Ah, ne gre tako...
Če en sosed (ki ga vsi sovražijo, na primer), reče, jaz pa dam 1 milijon - mora točno toliko plačat, če ne, je v kazenskem postopku in posest gre ( po 30 dneh) v "idejo o nakupu" naslednjemu...
Vse, kar sem napisal, je primer prijatla, ki sem mu pomagal pri teh j*b*h...
Načelno
Kaj sem pisal.Premisli
Ti maš preveč časa da kupuješ gozd? Pozanimaj se prvo kaj pomeni lastništvo gozda. To je samo breme če ga ne koristiš (sečnja). Pride žled, dobiš odločbo in rok da počistiš, pride lobadar dobiš odločbo in označeno kaj moraš podreti, ti ponoči not navlečejo 2 traktorski prikolici smeti, dobiš odločbo za počistit, lahko tudi kazen,... + še marsikaj. Premisli če potrebuješ. Predkupne pravice pa so, XY pravil, morebitni solastnik, mejaš, najbližji kmet itd itd... pojačajte ceno na papirju in ne bo nikogar blizu.
Kaj sem pisal.
Iz konteksta jemat je butasto - oprosti, ampak res.
Sem napisal: načelno je objava na oglasni deski OBVEZUJOČA - to pomeni, da če daš na oglasno desko z neko ceno in so vsi pogoji izpolnjeni, moraš za to ceno prodat!
Ma ideja je tudi delno špekulativna, da bi se dolgoročno namembnost spremenila in bi potem za sebe novo bajto gor postavil.
Kaj sem pisal.
Iz konteksta jemat je butasto - oprosti, ampak res.
Sem napisal: načelno je objava na oglasni deski OBVEZUJOČA - to pomeni, da če daš na oglasno desko z neko ceno in so vsi pogoji izpolnjeni, moraš za to ceno prodat!
Če imaš kakšne informacije potem JA sicer pa je/bo to vedno težje.
Oprosti, ampak take me vedno dvignejo.Na oglasno desko se postavi kupna cena, ponavadi nižja zaradi davka. Kupec je že znan in dogovorjen - toda na oglasni deski mora zadeva viseti 30 dni.
V tem času se ti pojavi nek "osovražen" sosed mejaš, ki ima predkupno pravico. Parcela bo njegova za točno tisto cifro, kot je objavljena na tabli. Zanimivo je, da se prodajalec sploh ne more premisliti, preprosto tako bo !
Predkupna pravica.
Pri tržni naravnanosti se ti pa bo nas*al nekdo s (pre)več denarja, ponudil rahlo več €, in kupil gozd na robu tvoje parcele. Pa bi tebi lahko bolj služil in ti bolj gospodarno ravnal... ampak to ti bo tržna naravnanost.Vse drži, mislim pa da bi se zakonodaja morala ravno letos spremenit da bo bolj "tržno" naravnana, ne vem pa ali je to sploh že v postopku ali se je kar malo pozabilo zaradi covida in ostalih "nujnih" zadev ki se dogajajo ob menjavi vlade.
Če tapravmu zobe rihtaš je dost simpl.Če imaš kakšne informacije potem JA sicer pa je/bo to vedno težje.