Najcenejši barvni laserski tiskalnik

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Jst sm tudi nabavu tale tiskalnik CLP 320. Fajn je, da se lahko preko ebayja kupi prah + čipe, obstaja pa še ena možnost in sicer na tiskalnik se lahko namesti poseben firmware, ki onemogoči zaščito in lahko polniš toner tudi brez čipa. Tako so stroški obratovanja precej precej nižji. Originalni tonerji so po mojem mnenju predragi za domačo uporabo.

Vidim, da boben zdrži 6000 strani. To je več kot dovolj, še posebej če se tiskalnik uporablja doma, kjer se ne tiska takšnih količin.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
6000 strani je 12 paklcov papirja, za doma je to ogromno, če ne printaš zbranih del in celega interneta. Jaz sem menda do sedaj (3 leta) porabil 4 pakete na CLX-2160.

Jst10

Pripravnik
1. sep 2008
151
0
16
Citat:
Uporabnik OldSkul pravi:
Jst sm tudi nabavu tale tiskalnik CLP 320. Fajn je, da se lahko preko ebayja kupi prah + čipe, obstaja pa še ena možnost in sicer na tiskalnik se lahko namesti poseben firmware, ki onemogoči zaščito in lahko polniš toner tudi brez čipa. Tako so stroški obratovanja precej precej nižji. Originalni tonerji so po mojem mnenju predragi za domačo uporabo.

Vidim, da boben zdrži 6000 strani. To je več kot dovolj, še posebej če se tiskalnik uporablja doma, kjer se ne tiska takšnih količin.

Dokaj laično vprašanje: Kako pa to urediš s tem čipom? A imaš kakšna navodila?

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
kakor sm vidu na youtubu, samo prilmaš novi čip v tisti prostor za čip in to je to. Sam tega še nisem probal, ker je tiskalnik star šele nekaj dni.

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Tako kot so ti že odgovorili.
Samo prilimaš na mesto starega čipa (oziroma tam je samo ploščica, ni še čipa ker je štartni toner).

Potem boš malo težje zaprl vratca od tiskalnika vendar se da in ne uničiš nič.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
772
113
Kaj pa svetujete, tudi če je nakup malo dražji, pomembno je, da se zelo ugodno dobi barve ali ponaredke kartuš in pa da ima če se le da mrežo ! Torej lahko je malo dražji samo naj bo poceni obratovanje .... mesečno za vsaj 700 listov 98% ČB.