Nakup el. malega avta

Smajo

Fizikalc
15. maj 2012
559
35
28
hraše
Čas je za nakup rabljenega avta, ki bo delal 300 km tedensko več ali manj mestne vožnje, brez avtoceste. 15 let mi je služil golf 5, 1,6 bencin. Čas je naredil svoje, stroški popravil so postali preveliki in tudi poraba je velika ( bencina in olja :rolleyes:) .Želja oz. ideja ,je uvoz do 3 leth starega električnega malega avta, polnjenje je seveda mogoče doma in v službi. Gledal sem : corso e, peugeot 208 e, (zoe, twingo sta malo premala in tudi doseg je slabši). Kitajci so več ali manj samo novi v velikosti twingota. Nekako jim še ne zaupam, bi počakal kako leto. Ima že kdo kake izkušnje s temi? Proračun do 13.000€

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
8.541
3.882
113
Pri tem proračunu bi jaz gledal za novim kitajcem z odbito subvencijo. Corsa in Pugi sta isti avto, de leta dveh nazaj so imeli resne težave z on board polnilci!

Hanzi

Guru
27. jul 2007
49.902
8.112
113
pri taščici
MG4
Je ze nekaj let na trgu tako da lahko ze mal dobos feedbacka.
Verjetno bi tudi kako Kono 39 dobil. Nekateri imajo sicer probleme z lezaji v reduktorju nekateri pa 200+kkm vozijo bp..
Jaz jo imam, dve leti, kupil dve leti staro prekp nasega dilerja iz nemcije. Ker je bila preko dilerja cenejs kot pa so bili oglasi na mobile.
Mogoce tudi ID3 ceprav jih SW lahko pošteno heca

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.871
1.575
113
Čas je za nakup rabljenega avta, ki bo delal 300 km tedensko več ali manj mestne vožnje, brez avtoceste. 15 let mi je služil golf 5, 1,6 bencin. Čas je naredil svoje, stroški popravil so postali preveliki in tudi poraba je velika ( bencina in olja :rolleyes:) .Želja oz. ideja ,je uvoz do 3 leth starega električnega malega avta, polnjenje je seveda mogoče doma in v službi. Gledal sem : corso e, peugeot 208 e, (zoe, twingo sta malo premala in tudi doseg je slabši). Kitajci so več ali manj samo novi v velikosti twingota. Nekako jim še ne zaupam, bi počakal kako leto. Ima že kdo kake izkušnje s temi? Proračun do 13.000€
1. Pravilo: Bejži od stellantisa
2. Kitajci so še neznanka....
3. Izbiraj med kaj ostane....

• Všeč mi je
Reactions: Gonzo

shift

Guru
20. jul 2007
10.207
2.747
113
za šankom
Sej Zoe dobiš tudi z 52kw baterijo, cena jim je pa strmoglavila v poden tudi z lastniško baterijo, corsa pa 208 od letnika 2023, ko imata že zamenjanega dobavitelja onboarda