Najugodnejši brezžični internetni dostop

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Se opravičujem, če je tema že bila, jaz je nisem našel.
Torej:
Potrebujem solidno internetno povezavo (vsaj 300Kb) za ne prevelik denar.
Situacija: na vikendu, kjer sem cca 30-50 dni letno sicer pretežno v toplih mesecih imam telefon, vendar Teslokom noče nič slišati o sezonskem priklopu ADSL-a, 12 mesecev plačevanja pa mi je malo mimo (beri-drago). Tako je vsaj bilo pred nekaj meseci. 'Kurjenje' preko mobija mi nekako ne gre, takrat, ko sem na netu, sem 'ornk'
wink-1.gif
drugih opcij pa za sedaj nisem našel.

Ker vem, da ste tukaj za ta vprašanja precejšnji strokovnjaki, bom vesel vsakega namiga kaj naj iščem.

LP

jest5

Guru
18. avg 2007
26.081
-8.781
113
Citat:
Uporabnik Master_of_Disaster pravi:
Morda bi bila ultimativna rešitev TOLE ; če seveda ni kakšnega drobnega tiska - to bodo pa drugi povedali, ker takšen "stručko" pa nisem
evil.gif

Citat:
Ponudba velja za prenos podatkov preko Tušmobilovega GSM/EDGE in UMTS radijskega omrežja
To pa zna biti problem
evil.gif

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.560
463
83
glavna zvezda te ponudbe je zvezdica "*"

neomejeno precej čudno razumejo

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Zaenkrat hvala vsem - očitno je ena od opcij Tuš (hvala za link, Master!) in seveda za opozorilo ki ga je dal jest5. Upam, da bodo vedeli kako je s pokritostjo, kajti moja lokacija je natančno na meji njihovega zemljevida. Mislim, da je tistih 1Gb pri surfanju kakšni dve uri dnevno težko preseči (nisem prepričan)
Pri T2 bom še povprašal, čeprav je 180€ na letni ravni kar veliko.

LP

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
180 je morda veliko, je pa res, da je promet dejansko neomejen, brez zvezdic in drobnega tiska. Poleg tega pa je gneča precej manjša na oddajnikih kot pri ostalih.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.560
463
83
Bob pride drag za podatkovni prenos. Daleč najugodnejši in brez presenečenj je trenutno T2, če je seveda signal.

proteus

Pripravnik
25. nov 2011
709
2
18
Imaš mogoče kje v bližini kakšno šolo in e točko pa pol kako usmerjeno anteno?
wink-1.gif

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Zaenkrat hvala vsem - očitno je ena od opcij Tuš (hvala za link, Master!) in seveda za opozorilo ki ga je dal jest5. Upam, da bodo vedeli kako je s pokritostjo, kajti moja lokacija je natančno na meji njihovega zemljevida. Mislim, da je tistih 1Gb pri surfanju kakšni dve uri dnevno težko preseči (nisem prepričan)
Pri T2 bom še povprašal, čeprav je 180€ na letni ravni kar veliko.

LP

Odloči se za 7 dnevno testiranje mobilnega interneta pri Tušmobil-u, imaš možnost gratis, to ti bo za dano, trenutno situacijo edino relevantno in če ti bo OK, skenslaš to testiranje in se odločiš za prepaid ključ oz. net
wink-1.gif

In ne potrebuješ za zdaj tukaj več nobene analize, statistke, itn.

Če bo good, ok,če ne pa drugič. Sicer pa imaš pri Tušmobilu razne varjante za 5€ na mesec za 1G,če se ti obnese, sporoči pa začnemo z analizami, nič prej
grin1.gif

Lp.

natko45

Fizikalc
1. nov 2010
1.017
3
38
Jaz sem tudi stestiral tole brezplačno opcijo pri tušmobilu. je kar fajn zadeva da lahko preveriš brezplačno na več lokacijah če ti zadeva laufa in če si zadovoljen potme skleneš oz. zadevo vzameš. meni na tistih lokacijah kjer se največ zadržujem deluje normalno in ok tako da sem zadovoljen. in ko boš stestiral boš natančno vedel ali ti zadeva odgovarja. cenovno so pa dost ugodni napram konkurenci.

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Saj pri nas ima pa TUŠ - 1 € / dan / neomejeno

50 dni = 50 €

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
No, da poročam še o rezultatih: sposodil sem si opremo pri TUŠ-u, jo v Ljubljani preskusil, ugotovil da je vse ok, povezave so bile med 0.3 in 1.2 Mb, glede na lokacijo v hiši, torej dovolj solidno za mojo normalno uporabo. prihod na vikend (Kostanjevica na Krki) pa je bil popolno razočaranje. Sicer so se kazali nekakšni poskusi povezave, enkrat je ta celo uspela, podatkovnih prenosov pa ni bilo niti za vzorec, torej vsaj naložitev domače strani na prenosniku. Poskušal sem na raznih delih hiše, pa nikjer ni bilo uspeha. Kaže, da tam res ni primerne pokritosti.

Sedaj iščem naprej. Če ima še kdo kakšno idejo, bom seveda vesel.

LP

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
No, da poročam še o rezultatih: sposodil sem si opremo pri TUŠ-u, jo v Ljubljani preskusil, ugotovil da je vse ok, povezave so bile med 0.3 in 1.2 Mb, glede na lokacijo v hiši, torej dovolj solidno za mojo normalno uporabo. prihod na vikend (Kostanjevica na Krki) pa je bil popolno razočaranje. Sicer so se kazali nekakšni poskusi povezave, enkrat je ta celo uspela, podatkovnih prenosov pa ni bilo niti za vzorec, torej vsaj naložitev domače strani na prenosniku. Poskušal sem na raznih delih hiše, pa nikjer ni bilo uspeha. Kaže, da tam res ni primerne pokritosti.

Sedaj iščem naprej. Če ima še kdo kakšno idejo, bom seveda vesel.

LP

Če tudi pri ostalih operterjih ne bo zadovoljivo, potem ti recimo edino še preostane nakup namenske antence, ki jo priklopiš na ključek, če se ne motim tile iz ponudbe Tušmobil-a imajo to možnost, da ti ojača signal, pogoj je, da je, kolikor toliko prisoten signal.

Lp.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
To z antenco sem pomislil tudi sam, vendar ne vem, koliko lahko ojača signal. Če opišem: na enem mestu v hiši je indikator jakosti pokazal eno črtico, pa še ta je kmalu izginila... Drugje ni bilo niti tega.
Verjetnost, da bi lahko uporabljal podatkovni prenos drugih dveh operaterjev, seveda je in signal Mobitela je zelo konkreten na celi lokaciji, vendar se potem vse ustavi pri ceni.

s_samotar

Fizikalc
5. feb 2010
558
93
28
Antena pomaga. Pred leti ko še ni bilo signala doma sem imel z anteno nekoli bolši sprejem kot pa s samim telefonom.
Če probavaš hitrost neta, poglej da modema/telefona nima zraven ovire. Sem probaval na gprs/hsdpa signalu, razlika je za +50% če je bil modem odaljen od tal ovire ene 5 cm ali več.
Če maš pa možnost da maš zunaj dober signal pa androtid pa mobilna DT.