegovi masini in je vedno uzitek administrati doticno masino.
cool-1.gif

Sam imam se nekje eno HP tipkovnico iz obdobja 1997-1998. Dela kot nova, polne klasicne velikosti, samo estetsko je malo challenged, ker se pozna orumenelost. Dejansko je res nanjo najlazje tipkati - vsaj za tiste, ki smo navajeni na hitro in bolj ali manj slepo tipkanje - pa definitivno se pri takih ne zatipkam tolikokrat kot pri ta nizkih na laptopih (da raznih virtualnih on-screen iPad tipkovnic niti ne omenjamo). Zivljenjska doba je pa itak zelo dolga.

Mislim, da bodo take oz. podobne se vedno delali, samo so cene temu primerne (npr. Das Keyboard...).
smirk-1.gif