Nakup amortizerjev

Dr_S

Pripravnik
22. avg 2007
899
6
18
Katera firma amortizerjev je prvavgradnja pri VW Passat Variant 2.3 4motion?

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.595
480
83
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Boge/Sachs so običajno prvovgradnja, torej originalni rezervni del
zmaga.gif
to so tudi MONROE
še več, a6 CES sistem je (pssst) monrojev, in ne Sachsov:) prvavgradnja

acer

Zelenc'
9. nov 2009
16
0
1
Mene pa zanima, kako veš, da so amortizerji zanič. Pasat, l98, prevoženo 190.000 km. Čutim vsako razpoko na cesti, kolesa kar zaropotajo, čez grbine pa gre brez problemov. So to amortizerji? Na tehničnem mi je rekel, da zamenjam samo levi zadnji. Sem bil pri mehaniku, pa mi je rekel, da ne puščajo in so še dobri. Ne bi rad menjal, če je narobe kaj drugega.

sad

Guru
24. avg 2007
21.169
9.803
113
Citat:
Uporabnik acer pravi:
Mene pa zanima, kako veš, da so amortizerji zanič. Pasat, l98, prevoženo 190.000 km. Čutim vsako razpoko na cesti, kolesa kar zaropotajo, čez grbine pa gre brez problemov. So to amortizerji? Na tehničnem mi je rekel, da zamenjam samo levi zadnji. Sem bil pri mehaniku, pa mi je rekel, da ne puščajo in so še dobri. Ne bi rad menjal, če je narobe kaj drugega.
Zanihaj avto spredaj in potem ponovi zadaj. Če se nihanje ne ustavi takoj, temveč gre dva, tri (ali celo več) nihajev gor dol, potem so amortizerji fuč. Pa če greš čez kakšen rahel previs in ti avto niha potem še pol km je tudi znak, da nekaj ni v redu.
grin1.gif

Konkretno ti pa lahko povem za gare s 300 jurji, katere imajo amortizerje še ok (NISO pa seveda več taki kot novi). Ampak je odvisno tudi od cestišča po katerem se voziš. Hkrati imam pa še tudi primer ko je bilo treba pri 60 jurjih amortizerje menjat
rolleyes-1.gif
. Seveda avta nista iste znamke.

acer

Zelenc'
9. nov 2009
16
0
1
Avto sem kupul nov. Bi naredil do 250.000 km in ga prodal. Vreden je enako danes in bo čez dve leti pri 250.000. Mi je mehanik rekel, da amortizerji pri pasatu ne grejo nikdar v p.m. Tisti mehanik, ki sem ga omenjal v prvem postu, je dal predračun za 470€. Jaz bi se pa rad vozil samo še dve leti, ker je avto super in redno vzdrževan. +Pravijo tudi, da to niso amortizrji!

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.097
454
83
45
dolenska
Hja, majstr, zato pa vw, ko ze vse crkne, ce crkne, so tazadni amortizerji. Če si dvesto jurjev naredil po lepi cesti, ni panike. Če pa po slabi, jih lahko menjaš, al pa ne, ker je to vw.
Mogel sem to napisat, ker si smešen. Moj mondi ma nekaj čez 250 jurjev in je razlika med moji in kolegovim, ker ma nove. Nevem pa katere. Mislim, da monrojeve.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.126
113
Citat:
Uporabnik acer pravi:
Mene pa zanima, kako veš, da so amortizerji zanič. Pasat, l98, prevoženo 190.000 km. Čutim vsako razpoko na cesti, kolesa kar zaropotajo, čez grbine pa gre brez problemov. So to amortizerji?

To so kvečjemu roke, če jih še nisi menjal pa zagotovo da so že slabe.

Jst sem pri passatu menjal amortizerje pri nekje 180k km, bili so TOTALNO zanič (recimo avto je plaval na športnih fedrih -3cm kot ladja, z original fedri bi bilo pa že nevarno vozit).

Edit: amortizerje se enostavna (elektronsko) stestira na posebnem orodju ki ga ima vsak boljši servis, pač če nisi gotov še manj pa je gotov mehanik potem plačaj tisto malenkost da vsaj veš kje si

Nazadnje urejeno:

acer

Zelenc'
9. nov 2009
16
0
1
Mogoče veš, kje bi v kranju (ali okolici) lahko testiral amortizerje. Samo ne Vrtač, ker sem pred dvemi leti nehal voziti na servise. Ko vidijo, da po 10-tih letih ne voziš več, te pri Vrtaču drugače obravnavajo.

