Najugodnejsi poceni paket za tujino?

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.062
109
63
Kateri je najcenejsi paket, ki omogoca v EU iste cene kot pri nas (mesecna poraba podatkov je okoli 1-2 Mega, vsak dan so pa 3-4 klici po 5 minut)?

(sedaj A1 GO! XS)

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.447
425
83
ali spar, izi, telemach... pomojem so trenutno vsi 1€ cenejsi od boba
v bistvu vse, kar ni hot, ker oni tujino po novem precej bremzajo

Breyton

Majstr
2. avg 2007
1.471
110
63
40
Malo tu,malo tam :)
KSZ: Za cca 3-6 mesecev iščem najboljši paket ki ima cca 10-20 GB prenosa v EU Kdo ima največ podatkov v EU in nima tako zaostrenih pogojev kot A1 ki ti vsak mesec pošilja grozilne SMSe

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.542
297
83
Preber si vsaj pogoje da ne bo joka ;)

https://www.me2.si/index.php?stran=splosni_pogoji

del ker te bo zanimal

3. Uporaba storitev v omrežjih operaterjev z EU tarifo

3.1. Regulirane storitve gostovanja v javnih mobilnih komunikacijskih omrežjih v Uniji so govorni klici, sporočila SMS in prenos podatkov znotraj držav z EU tarifo.

3.2. Zakupljene količine prenosa podatkov posameznega paketa se v skladu z zgoraj navedenima Uredbama lahko uporabljajo v območju z EU tarifo v celoti oziroma do določene količine (politika poštene uporabe, v nadaljevanju: PPU) brez dodatnih stroškov. Za uporabo nad s PPU določeno količino prenosa podatkov do porabe vseh zakupljenih količin se obračuna pribitek v višini 0,0092 EUR na 1 MB (cena z DDV). Po porabi celotne zakupljene količine se prenos podatkov obračuna po ceni 0,014 EUR na 1 MB (cena z DDV).

3.3. Seznam držav, v katerih velja EU tarifa, je naveden v ceniku Me2 storitev, ki je dostopen na spletnih straneh Me2.

3.4. Uporaba reguliranih maloprodajnih storitev gostovanja po veljavnih domačih maloprodajnih cenah je namenjena uporabnikom, ki v obdobju zadnjih štirih mesecev manj kot polovico storitev uporabljajo v drugih omrežjih z EU tarifo ali so manj kot polovico obdobja zadnjih štirih mesecev prijavljeni v drugih omrežjih z EU tarifo. Za dan prijave v domače omrežje se šteje vsak dan, ko se je uporabnik gostovanja prijavil v domače omrežje.

3.5. Mega M za namene preverjanja upravičene uporabe reguliranim storitev gostovanja v državah z EU tarifo, beleži in analizira omrežne podatke o opravljenih klicih, poslanih SMS sporočilih in prenosu podatkov v skladu z določili Uredbe, v obdobju zadnjih štirih mesecev. Omrežni podatki ne vsebujejo podatkov o posamezni zvezi, vsebujejo pa kumulativne podatke po posamezni storitvi po dnevih uporabe.

3.6. V primeru ugotovljene uporabe storitev gostovanja za druge namene, kot so občasna potovanja v druge države z EU tarifo, Mega M uporabniku pošlje opozorilo o tem, da mu bo po datumu opozorila zaračunal pribitek v skladu s Cenikom, za vso nadaljnjo uporabo reguliranih maloprodajnih storitev gostovanja z zadevno SIM kartico, če v obdobju dveh tednov ne spremeni vzorca porabe, tako, da bo odražala prevladujočo domačo uporabo ali prisotnost.

3.7. Naročnik/uporabnik ima pravico do ugovora zoper vsako odločitev ali ravnanje Mega M v zvezi z uporabo reguliranih storitev gostovanja v državah z EU tarifo. Postopki z ugovori potekajo skladno z določili SPU.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.306
4.123
113
Saj lahko proba.

Mislim pa da je najslabši pri tem Hot oziroma vse kaj Laufa na A1

Breyton

Majstr
2. avg 2007
1.471
110
63
40
Malo tu,malo tam :)
Pa se vračaš vsaj na 14 dni v Slovenijo?

Ker jaz sem tudi dosti v tujini in se tedensko vračam v Slovenijo in Telekom nič ne teži.
Res pa da so zmanjšali na 7 GB na mesec.

Prihajal bom na vsakih 21 dni po 7 dni v SLO .
Potem ne vidim težav da grem na Mega M ali sem kaj spregledal v SP ?
Me mogoče lahko čaka slabša storitev kot roaming A1 ali TS npr roaming v tujini samo na 3G ?

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.306
4.123
113
Mislim da ne bi smelo biti problema.

Operater je virtualec na Telekomu.
Malo slabše ima Telekom pokritost pri partnerjih v EU,kar se tiče Lte gostovanj. Včasih moraš pač ročno na boljšega operaterja dati.

V kateri državi boš pa uporabljal največ?

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.827
5.933
113
Katerega operaterja/paket za uporabnika, ki občasno kaj kliče v Slo in v Eu (za oboje porabi cca 300 min na mesec, lahko tudi manj ) ?
Uporabnik se stalno nahaja v Slo.

JakeOnBreak

Majstr
18. jun 2012
732
296
63
Jaz sem z doma tudi po 2 meseca in več naenkrat (brez povratka v Slovenijo). Na leto sem vse skupaj zdoma približno 9 mesecev in še nikoli nisem dobil nobenega grozilnega SMS sporočila ali klica s strani operaterja. Sem pa trenutno pri Telemachu.

Zgleda da res samo A1 grozi svojim uporabnikom.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.306
4.123
113
Katerega operaterja/paket za uporabnika, ki občasno kaj kliče v Slo in v Eu (za oboje porabi cca 300 min na mesec, lahko tudi manj ) ?
Uporabnik se stalno nahaja v Slo.

Klici v EU so problem, to lahko samo dobiš pri velikih treh in cene od 20 eur navzgor.