Citat:
Uporabnik Vitalium pravi:
Glede cen na Hrvaškem...
Kot zobotehnik hodim na razne tečaje in tam srečam tudi kakšnega tehnika iz Hrvaške, Bosne, Srbije. Nekatere slovenske firme imajo na Balkanu zastopstva za materiale, nimajo pa učnih centrov oz.premalo udeležencev za ureditev tečaja in jih potem pripeljejo v Slovenijo. Pa sem se malo pozanimal za cene, ker kot pravijo Hrvati, imajo iste materiale in prilagojene cene za njihov trg. Napolnil bi od prijatelja Fiat- multiplo, v pol ure sem na Hrvaškem, kupim prilagojene cene.... Figo --NIMAJO, pa sem bil žalosten.
Kar je prilagojeno, je le kakovost istega materiala , ki se razlikujejo glede na različne trge. Kupite Kinder čokolado v Mullerju, pa eno na Hrvaškem, je isti okus?? Isto je z materiali, samo v višjem cenovnem rangu kupuješ, manj je možnosti, da dobiš slabšo kakovost. Zaradi manjše naklade se jim po moje ne izplača zagnati vzporedne proizvodnje. Ampak cena istega materiala se razlikuje le zaradi različne stopnje davka v državi, kjer kupuješ (po moje).
Dobri izdelki dosegajo na Hrvaškem podobne cene kot v Sloveniji. V Opatiji ali Zagrebu še celo višje, poglejte malo po spletu pa pokličite. V Srbiji je kovinsko keramična prevleka okoli 70 eur. Kdor pravi, da je kakovost ista, se moti ali pa slepo verjame. Na njihovem spletu lahko vidite zmontiran nemški video ali pa slike firm ki jim je prodala material . Ali pa svoje, slikana od daleč in ne macro, da se dejansko ne vidi, kako je izdelano. Pa je življenje na Hrvaškem res ceneje, pa manj obratovalnih stroškov....čudno, ko grem na dopust se mi zdijo cene enake!? Kaj pa je sploh poceni? Kitajski ponaredki ? Dobro, kupiš Poul&Shark majico (ponaredek), nosiš in jo zavržeš. Protetičen nadomestek vam vstavijo v organizem......nekdo ki je bio hrano, ga najverjetneje zanima, kaj pomeni beseda biokompatibilnost.
Ko sem bil na morju pa sem slišal, da Kinder čokolada nima istega okusa, ker ni ista krava mleka dala.........ja pa ja