Najboljša zastonj "eCommerce" platforma?

raners

Majstr
4. mar 2008
2.804
439
83
Hej vsem.

Namen imam zgradit spletno trgovino in me zanima tudi vaše mnenje, katera spletna trgovina bi bila najboljša oz. najustreznejša za moje potrebe. Na spletni strani se bo prodajalo pohištvo (mislim, da nekje do 1000 produktov). Rad bi rešitev, ki bi bila preprosta za upravljat (Back-end) in da bi že ob namestitvi imela čimboljše delovanje in postavitev modulov ter imela čimlepši izgled (front-end). Stran (front-end!, če se da, tudi back-end) bi morala biti v SLO jeziku (mogoče že obstajajo prevedeni dodatki za katere izmed rešitev). Rešitev MORA imeti tudi dokaj redne posodobitve.

Ogromno sem že poguglal in tudi sprobal (nekatere spletne trgovine imajo demo za front-end in back-end). Moji zaključki so naslednji:

1.) Magento: ogromno funkcionalnosti, dopade se mi back-end in front-end, slabost pa naj bi bilo počasno delovanje, oz. porablja ogromno virov. Dopade se mi tudi, da se redno posodablja. Ali se pozna počasno delovanje, če magento gostuješ pri povprečnem ponudniku gostovanja?

2.) Prestashop: se mi tudi dopade, edino moti me, da je veliko podpore v francoskem jeziku. Tudi posodablja se dokaj redno in ima všečen back-end in front-end.

3.) Opencart: Sem se je bolj ali manj samo dotaknil. Mislim, da se tudi dokaj redno posodablja. To rešitev najmanj poznam.

4.) Zencart: nekak se mi najbolj ne dopade back-end. Tudi posodobitve niso najbolj ažurne.

5.) Oscommerce: Ne posodablja se več, tako da ta rešitev odpade.

6.) Ima kdo mogoče spletno stran v WordPress-u in uporablja "wp-ecommerce" ali "eShop" plugin? Kako deluje takšna rešitev? Neka takšna rešitev bi mi bila skoraj najboljša, saj je WordPress prijetno upravljat (back-end) in obstaja tudi ogromno dodatkov (plugin-ov), kateri ti omogočajo prilagoditev spletne strani/trgovine.

Zanima me tudi, če za katero od naštetih spletnih trgovin omogoča tudi naslednje funkcionalnosti (ali obstajajo takšni plugin-i):
- Odpiranje in listanje .pdf dokumenta na spletni strani (v nekem okvirju)
- Samodejno posodabljanje ali vsaj obvesščanje o novi verziji (podobno kot pri WordPress-u, ko se zna sam posodobit)

Kot sem že rekel, sem že ogromno pogooglal o teh stvareh, sedaj me zanimajo vaše izkušnje in vaša mnenja glede teh tehnologij. Mogoče ima kdo izkušnje z vsemi in lahko pove najočitnejše razlike. Če imate izkušnje tudi z drugimi rešitvami, jo prosim delite z nami.

Hvaležen sem za vsako mnenje. Lepo se imejte.

raners

Majstr
4. mar 2008
2.804
439
83
Hej.

Sem mislil, da vas več uporablja te spletne trgovine. Vsako mnenje bi mi prišlo prav.
Hvala.
Lp

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.884
626
113
Saj si že sam povzel povsem ok, osCommerce je mrtev, zencart je blizu tega, magento je trenutno top ampak požrešen (čerpav so ga v zadnih verzijah baje zoptmizirali), poleg tega je baje grozen za hočeš spreminajt kodo. PrestaShop je baje ok ampak nimam izkušenj.
Glede na to, da ima wordpress avtomatske updejte bi jaz raje gledal v to smer. Pa wordpress je res enostaven, če moraš kak plugin narest...

Jaz sem postavil štiri štacune na zencartu, čeprav administracija ni ravno eyecandy zmore vseeno vse kar rabiš pri štacuni.

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
Mi uporabljamo prestashop kot platformo in kaj naj rečem, če bi izbiral med magentom in presto bi se raje spet odločil za presto, na magentu smo bli 3 leta in sedaj nam je krepko žal lahko sam tolko povem, kar se tega tiče. Za ostale bi lahko tudi kaj napisal tudi Presta ni perfect ma svoje manjke in pluse, tak ko ostali. Magento se nam je zasral predvsem zaradi dragih modulov, sicer roko na srce so eni izmed najboljših a kaj ko tisti najboljši so najslabš ažurni in tako naprej....

raners

Majstr
4. mar 2008
2.804
439
83
Uporabniki Magenta, kje gostujete (ali imate VPS ali kar gostujete pri navadnih ponudnikih) in ali se pozna počasno delovanje (pri najnovejši verziji)?

