Nakup gum

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Kupit morem nove letne gume za mojo bavarijo. Kaj priporočate in kje. Do sedaj sem kuipoval na gume direkt in bil zadovolje. Zdaj sem imel dunlo sport maxx zdaj bi pa imel nekaj drugega kaj priporočate in kje?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
kaj pa kak model se kaj posebej priporoča? Ne bi rad ostal na istih gumah ker so mi čez poletje bile že zelo glasne!

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Ja sej ti že ime pove, da gre za športno gumo. Te so v splošnem glasne, neudobne in se hitreje obrabljajo. V zameno pa imajo dober oprijem. Če nisi dirkač, kupi običajno turing gumo. Klikni na AMZS za ADACov test in izberi najboljšo / najtišjo.V nasprotnem primeru pa nimam pojma.

B.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Kar ima Boh novih gum so zelo stare. Za kak mestni avtek, ki ne dosega velikih hitrosti še gre, če ima pa nek pošten avto, pa nebi priporočal. Fotru sem recimo kupil Semperit letnik 2001 za terenca, z njim vozi max 90 km/h, pa še to malo časa.

Če hočeš tihe pa kupi Michelin.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
dirkaški časi so mimo, me je stardec
evil.gif
spravil k pameti preden nas je zapustil. Bom pogledal na amzs teste pa se odločil kak pa kaj, te so bile proti koncu tak glasne da skor ni blo za zdržat, apmak guma je bila pa dobra tako na suhem kot mokrem!

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Pirelli P7
BridgestoneTouranza ER 300
Continental PremiumContact 2
Uniroyal ralley 550
Vredestein Sportrac 3
Dunlop SP Sport Fastresponse
Po testih pridejo te v ožji izbor. Kake izkišnje al pa kaj bi kdo priporočal od teh?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
zdaj pride gor 205/55/16 dost je blo 225 gum zdaj sem bolj normalen in razmišljam bolj racionalno!

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Citat:
Po testih pridejo te v ožji izbor. Kake izkišnje al pa kaj bi kdo priporočal od teh?

Falil ne boš z nobeno. Izkušnje šoferjev z vsako od teh bodo verjetno dobre. Jaz bi ti lahko rekel, kako je Turanza oh in sploh guma, kako dobro drži (sploh na mokrem), kako ima po 40k km še dovolj profila in dober oprijem... ampak to ti ne bo pomagalo, ker drugih ne poznam. In pred kratkim je tukaj tekla debata, da se ta guma hitro obrablja. Vse je odvisno od načina vožnje, pri meni očitno ni tako.

btw. da se ni stardec polastil tvojega gesla?
evil.gif

B.

dijo_porko

mona
6. sep 2007
2.131
68
48
123
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Citat:

Falil ne boš z nobeno. Izkušnje šoferjev z vsako od teh bodo verjetno dobre. Jaz bi ti lahko rekel, kako je Turanza oh in sploh guma, kako dobro drži (sploh na mokrem), kako ima po 40k km še dovolj profila in dober oprijem... ampak to ti ne bo pomagalo, ker drugih ne poznam. In pred kratkim je tukaj tekla debata, da se ta guma hitro obrablja. Vse je odvisno od načina vožnje, pri meni očitno ni tako.

B.

Se strinjam s tem postom, samo da sem jaz zadovoljen z Vredestein. Pa če si mahnjen na znamke, gor imaš napis Design by Giugiaro
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.104
4.073
113
Kje pa kupiš Vredestein na netu za solidno ceno? (razen gume-direkt, preko katerih raje ne naročam)

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
se tut sam malo nagiban na pireli, ker teh nisem še nikoli imel.

Jst mam tolk dobre izkušnje od 6, 7 do Nero serije, da dvomim če še kero drugo znamko povoham. +so vedno med top 3 po testih, bilo ker razred.
Če je kakšne minus, je lahko cena,samo tvoja iskana dimenzija je standardna, torej poceni in ni velkih odstopanj med cenami.

Izbira je pa vsekakor stvar posameznika.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.