Najdražji perlator za pipo na svetu oz. prodajanje megle v FB sponzoriranih oglasih?

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.705
3.315
113
Ker se mi je ravno odprlo kot sponzorirana reklama na FB me zanima kako tako prodajanje megle gre zakonsko skozi brez kakršnihkoli posledic?

Saj vem, da moraš za uspeh prodajati zgodbo ampak 44 EUR za en navaden perlator... Kako nizko moraš biti, da nateguješ ljudi s tem? Drugače pa firma registrirana kot spletno svetovanje in lastnik firme povezan z Karatbars...

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Kaj to so oni samo posrednik med kitajskim izdelkom za 2€ al so dejansko narocili konstruiranje in izdelavo orodja za izdelavo tega?

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Kako nizko moraš biti, da nateguješ ljudi s tem?
Oglaševalec samo izkorišča čedalje večjo tržno nišo: pobebljenost ljudi.
Ko si že 1x na FB, se samo malo ozreš naokoli pa lahko vidiš česa vsega si folk ne utupi v glavo.
Včasih smo imeli samo vaške bebčke, zdaj imajo tudi oni odprto informacijsko pipo v svet, predvsem pa možnost biti opaženi in slišani, rezultati se že lepo vidni na vsakem koraku.

• Všeč mi je
Reactions: leibstandarte

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.705
3.315
113
Kaj to so oni samo posrednik med kitajskim izdelkom za 2€ al so dejansko narocili konstruiranje in izdelavo orodja za izdelavo tega?
Dvomim, da tole na Kitajskem stane 2 EUR/kom. Po moje je kupil 100 kosov za drobiž preko aliexpresa in če jih tu naivnežem proda zgolj 50 komadov je zaslužek več kot odličen.

• Všeč mi je
Reactions: Cash in Romzi

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Torej, prijava inspekciji...ker tule ni bilo nobene raziskave, ker tole torzijske kineticne rektorske super tripel dvojcek trojcek, kos, gol, rokomet, Nasa, Cia, Kranjska klobasa, sranje ne obstaja in ni kaj raziskovat. Noter je vec znanstvenih besed, kot v clankih od Instituta Jozeta Stefana.... :bonk: Aja, pa ce to zalepim na pistolo od bencinske, mi da ven super 200 oktanski bencin, na podlagi reaktorsko torzijske, kineticne in spinacne..aja, ne ups...sm zamesal...spinaca je hrana...torej atomske, subatomske, kvarkovske....kje ze smo...caki...aja plasticni nastavek za vodo....

MTB75

Fizikalc
13. maj 2012
365
25
28
Haha, tip ti pa lahko proda tudi kartuše, spletno svetuje, igra se s karatbarsom... Ni da ni!

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
579
113
100x44=4400
Stroški 100€
Čistega 4300€ za 10h dela.<
Ura 430€
430x182=78 200 na mesec

Ja, matematika je kürba. Vendar je "izračun", kalkulacija osnova vsega.

Bedakov pa bo, RAVNO PO ZASLUGI spleta, čedalje več.

Srečujem (mlade) ljudi, ki nimajo pojma o pojmu.
In ti bodo v lajfu večkrat nategnjeni, kot tista švicarska prostitutka, ki je prišla (kot kürba) do številke 38.000 strank (si je vodila fuck dnevnik), potem pa se je upokojila...

• Všeč mi je
Reactions: bertoncl

bertoncl

Guru
4. jun 2015
1.811
640
113
Ja, matematika je kürba. Vendar je "izračun", kalkulacija osnova vsega.

Bedakov pa bo, RAVNO PO ZASLUGI spleta, čedalje več.

Srečujem (mlade) ljudi, ki nimajo pojma o pojmu.
In ti bodo v lajfu večkrat nategnjeni, kot tista švicarska prostitutka, ki je prišla (kot kürba) do številke 38.000 strank (si je vodila fuck dnevnik), potem pa se je upokojila...

