Nakazilo na Mastercard kartico izdano preko luže

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Se komu sanja (preden bankirji vstanejo
evil.gif
) - je kakšna možnost, da s pomočjo Klika nakažem sredstva nekomu na njegov Mastercard (izdan preko luže)?

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Več problemov je tukaj, MasterCard račun, vsaj kreditni naj se ne bi uporablja za direktna nakazila. Da vpišeš MC številko ne bo dovolj, ker so potrebne še drugi podatki. Naslednji problem je ta, da se ta nakazila preverjajo za pranje denarja, tako, da lahko tvoj denar obstane nekje v "zraku" za nedoločen čas. Največji problem pa je to, če bi to sploh znali sporcesirat v Sloveniji oz znali bi, vendar kako dolgo bi potrebovali bo bolj pravilno.
Lahko pa da je MC debit, tega pa pri nas ne uporabljamo.

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Kaj pa paypal?
V tujini vem, da je možno dobiti sredstva z računa na kartico.
Edini problem je, da moraš pač biti registriran.
Če ima paypal račun je simpl. Pošlje ti zahtevek, ti pooblastiš paypal, da mu nakaže. Enako kot bi plačeval en izdelek.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Na svoj Mastercard verjetno ni smisla, saj je itak vezan na tvoj osebni račun. In ti pač pobira od tam.
Drugemu pa - ... točno po tem sprašujem.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.571
3.935
113
V tujini večinoma sploh ne dovolijo nakazila s tujih računov na Mastercard.
Račun s katerega se lahko nakazuje na Mastercard mora biti v večini držav od lastnika Mastercard kartice.

Pogoji so pri lastniku videt nekako tako:

>Why are 3rd party deposits not allowed?
>Please understand that applicable anti-money laundering regulations do not allow us to make any exception from these rules.
ALL FUNDS MUST ORIGINATE FROM A BANK ACCOUNT HELD IN YOUR NAME!

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Če koga zanima - tole sem prejel od NLBja:

Spoštovani,
nakazilo v tujino lahko naročite tudi po Kliku (NAROČILA / PLAČILO V TUJINO IN PRENOS SREDSTEV /Naročilo plačila v tujino in prenosa sredstev). Za nakazila v USA se zahtevajo drugačni podatki kot za nakazila v ostale države. Polja z obveznimi podatki so označena z zvezdico. V polje "račun prejemnika" vpišete številko osebnega računa prejemnika (IBAN je samo v državah Evropske unije), če ni podatka o BIC-u v polje "SWIFT oz. BIC oznaka banke" zapišete XXXXXXXX (8 x X), ker praznega polja ne morete potrditi, v polje "Klirinška koda" zapišete ROUTING številko.
Imetnik plačilne kartice naj pri banki izdajateljici kartice, pridobi podatke, ki jih je potrebno navesti v nakazilu.
V primeru , da boste v naročilu navedli napačne podatke, lahko pride pri reševanju reklamacije do visokih stroškov.

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.321
19
38
MB
A ti ni najlažje nakazati na Mastercard preko PayPala?
jaz sem to delal že dostikrat, pa do sedaj ni bilo nobenih problemov in stroškov

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Kje je ta opcija? No, sicer na Paypalu nimam denarja, ker ga imam tudi jaz vezanega na Mastercard in mi potegne iz tam, ko je zahteva.

vizzzi

Pripravnik
10. okt 2007
370
0
16
Citat:
Uporabnik krava pravi:
Na svoj Mastercard verjetno ni smisla, saj je itak vezan na tvoj osebni račun. In ti pač pobira od tam.
Drugemu pa - ... točno po tem sprašujem.

Ima smisel. Imam namreč posojilni mastercard, iz katerega mi vsak mesec trgajo tretjino zneska, zato teoretično nikoli ne pridem na nulo. Včasih pa bi rabil cel limit na kartici oz. da sem na nuli, zato bi rad nakazal denar in pokril minus. Nevem pa, če je to mogoče narediti preko klika?

vizzzi

Pripravnik
10. okt 2007
370
0
16
bom kar sam se bi odgovoril:

Na kliku pošlješ sporočilo, da bi rad pokril limit na mastercard računu, potem ti oni pošljejo podatke in preko plačilnega naloga BN02 nakažeš željeni znesek.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Hmm, jaz imam "navaden" MasterCard in na vsakem izpisku piše, kam moram nakazat, da pokrijem račun.
(Seveda samo za primer, da banka sama to ne naredi. Tudi piše zraven.)
Gre za NLB.