Nakup el. malega avta

Smajo

Fizikalc
15. maj 2012
564
35
28
hraše
MG4
Je ze nekaj let na trgu tako da lahko ze mal dobos feedbacka.
Verjetno bi tudi kako Kono 39 dobil. Nekateri imajo sicer probleme z lezaji v reduktorju nekateri pa 200+kkm vozijo bp..
Jaz jo imam, dve leti, kupil dve leti staro prekp nasega dilerja iz nemcije. Ker je bila preko dilerja cenejs kot pa so bili oglasi na mobile.
Mogoce tudi ID3 ceprav jih SW lahko pošteno heca
Mogoce lahko kontakt od tvojega dilerja?

jezek

Guru
24. jul 2008
5.015
2.168
113
¾ lajfa smo se prevozili v skatlah, ki nebi dobile ⅓ današnje zvezdice. Danes pa se itak vozimo s hitrostmi, kjer zvezdice pomagajo malo ali nič. Tako da zvezdice....

CLIO15

Guru
1. nov 2007
14.808
5.053
113
Ja pa še većina jih je za neke asistenčne sisteme. Ki jih pol Janez izklopi da mu ne cuka volana it'd.

mtl

Guru
19. jul 2007
11.040
701
113
Kras
www.mtl.si
S precej podobnim budgetom smo pri nas prišli čez z Mazdo MX-30, ki je dejansko pravi avto s skoraj polno opremo (matrične luči, hud, itd.). Pa pelje se odlično za EV. Notranjost Mazda, tako da se z veseljem usedeš noter, fizična stikala, ne pa 15 palčna tablica in se znajdi. Implementacija upravljanja in varnosti za Apple Carplay po mojem mnenju ena najboljših.
Pika na i: še tri leta polne splošne Mazda garancije in 4 leta na baterijo.
Je pa specifičen avto z relativno majhnim dosegom. Ampak to tebi ne predstavlja problema. Ni pa več ravno malček.
Me pa moti implementacija asistenc, ki niso na nivoju mojega 7 let starejšega vozila. Ampak se privadiš.

Vprasaj

Majstr
15. avg 2008
1.544
490
83
Ljubljana
Čas je za nakup rabljenega avta, ki bo delal 300 km tedensko več ali manj mestne vožnje, brez avtoceste. 15 let mi je služil golf 5, 1,6 bencin. Čas je naredil svoje, stroški popravil so postali preveliki in tudi poraba je velika ( bencina in olja :rolleyes:) .Želja oz. ideja ,je uvoz do 3 leth starega električnega malega avta, polnjenje je seveda mogoče doma in v službi. Gledal sem : corso e, peugeot 208 e, (zoe, twingo sta malo premala in tudi doseg je slabši). Kitajci so več ali manj samo novi v velikosti twingota. Nekako jim še ne zaupam, bi počakal kako leto. Ima že kdo kake izkušnje s temi? Proračun do 13.000€
Zoe z 52 kw baterijo, dobiš za ta denar. Imaš 22kw ac polnjenje, in več kot dovolj opreme. Avti so preizkušeni., Domet boš imel 300 km Moj nasvet: Izogni se kitajcev in Stelantisa. Drugače pa če range ni problem, Twingo 2023 dobiš za 10k in odbiješ še 3k subvencije in si dober za naslednje 12 let (avto za 7k)
Domet bo okoli 120- 150 km
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/...d=bae677b8-14ef-2920-6515-a43154ced5c5&vc=Car