Najugodnejši brezžični internetni dostop

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
v teh koncih še mobitel slabo lovi:(
3G signala nima noben operater v teh krajih.

tukaj si poglej, pa boš videl, da so vse bazne v bljižnji okolic žal samo gsm
http://www.svetidej.com/projekti/mobilna-telefonija/mobitel-bazne-postaje.html

mi je pa zelo čudno, da noben operater nima tega kraja pokritega s 3G signalom. Glede na to da gre za zelo staro mesto in veliko vikendov brez ustrezne infrastrukture (kablov za telefon..) bi vrjetno bilo kar nekaj uporabnikov mobilnega interneta. Men se zdi, da imajo nekateri celo preko "satelitske antene" internet.

Imaš tv na vikendu, ti dvb-t lovi hrvaške kanale?

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
TV imam in preko strešnih anten lovim tudi 5 hrvaških postaj.
V hiši imam telefon in glede tega je mesto kar dobro opremljeno.
Plan 'B' je itak priklop Telekomove možnosti. V okolici je tudi kar nekaj (včeraj trije) nezavarovanih signalov, vendar tega ne bi želel izkoriščati. Poleg nezavarovanih je še vsaj enkrat več takšnih z geslom, plan 'C' je poiskati najbližjega in se dogovoriti za souporabo ob ustreznem nadomestilu, pa mi tudi to ne paše preveč - vse preveč je možnosti da bi potem ob kakšnih težavah krivda padla name, pa če bi to držalo, ali pa ne.

Zakaj sprašuješ za Hrvaške kanale?

LP

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
wirelese ti najde na vikendu? na katermu hribu pa imaš potem vikend:)?

za hrt kanale sprašujem, ker jih na našem vikendu ne lovi. no tudi antena je še bolj po kavbojsko postavljena. pa me je sam zanimal, če se mi jo splača prestavljat:)

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Ta, tako imenovani 'vikend' je pravzaprav stara družinska hiša v naselju, v bližini so bloki, na drugi strani pa bolj 'nobel' hiše, zato tudi toliko wireles povezav.
Antene pa je postavil lokalni 'mojster', preskrbel tudi ustrezne ojačevalce in nastavil 15 uporabnih programov.