Vem, da najbrz nisi na tej strani, ampak zakaj bi pa vnaprej obdavcilo kar varcujemo za prihodnjo potrosnjo? Enako dvojna obdavcitev.Se pravi če bom svoje milijone zagonil za kurbe in drogo, bo to še dodatno obdavčeno?![]()
Vem, da najbrz nisi na tej strani, ampak zakaj bi pa vnaprej obdavcilo kar varcujemo za prihodnjo potrosnjo? Enako dvojna obdavcitev.Se pravi če bom svoje milijone zagonil za kurbe in drogo, bo to še dodatno obdavčeno?![]()
100€ za čevlje? Kaj si v Hollywoodu doma? Bata škornji za 40€ so čisto dovolj.Jah, samo iphone ne bo šlo. Če imaš telefon dražji od 100€, je to premoženje, treba obdavčit. Prav tako čevlje (Nike) dražje od 100€.
Če bi država znala nadzorovati prihodke je to dovolj.Ja right. Kdo ti bo pa dal definicijo za zapravljivca?
V Avsriji sem hitro, ali imaš morda gor že kakšno poznano prodajalno?Če si blizu meje z avstrijo in kopuješ filharmonike se splača gor pogledat za ceno. So nekaj cenej.
Sem glih danes gledal in je razlike 27 eur za unčo
Raiffesen banka.Tam sem jaz kupovalV Avsriji sem hitro, ali imaš morda gor že kakšno poznano prodajalno?
Verjetno mal neumno vprašanje... kako se pa izvede plačilo? verjetno nisi uletel z gotovino?Raiffesen banka.Tam sem jaz kupoval
Prodal boš, ampak cena ti ne bo všeč.bumb tele teme, ker je zlato pač spet visoko...
Če imaš recimo filharmonike so ti original pakirani v neko "tubo" po 10 kosov in zapečateni. Kako potem izgleda, če želiš prodati samo 1 kos? Odpreš in pač ven vzameš 1 kos in boš lahko brez težav čez čas prodaš še 2. kos? ali bo kdo "pameten", da ni original zaprto?
Ker pri zlatih ploščicah je vsaka v svojem blistru in je lažje kar se tega tiče.
zakaj ze? sej posamezno jih dobis v kapsuli, pa jih tako tudi prodas naprej. Ce pa se nekdo zeli resit kos po kos brez slabe vesti, lahko proba v raznih prodajalnah, kjer odkupujejo zlato po borzni ceni minus kak procent.Prodal boš, ampak cena ti ne bo všeč.
Seveda je pri prodaji procentualna razlika glede na nakup, še večja pa je, če roba ni v originalni pakungi ipd-seveda lahko poskusi pri večih trgovcih, imajo različno "maržo".zakaj ze? sej posamezno jih dobis v kapsuli, pa jih tako tudi prodas naprej. Ce pa se nekdo zeli resit kos po kos brez slabe vesti, lahko proba v raznih prodajalnah, kjer odkupujejo zlato po borzni ceni minus kak procent.
na saj to me zanima. Kako pa to potem rešiš, ce nebi želel 10 kosov prodati hkrati? Oziroma kako prej kupiti, da bo “prav” za morebitno kasnejso prodajo po kosih? Na moro pravijo, da original pakunga je 10 kosov.Prodal boš, ampak cena ti ne bo všeč.