Najcenejša sončna očala

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
Citat:
Uporabnik mimmy pravi:
Včeraj sem naročila nova sončna očala z dioptrijo - prijazen prodajalec mi je na pult znosil vse okvirje, ki bi bili primerni (da steklo ni tako ukrivljeno). Bo prišlo pa okvir cca 70€ + 2 taboljši šipci (antirefleksno) 45€ vsaka.

Se pa te svari ful spreminjajo: pred tremi leti, ko sem kupovala očala, ki jih imam še sedaj, je bilo na izbiro zelo malo modelov, ki so bili primerni za stekelca z dioptirjo (je morala biti čimbolj ravna), sedaj pa se sploh nisem mogla odločiti. Zdaj pa samo upam, da bodo očala z velikimi steklci v modi vsaj še kako leto ali dve
grin1.gif

ti kupš stvari k so teb všeč, al kr so drugim?
confused-1.gif

mimmy

Pripravnik
6. avg 2007
520
2
16
z glavo med oblaki
Najraje zaupam lastni presoji, ker je meni v največjem interesu, da so stvari take, kot jaz hočem. Zakaj bi torej zaupala trgovcu, ki hoče prodati najdražje, ali kolegici, ki je to sploh ne zanima (s tem ne mislim, da je slaba kolegica, ampak da jo pač zanimajo druge stvari, včasih pa je zraven še malo ženske žlehtnobe, da na drugi sicer ful dobra zadeva slabo zgleda... hja, take pač smo
redface-1.gif
).

Sicer je tole že malo offtopic, ampak ti si začel
tongue-1.gif

avantgarda

Pripravnik
13. mar 2008
186
0
16
Citat:
Uporabnik bisnen pravi:
ksz

Tudi okvirji, ki so lepi in ti rečejo, da jih sami delajo so s Kitajske, saj v slo, kolikor vem, ne dela nihče več okvirjev.

V Sloveniji proizvaja okvirje družba Carrere Optyl iz Ormoža, ki je v 100% lasti italijanske družbe Safilo. Le ta je drugi največji izdelovalec očal (med drugim izdeluje očala znamke Dior, Hugo Boss, Gucci, YvesSaintLaurent, Giorgio Armani, Valentino,...)

Pred kratkim sem si sam dal delati sončna očala. Spremenila se mi je dioptrija tako da sem jih zamenjal. Stalo je 60€ za obe stekli, okvir pa sem imel svoj ta star. Lahko pa te stekla pridejo še malenkost ceneje, jaz sem vzel namreč stanjšana, je le manjša teža.

avantgarda

Pripravnik
13. mar 2008
186
0
16
Saj pravim da sem samo stekla plačal. Okvirja pa nisem zamenjal, ker je ta še čisto v redu in se mi zdi bedarija metat denar skozi okno.

Navadna sončna očala pa koštajo od 5€ naprej potem pa je omejitev samo še nebo.
Grob izračun: vzameš en okvir za 80€ + dvojno stanjšano steklo 70€ - 10% popusta ker si redna stranka = 135€

Svojega optika ne zamenjam (sem pri njemu že od leta 1993), prej banko ali pa punco!

Michkena

Pripravnik
4. avg 2007
763
-9
16
eno bedasto vprašanje - lahko kupiš kakšna poceni očala (okvirje), pa daš zamenjat stekla? mislim, so kakšne ovire, razen pod kakšnim kotom so stekla? pod poceni mislim tam do največ 50 EUR?

avantgarda

Pripravnik
13. mar 2008
186
0
16
@Michkena

To je pa najboljše da vprašaš optika. On ti bo vedel svetovati (zaradi cilindrov, pa dioptrije-debelina stekla) Pa mislim da držijo tudi v optiki kakšne okvirje pod 50€.
Če ne pa kupiš nekje očala, neseš do optika, pobaraš če je primeren okvir za vstavit korekcijska stekla, če ni odneseš nazaj v trgovino in prosiš za dobropis (tam kjer ne komplicirajo za take reči).

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Ne vem kje naj to vprašam...nočem tudi ne odpirat novega topika, da ne bo kdo mislo, da se neke duvam. Hčerka ma Gucci očala, pa jo pečejo okice, ko jih nosi. No,šele včeraj se je to pojavilo. Pol si pa jih menca, pa je včeraj zgledala kot kitajc cela zatečena. Ali je to morda povezljivo z očali? Kako bi lahko tako kvalitetna očala vplivala na pečenje in srbenje oči?

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
če je drago, še ne pomeni da je tut zelo zelo kvalitetno. se mi pa včasih to zgodi kar se je tvoji tamali, ampak se zdej ne spomnem kakšn je vzrok. ko se spomnem ti sporočim
17758-icon_confused.gif

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Zanimalo me je, če kdo ve kaj o tem ali je morda naključje to z očali, da je lih včeraj mela očala in so jo pekle oči. Pa še finta v tem je, da nerada nosi špegle.