nakup GARMINA

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik Jodlar pravi:
Citat:
Uporabnik fikus pravi:....Ravno včeraj sem imel v rokah model 765 in nima niti ene drug uporabne zadeve kot nekajkrat cenejši 205W. ......

Bistvena razlika je v "pred - izdelavi" poti (route). Na modelu 2XX ne moreš pred-izdelati ali iz Mapsourca prenesti izdelane poti. Na modelu 7XX jih lahko izdelaš in shraniš ali iz Mapsourca preneseš 10. Za nas (imamo čez 40 navigacijskih naprav, prodaja, dostava) so modeli brez "pred-izdelave" poti neuporabni.

Se strinjam, da je za profesionalnega uporabnika boljši model 7xx.

Ampak tukaj sprašuje nekdo, ki bi Garmina rabil samo malo občasno in za takega je boljši model 2xx, ker je trikrat cenejši ima pa vse kar običajen uporabnik rabi.
(Še nikoli nisem na Garminu rabil bluetotha, mp3 predvajalnika, dodatne antene, (tmc itak še ne dela), ruto si pa lahko na Garminu lepo izdelaš sam ročno kot vmesne točke(lahko si vse točke preneseš iz računalnika med priljubljene in potem lepo klikneš končni cilj in nato dodajaš še vse vmesne točke in te lepo vodi od točke do točke-za enkrat, dvakrat na leto ko to rabi običajen uporabnik je to čisto ok).

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Ja in potem na forumu sprašuješ zakaj ni v spodnjem levem kotu omejitev, zakaj ni tega, zakaj ni onega in na koncu ugotovi, da ni to to kar je kupil. Težko je nekomu svetovati kaj naj kupi, ker ima vsak svoje želje in potrebe.

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Vsak ima svoj kriterij pri nakupu Garmina. Jaz imam že nekaj let model nuvi 300, ki ga uporabljam vsak dan, za SLO imam AR, za tujino pa CN. Kljub temu, da mi perfektno služi, se mi je zahotelo kupiti novejši model nuvija. Kriterij je tak, da mora imeti, kar model 300 nima, torej W zaslon, možnost izvoza prevožene poti, prikazovanje omejitve hitrosti. To so tiste bistvene spremembe, ki jih mora imeti moja naslednja navigacija, v obeh primerih pa moram dokupiti TMC anteno, če misli stvar jeseni začeti delati tudi pri nas. Torej, zakaj dati skoraj 50 eur za TMC anteno za model nuvi 300, če pa dodam še 130 eur, pa imam novejši model navigacije z garancijo. Pa če stari model prodam, pa doplačam še manj. Trenutno imam ogledan model nuvi 1350, po vsej verjetnosti pa že kar model 1350 T, da mi kasneje ni treba kupovati TMC antene. Ima vse tri " kriterije ", ki jih rabim, seveda se pa najde še kakšen bonbonček, ki ga po vsej verjetnosti ne bom izkoristil.
Kar se pa tiče funkcij, ki se jih ne izkoristi, se pa tudi strinjam, model nuvi 300 ima MP3, pa ne vem, če sem vsega skupaj poslušal za pol ure. Ima naložen cel večjezični slovar, ki ga nikdar nisem rabil, naložen je tudi cel Travel Guide Europe, ki sem ga pa enkrat res rabil v Avstriji, pa še to bolj za hec, za neke trgovine najdit.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Vse to je tudi pri modelu 205W.

Vsaj po Italiji ko sem se vozil je bila omejitev vseskozi napisana.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik NAVI_boy pravi:
Vsak ima svoj kriterij pri nakupu Garmina. Jaz imam že nekaj let model nuvi 300, ki ga uporabljam vsak dan, za SLO imam AR, za tujino pa CN. Kljub temu, da mi perfektno služi, se mi je zahotelo kupiti novejši model nuvija.
Kriterij je tak, da mora imeti, kar model 300 nima, torej W zaslon, možnost izvoza prevožene poti, prikazovanje omejitve hitrosti. To so tiste bistvene spremembe, ki jih mora imeti moja naslednja navigacija

Vse to ima model 205W, ki ga dobiš za 110€.

TMC bo pa verjetno vsaj v začetni fazi deloval bolj klavrno zato pride TMC zares v poštev čez par let ko bo zadeva končno funkcionirala.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Kaj pa ima AR boljše od CN2010, razen več POI točk. CN 2010= 100€. AR =120€ tako, da je prej AR za ku....Mimogrede do sedaj sem po Sloveniji vedno uporabljal CN in ne AR, pa še nisem imel nobenih težav. Naštej mi vsaj eno prednost, ki jo ima AR proti CN2010. Brez POI točk.

AR, ki ga imam nameščenega skupaj z Adriatopo in hkrati še z nekim majčkenim dodatkom, imam potem na voljo tak zemljevid kot je na sliki in ne le ubogih cest kot je na CN 2010.

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Pa saj se ti AdriaTOPO in CNEU tudi "združita" na napravi. Pa še tistih časovnih ali Kamac popravkov ni potrebno nameščati kot pri kombinacija AdriaTopo in AdriaROUTE!

sandiv

Pripravnik
4. sep 2007
268
1
18
Maribor
Kolegi, proti vsevedu kot je fikus nimamo kaj ugovarjati, nuvi 205W in 765W sta skoraj enaka modela.
Razlike so zgolj kozmetične:
-kaj boš s TMC-jem, ki pri nas ne bo deloval vsaj še en mesec
-kaj boš s planiranjem rut na PC-ju, če si lahko za daljše potovanje vneseš na napravo 50 vmesnih točk in nonstop preklapljaš med njimi
-kaj boš z Lane assistant funkcijo, če se v neznanem mestu na šestpasovnici znajdeš kot doma
-kaj boš z 3-D stavbami, saj jih vidiš v vodiču kako izgledajo
-kaj boš z bluetoothom. če ga na napravi 205w še nikoli nisi uporabil
- in zakaj bi kupil Nuvi 765T za 269€, če iščeš napravo do 300€
confused-1.gif
WTF???

kingo

Pripravnik
10. maj 2008
579
21
18
Citat:
Uporabnik Jodlar pravi:
Pa saj se ti AdriaTOPO in CNEU tudi "združita" na napravi. Pa še tistih časovnih ali Kamac popravkov ni potrebno nameščati kot pri kombinacija AdriaTopo in AdriaROUTE!

CN 2010. in AT2.11 ne delujeta skupaj, AR in AT pa delujeta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
zakon: Zakaj prodajajo potem AR?

NaviBoy: NAVIGON 3310MAX ali 4310MAX imata to vse.......prvi nekje 190 drugi 210€.

Nazadnje urejeno:

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
To pa vprašaj tiste, ki jo izdelujejo. Samo za primerjavo ti bom razložil, da se je AR splačala kupit dokler je bila zunaj CN2008 Evropa. Od takrat dalje pa jo je začela CN2009 in 2010 dohitevati, če ne že prehitevati. 120€ se mi ne zdi vredno dati zato, da bom na karti imel malo več zelene barve in nekaj več POI točk. Kdor želi imeti AR si jo naj kupi, vendar jaz vsakemu svetujem naj ta denar (112€) raje porabi za nakup Nümaps lifetime in ima brezplačno nadgradnjo do konca življ. dobe naprave Evropske karrte. Poleg tega ima CN kar nekaj funkcij več (prikaz omejitev, 3D stavbe itd).

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
AR je 99,99€, ob nakupu Garmina pa 79,99€
smile-1.gif

Torej je CN 2010 več kot dovolj, super je vedeti
smile-1.gif