Vse, kar si napisal, je popolnoma res. Izpustil si pa babice in dedke, ki ravno tako (več) nimajo blage veze in kupujejo take zadeve. Bazen strank je neverjeten.

gimi

Fizikalc
23. avg 2019
362
116
43
prjav ga na arso, da ne vodi evidence embalažnine, 100% nobeno od teh s.p.-jev tega ne vod in bi moral

johannes

10. feb 2013
3.215
579
113
Vse, kar si napisal, je popolnoma res. Izpustil si pa babice in dedke, ki ravno tako (več) nimajo blage veze in kupujejo take zadeve. Bazen strank je neverjeten.

Babice in dedki so seveda tudi en (dober) segment za "nategovanje". Popolnoma drži!

Ampak ti zdajšnji na spletu niso nič pametnejši od onih, ki niti ne vedo, kaj je splet.
Ker ti mladi talajo svoje podatke, kot, da bodo imeli kaj od tega...

Cukerbergu in gugletu pa se smeji.
Imajo denarja, da ne morejo zapraviti niti obresti. Zato občasno kaj "donirajo". Za boljši občutek in da na sodišču dobijo manjše kazni. OGABNO! Pfuj!

• Všeč mi je
Reactions: bertoncl

kajpace

Guru
6. nov 2018
5.364
3.428
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
Babice in dedki so seveda tudi en (dober) segment za "nategovanje". Popolnoma drži!

Ampak ti zdajšnji na spletu niso nič pametnejši od onih, ki niti ne vedo, kaj je splet.
Ker ti mladi talajo svoje podatke, kot, da bodo imeli kaj od tega...

Cukerbergu in gugletu pa se smeji.
Imajo denarja, da ne morejo zapraviti niti obresti. Zato občasno kaj "donirajo". Za boljši občutek in da na sodišču dobijo manjše kazni. OGABNO! Pfuj!

Ja, samo en "bebo" na FB kupi ta "karkoli že je" za 45€, babi in dedi pa dasta 10.000€ in več, da bo vse "zrihtano", ko jima nekdo pride na vrata in ju "....." ko...

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.223
3.626
113
Ker se mi je ravno odprlo kot sponzorirana reklama na FB me zanima kako tako prodajanje megle gre zakonsko skozi brez kakršnihkoli posledic?

Saj vem, da moraš za uspeh prodajati zgodbo ampak 44 EUR za en navaden perlator... Kako nizko moraš biti, da nateguješ ljudi s tem? Drugače pa firma registrirana kot spletno svetovanje in lastnik firme povezan z Karatbars...
V čem je težava?
Vsak ima svojo pamet in vsak se svobodno odloča kaj bo počel s svojim lahko ali težko prisluženim denarjem.
Ali ti mogoče misliš, da bi tudi to morala "regulirati država"??
.
Kaj telefon za 1.799 € pa ni "nateg"?
Ali piksna RedBulla za 2 €, ko je "proizvodna cena" verjetno tam 0,03 €?
Koliko je po tvoje "dovoljena marža"?
Sprijazni se, da vsi ljudje niso enaki, nikoli niso bili in nikoli ne bodo.
Eni so bolj "pametni" (karkoli že to pomeni), drugi pa manj. Enim se "navaden perlator" za 44 € zdi good deal, drugim pa nateg.
Socializem kar je gre iz naših betic?
:bonk:

Nazadnje urejeno:

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.705
3.315
113
V čem je težava?
Vsak ima svojo pamet in vsak se svobodno odloča kaj bo počel s svojim lahko ali težko prisluženim denarjem.
Ali ti mogoče misliš, da bi tudi to morala "regulirati država"??
.
Kaj telefon za 1.799 € pa ni "nateg"?
Ali piksna RedBulla za 2 €, ko je "proizvodna cena" verjetno tam 0,03 €?
Koliko je po tvoje "dovoljena marža"?
Sprijazni se, da vsi ljudje niso enaki, nikoli niso bili in nikoli ne bodo.
Eni so bolj "pametni" (karkoli že to pomeni), drugi pa manj. Enim se "navaden perlator" za 44 € zdi good deal, drugim pa nateg.
Socializem kar je gre iz naših betic?
:bonk:

Pišeš, kot, da se sam ukvarjaš s podobnimi poslovnimi podvigi. Če ti ni jasno je težava v tem, da v opisu ne piše, da gre za navadni perlator po ceni 44 EUR ampak piše kot, da gre za največji izum takoj po odkritju elektrike, ki ga ljudje nujno rabijo, da jih ne bo pobralo zaradi zastrupitve.

