Najcenejša sončna očala

Michkena

Pripravnik
4. avg 2007
763
-9
16
ker se mi ne ljubi obhodit n štacun in čekirat cene, bi prosila za nasvete kje se da dobit poceni sončna očala z dioptrijo (odpadejo špegli iz ala New Yorker štacun)..? Ljubljana in okolica prideta v poštev..
hvala..
roza.gif

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Hartlauer ima eno akcijo, da so vsa sončna očala priznanih znamk max 99 EUR...zdej kolk je res, pa kaj dejansko dobiš, je treba pa pogledat.

sonnenbrillen_aktion_99.jpg

Nazadnje urejeno:

bisnen

Pripravnik
9. maj 2008
400
0
16
Sam sem zapisal za korekcijska očala. Pri korekcijskih očalih pa je ponavadi tako, da vzameš sončna, odstraniš šipe in daš notri korekcijske barvne šipe.

Približno ceno pri (pravih) optikih pa sem navedel zgoraj.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik bisnen pravi:
Sam sem zapisal za korekcijska očala. Pri korekcijskih očalih pa je ponavadi tako, da vzameš sončna, odstraniš šipe in daš notri korekcijske barvne šipe.
Hmm, torej je to boljše, kot "nove" (prazne) okvirje kupit ?
Sam namreč imam temna korekcijska stekla (al pa je plastika, whatever), iščem pa okvir.

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Nakup sončnih očal z dioptrijo ni tako enostaven kot si tu eni predstavljate. Govorim iz lastnih izkušenj. Če se le da, si ne ogleduj okvirjev ala:
4671829158.jpg

EC1.jpg

ker v taka očala ne moreš montirat stekel z dioptrijo (vsaj tako je bilo meni rečeno, mogoče tudi zaradi tega ker imam cilindre). Najbolje je, da so očala čimbolj ravna. Jaz imam take:

ocala1.jpg

ocala2.jpg

Kar se pa stekel tiče si barvo lahko izbereš kakršno hočeš, jaz sem rekla naj mi jih naredijo ravno take kot so bile original šipce brez dioptrije in take sem dobila.
zmaga.gif

Pa še nekaj o ceni. Ravno včeraj sem dvignila očala pri optiku in za menjavo stekel (se pravi 2x steklo in delo) sem dala 65,79 €. Okvirje pa sem kupila že lani.

Michkena

Pripravnik
4. avg 2007
763
-9
16
fajn nasveti, nisem se spomnila na to varianto... hvala, bom šla počekirat.. sicer pa sem mnenja, da se bolj splača it k optiku v kakšnem mestecu ali na podeželju, kot pa v Lj, kjer je izbira sicer večja, a so cene tudi dvojne...

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
S tem, da so cene dvojne se ne bi mogla strinjat. Dobra očala so povsod draga. Jaz bi prej rekla, da so v manjšem kraju še dražja ker ni konkurence in nabijejo ceno glih kakršno hočejo. Lahko pa da se motim.

Michkena

Pripravnik
4. avg 2007
763
-9
16
preverjeno se motiš.. za navadna očala sem prehodila žnj štacun in prišla do tega zaključka.. na koncu sem v enem manjšem kraju dobila okvir+stekla+pregled za ceno, ki bi v Lj pokrila mogoče le okvir...

kar pa se konkurence tiče, nekam se zapelat dandanes ni več problem, zato tudi majhne štacunce držijo kr ugodne cene..

Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
Jz sm zanč dobu nek popust 10% al kok že za optiko Clarus...

ja vem, ampak samo če ponucaš pri njih v enem času, šele pri drugem nakupu.. meni ne pride v poštev..

Marauder

Pripravnik
16. mar 2008
205
0
16
Očala so lahko zavita kolikor želiš. Ampak ne smeš imeti cilindrov! Ker večji kot so cilindri bolj morajo biti ravna stekla. Tako so meni razložili...