acer

Zelenc'
9. nov 2009
16
0
1
Hvala. Ampak ti povem zgodbo z Amzs- Lansko leto pred božičem mi avto ni vžgal. Kot dolgoletni član AMZS prvič po 10 letih pokličem. To je bilo v petek pred božičem. Pride (tisti največji) z nakladalcem in preverja, zakaj avto ne vžge. Ne ugotovi nič samo vergla in želi moj avto naložiti in odpeljati na AMZS in zraven jamra. kakšen revež je in dela sam. Ker v soboto in nedeljo avta nisem potreboval in ker sem predvidevlal da ni kakšna večja napaka, se s tem nisem strinjal. Dogovorila sva se, da pokličem v ponedeljek, ko jih bo več v službi in bo imel več časa. Jaz v soboto zopet verglam, akumolator nov in je ves čas verglal. Pa ugotovim, da se moj voznikov sedež ne da več ustaviti. ta king kong mi je polomil sedež. V ponedeljek pokličem in avto odpeljemo na AMZS. Tam pa konzilij dve uri vergla in ugotavlja napako. Rezultata ni, nakar se po dveh urah pojavi tisti mali, suhi njihov šef in predlaga, da pogledajo varovalke. In glej, varovalka zanič. Ves srečen se vsedem v avto, ko zopet opazim, da gre sedež naprej nazaj in se ne more fiksirati. Povem temu king-kongu in popravljajo moj sedež. Na koncu mi rečejo, da ga ne morejo popraviti in da ga lahko samo fiksirajo. Se vsedem v avto in ga pribijejo. tako imam še danes fiksiranega, ampak ga vozim le sam, ker je hčerka premajhna in ne doseže stopalk, sin pa prevelik in ne more niti sedeti! Rekli so, da je šel neki feder, ampak da bi popravili kar so pokvarili, to pa ne. Poslali swo me k nekem mehaniku. Vidiš to je AMZS.

acer

Zelenc'
9. nov 2009
16
0
1
In druga zgodba z AMZS v Kranju. Februarja lansko leto sem imel tehnični. Avto je šel skozi, rekli pa so mi, da moram zamenjati levi prvi končnik in da je slab levi zadnji amortizer). Takoj grem do Cuglja v Bitnjah (to je tisti kar sem prej pisal, ki mi je rekel, da so vsi amortizerji dobri). Mi zamenja končnik in predlaga, da grem še na optiko. Kar sicer ni nujno če mi ne vleče volana, ampak vseeno. Se peljem direkt do AMZS cca. 10km, volana ne vleče nič. pridem na AMZS, mi naredijo optiko, plačam cca. 30€. Se odpeljem in takoj opazim, da mi volan vleče v levo. Vem moja napaka, da nisem obrnil in šel takoj nazaj (optiko mi je delal neki novi mladenič, ob sodelovanju starih). Tako vozim do septemra, ko sem šel na menjavo gum in mi Boltez pove, da imam levo prvo gumo zradirano in jo moram menjati. Trdno sem prepričan, da je optika AMZS kriva za to in so mi vso to škodo povzročili oni. ZATO AMZS -HVALA ZA ŠKODO KI STE MI JO POVZROČILI! Ko prideš tam vidiš, da se vsi zajebavajo in jih nihče ne kontrolira. Še enkrat hvala AMZS, zato ker ste mi pokvarili avto?

tony

Guru
23. jul 2007
9.740
1.526
113
Žal se moram strinjati s tabo, ker imam točno s to lokacijo slabe izkušnje (pa še zoprni so in se jim še v delavnici ne da stati... in dokler jih šef ne napeesdi, ni nič od njih).

Ampak, za vraga, s testom amortizerjev upam, da ne bodo ničesar uničili
tongue-1.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Ponavadi dopis glavnemu šerifu podjetja pomaga, da se stvari hitro uredijo.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Za optiko so mački Todivo, ampak v Šenčurju (restankartofldorf), ne v Kranju.

sad

Guru
24. avg 2007
21.169
9.803
113
Citat:
Uporabnik acer pravi:
Mi je mehanik rekel, da amortizerji pri pasatu ne grejo nikdar v p.m.
Jaz bi mehanika zamenjal, ker to je totalen bullshit.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.074
6.922
113
pri taščici
Tudi jaz.
Včeraj (pred dvemi tedni pa zadaj) dobil še spredaj sacshov kpl na mojo emocijo (by Roberto) z 286kkm. Plovbe po cestah kot kaže je konec. Več pa ko naredim malo več km.
Bom pa čez ene mesec na tehničnem prosil da.opravijo test amortizerjev, da vidim koliko jim manjka do 100%
evil.gif

Optika je potrebna?

Nazadnje urejeno:

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.595
480
83
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Za optiko so mački Todivo, ampak v Šenčurju (restankartofldorf), ne v Kranju.

vsi ta dobri s te lokacije so sedaj pri Eriku Prestorju, nekaj 100m prej - tudi on je bivši član omenjenega podjetja