In pa sevedno direktno laganje in zavajanje...

Trditve o sposobnostih kinetične tehnologije izhajajo iz laboratorijskih in testnih rezultatov ter so verificirane. Ključna pa je seveda uporaba v profesionalne namene, kjer smo z referenčnimi postavitvami testne rezultate potrdili v praksi.

johannes

10. feb 2013
3.215
579
113
Pišeš, kot, da se sam ukvarjaš s podobnimi poslovnimi podvigi. Če ti ni jasno je težava v tem, da v opisu ne piše, da gre za navadni perlator po ceni 44 EUR ampak piše kot, da gre za največji izum takoj po odkritju elektrike, ki ga ljudje nujno rabijo, da jih ne bo pobralo zaradi zastrupitve.

In pa sevedno direktno laganje in zavajanje...

Trditve o sposobnostih kinetične tehnologije izhajajo iz laboratorijskih in testnih rezultatov ter so verificirane. Ključna pa je seveda uporaba v profesionalne namene, kjer smo z referenčnimi postavitvami testne rezultate potrdili v praksi.

Ne zagovarjam Wolfa, ampak prišli smo v obdobje, kjer hoče VSAK svoj izdelek, ponudbo, reference raztegnit in naredit iz tega nekaj, kar bo prepričalo neuke bedake.

Kot da bi nekdo, ki je bil 5 let poštar, napisal v prijavi za službo, da je bil odgovorni manager za prenos misli in dejstev.

Kakorkoli, nateguni bodo VEDNO uspevali. Uspevajo že sedaj. Pomisli samo za vladne "urade" in "referate" za to in drugo...

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.223
3.626
113
Že stari ljudje so dobro vedeli, da "bedaki nimajo denarja".
Če pa "po nesreči" pridejo do njega, ga pa nimajo dolgo časa.
.
Odrasli, opravilno sposobni ljudje imajo volilno pravico, pravico sklepati poslovne dogovore (najbanalneje - na banki najemati kredite) in sprejemati iz tega izhajajoče posledice.
Če se jim nakup "čudežnega perlatorja" za 44 € zdi dober deal, koji sem jaz qrac, da jim bom solil pamet, da je to neumnost.
Mogoče jih bo pa osrečil placebo učinek tega "čudežnega perlatorja" in bo za njih dejansko vreden plačanega zneska.
.
Disclaimer: Poklicno se s prodajo ne ukvarjam.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Sem prisel enkrat k ta starim glih na koncu pranja mozganov enega prodajalca za sesalce. Moja dva sta ze podpisala in dala aro 100€.
Prodajalec je ravno 10min pred mano odpeketal. Tolk jim je zmesal in opral glavo, da rabita un sesalc za 2500€. Ko sem nasel isti sesalec za 650€ na netu, sta takoj skenslala narocilo....100€ seveda nista dobila nazaj...ampak, dobro, da sem prisel pravi cas.
Enkrat je ena prodajala sesalec pa pri nas....sem ji rekel, da ne bomo kupili in tudi podatkov od nasih sorodnikov ne bomo dajali...me je prepricala, da mi naredi predstavitev...sem ji povedal, da tudi po predstavitvi ne bomo kupili.
Je se kar vstrajala....no, cel jogi nam je posesala globinsko, na koncu sem ji rekel, da ne bomo kupili in tudi, da podatkov ne damo od ta starih mojih in od zene...cutil sem, da ni pricakovala tega, kljub temu, da smo ji veckrat ze na vratih na zacetku povedali, da ne bomo kupili sesalca....

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Pred časom sem bil na predavanju nekega nateguna, ki je trdil, da so v njegovo odejo za 400 evrov vtkani IR žarki, zato je tako topla. Nekaj ljudi jo je celo kupilo. Ja no, je bilo vsaj kosilo zastonj. :)