Drugače pa moja izkušnja za tisto: pregled+očala+stekla za recimo 99€... Prideš tja pa pri pregledu izveš, da je to "akcija" za tiste, ki imajo recimo dioptrijo med -2 in +2, z cilindri v istem območju. Ampak to nikjer ne piše... Da ne bo pomote "meje" sem si sedaj izmislil... In moraš plačati pregled pri optiku, potem pa če želiš nabaviti očala za seveda višjo ceno...

Drugače je pa to fino, ker si lahko omisliš katerekoli očala, če le pašejo na obraz, pa si kasneje daš vse zaščite gor, pa barvo stekel si izbereš. Neslednjič ko bom izbiral, bom vzel stekla, ki so že zatemnjena, ampak se na soncu še bolj zatemnijo...

bisnen

Pripravnik
9. maj 2008
400
0
16
ksz

Pri optiku moraš biti zelo dosleden in natančen, kaj naročaš in dobiš, saj je razlika v ceni lahko velika, pa se vse podobno sliši. Tudi okvirji, ki so lepi in ti rečejo, da jih sami delajo so s Kitajske, saj v slo, kolikor vem, ne dela nihče več okvirjev. Marsikaj sem tudi slišal o teh velikih trgovcih iz A. Pa tudi kako so njihovi trgovci plačani od prometa, torej ti svetuje po ceni in ne po tem kako ti kaj paše.
In kot sem že omenil, ni rečeno, da je optik, kdor ima oz. dela v optiki.
Sam vedno naredim pregled dioptrije pri optiku, preden kupim nova očala (šipe). Tako ali tako je v primeru nakupa očal pregled zastonj.
Res je, da v vsaka sončna očala (ukrivljenost) ne gredo šipe z dioptrijo oz. so potem težave in glavoboli.

Michkena

Pripravnik
4. avg 2007
763
-9
16
Citat:
Uporabnik Marauder pravi:
Neslednjič ko bom izbiral, bom vzel stekla, ki so že zatemnjena, ampak se na soncu še bolj zatemnijo...

meni je pa to tako mimo... to temnenje stekel odvisno od svetlobe...

mimmy

Pripravnik
6. avg 2007
520
2
16
z glavo med oblaki
Včeraj sem naročila nova sončna očala z dioptrijo - prijazen prodajalec mi je na pult znosil vse okvirje, ki bi bili primerni (da steklo ni tako ukrivljeno). Bo prišlo pa okvir cca 70€ + 2 taboljši šipci (antirefleksno) 45€ vsaka.

Se pa te svari ful spreminjajo: pred tremi leti, ko sem kupovala očala, ki jih imam še sedaj, je bilo na izbiro zelo malo modelov, ki so bili primerni za stekelca z dioptirjo (je morala biti čimbolj ravna), sedaj pa se sploh nisem mogla odločiti. Zdaj pa samo upam, da bodo očala z velikimi steklci v modi vsaj še kako leto ali dve
grin1.gif

Michkena

Pripravnik
4. avg 2007
763
-9
16
Citat:
Uporabnik mimmy pravi:
Včeraj sem naročila nova sončna očala z dioptrijo - prijazen prodajalec mi je na pult znosil vse okvirje, ki bi bili primerni (da steklo ni tako ukrivljeno). Bo prišlo pa okvir cca 70€ + 2 taboljši šipci (antirefleksno) 45€ vsaka.

Se pa te svari ful spreminjajo: pred tremi leti, ko sem kupovala očala, ki jih imam še sedaj, je bilo na izbiro zelo malo modelov, ki so bili primerni za stekelca z dioptirjo (je morala biti čimbolj ravna), sedaj pa se sploh nisem mogla odločiti. Zdaj pa samo upam, da bodo očala z velikimi steklci v modi vsaj še kako leto ali dve
grin1.gif

no, sej to je nekako zgornja meja kolikor sem pripravljena dat... seveda ne bi blo nič narobe če bi dala manj...
vem, da morajo bit stekla čimbolj ravna..
vsekakor bom malo prebrskala po optikih v majhnih krajih naokoli, da primerjam cene s ta velikimi... mislim, da sem najvišje cene vidla v BTCju v Lj..