Najcenejša opcija za wi-fi + iPad

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Zanima me, kaj je najcenejša opcija za "ruter". Namreč v službi nimam wi-fi, ampak internet le preko kabla.
Rad bi tudi uporabljal iPad tam.

Kaj je najcenejša opcija?

bluub

Fizikalc
9. jan 2008
685
39
28
čunga lunga Routher pa ga vklopiš v prosto mesto LAN ponavadi jih je v firmah več na steni, pa na routherju v LAN 1-4 ponavadi, pol pa ip od routherja pa nastaviš da je access point in to je to, ti bo hkrati služil kot switch in access point za WI-FI.
Če nimaš prostih mest ftičnic LAN, pa prvo routher nastavi na access point, switch pol pa vzemi kabel iz PC-ja pa ga daj v routher, pol pa še en kabel iz routherja v PC into je to.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Kot prvo se poveži z ruterjem v nastavitve in DHCP server mu izklopi.
Šele nato ga veži v firmino omrežje.

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Hvala.
Kaj pa če hočem uporabljat tudi recimo pri komu doma, ki nima ruterja?

A bi bla najcenejša varianta, da imam računalnik, kupim tist ruter, ki ga vtakneš v usb na računalniku in iz tega naredim wi-fi?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.492
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik mAn pravi:
Hvala.
Kaj pa če hočem uporabljat tudi recimo pri komu doma, ki nima ruterja?

A bi bla najcenejša varianta, da imam računalnik, kupim tist ruter, ki ga vtakneš v usb na računalniku in iz tega naredim wi-fi?

Glede na to, da mrzlicno isces neko varianto...svetujem, da si nabavis model iPad 3G + WiFi ... in si omislis se eno podatkovno SIM kartico ... in potem lahko uproabljas povsod, kjer je na voljo mobilno omrezje ....