Nakup fizičnega zlata

igi

Guru
13. okt 2007
5.683
1.251
113
Celje
Ploščice ja..je pa tako, če so manjše teže je tudi cena malo večja za nakup..folk ponavadi kupuje v unčah.
Ja unča itak. Ampak ce filharmonike, dobim PAKET 10x kovanec po 1 unča, pri ploščicah pa 10x posamezno pakiranje. In gledam kaj bolje, za kasnejso prodajo, ko bom na stara leta plačeval “dom upokojencev”.

Kovanci so mi sicer bolj simpatični bili pred leti, a nisem o kasnjesi prodaji razmisljal.

NoFear85

Fizikalc
13. jan 2017
205
62
28
Ja unča itak. Ampak ce filharmonike, dobim PAKET 10x kovanec po 1 unča, pri ploščicah pa 10x posamezno pakiranje. In gledam kaj bolje, za kasnejso prodajo, ko bom na stara leta plačeval “dom upokojencev”.

Kovanci so mi sicer bolj simpatični bili pred leti, a nisem o kasnjesi prodaji razmisljal.
Jaz se ne bi prevec obremenjeval, ce imas uncne je ze tako pribitek zelo majhen glede na borzo. Lahko pa se dogovoris s fizicnim kupcem v zlatarni, se kovanec preveri in izplaca ceno med borzno in ceno v prodajalni. Trenutno je borza 2752, filharmonika dobis za 2855 (tujina se kak euro ceneje).

erikson

Guru
25. avg 2007
22.872
6.623
113
Varianta so tudi razne Multicard / Goldseed / CombiBar izpeljanke, ki so že vnaprej pripravljene za delno prodajo. (Se opravičujem, če ste že pisali o tem.) Mislim, da se bodo enostavneje prodale kot večje gramature.