Pa hvala vsem, ki ste pripisali kakšno mnenje...

Aja, nekaj še me zanima. Ali omogoča katera izmed trgovin, da si sestaviš izgled nekega e-maila s produkti in se nato pošlje vsem na listi (podobno kot npr.: določene potovalne agencije pošiljajo svoje ponudbe)?

Avian

Pripravnik
7. sep 2007
359
0
16
Hmm kaj pa si kaj gledal zadeve od Datastudia

Sicer majo zdevo narejeno v povezavi z programom za izdajo racunov, vendar se mi zdi zanimiva resitev...

Lp Avi

MaverickT

Majstr
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
2.624
1
425
83
www.weekendwarrior.si
Jaz sem lani naredil en projekt na Magentu. Stvar je tekla na precej obremenjenem VPSju, ampak je kar nekako šlo skozi, še posebej ko smo vklopili tisočinen cache, katere omogoča magento sam po sebi.

Modulov je malo morje, da se vse naklikat in nakonfigurirat, ampak out-of-the-box je pa stvar precej nerodna, sploh za naš trg. Z brezplačnimi moduli se da pokriti vse. Edinole nekih naprednih zalog se ne moreš it, brez da daš cca 800 dolarjev za nek napredni napol ERP addon.

Krivulja učenja je pa sprva precej položna, ampak ko pa enkrat zalavfa pa kar gre
smile-1.gif
. Jaz definitivo, če bi še kdaj postavil kakšno spletno trgovino (hmm, never say never), spet uporabil Magento.

raners

Majstr
4. mar 2008
2.804
439
83
MaverickT, super. Takšne informacije sem iskal... Ali veš mogoče, če magento omogoča samodejno posodabljanje?

MaverickT

Majstr
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
2.624
1
425
83
www.weekendwarrior.si
Malenkost. Z veseljem pomagam. Samodejnega posodabljanja ni. Je pa narejeno obveščanje da je nova verzija, potem pa stvar enostavno nadgradiš. Ni preveč kompliciran postopek, tako da če si vešč kakšnih sistemov za spletne strani ti bo že šlo.

Ko pa imaš stvar enkrat postavljeno pa svetujem, da narediš kopijo, katero uporabljaš za testiranje, simulacije in podobne zadeve. Ni glih fajn, da se igraš na produkciji
smile-1.gif

raners

Majstr
4. mar 2008
2.804
439
83
Thanks, MaverickT.

Glede produkcijskega in testnega sistema pa tako ali tako vem
smile-1.gif
.

alchan

Zelenc'
7. nov 2011
6
0
1
Pozdravljeni,

probam si nainstalirati MAGENTO na XAMPP in mi javlja napako v instalaciji: PHP extension "curl" must be loaded. Ve kdo kaj moram narediti?

Že v naprej hvala za odgovor!

Bucko

Fizikalc
28. avg 2007
1.739
53
48
Uredi datoteko: xampp/php/php.ini

Spremeni tole:
;extension=php_curl.dll
v
extension=php_curl.dll

V bistvu samo odstraniš podpičje. Shrani in reštartaj server.

alchan

Zelenc'
7. nov 2011
6
0
1
Mam še eno vprašanje: ko pridem do okenca, kjer vpišem ime baze in up ime: root ter geslo (ga nimam), označim use web server (apache) in dam naprej se mi server sesuje...enostavno ga ven vrže.

Sel sem v apache/bin/php.ini in podaljšal čase max input time in max execute time na 1800 ..isto sem naredil v mapi: xampp/php/php.ini in še se mi apache vedno sesuva.

Je mogoče težava ker mam pod xamppom: joomlo, wodpress in magento ..je preveč obremenjen server, ali kaj drugega..?

raners

Majstr
4. mar 2008
2.804
439
83
Po dokaj dolgem času se ponovno ukvarjam s spletnimi trgovinami (od takrat, ko sem začel to temo, še nisem naredil nič). Pomembna mi je bila tudi enostavna administracija, saj bo vnašanje produktov delal kolega, ki bo imel spletno trgovino. No, sedaj sem sprobal 3 rešitve: Magento, Prestashop in Opencart. Ugotovitve so naslednje:

Magento: res drži, da podpira ogromno funkcionalnosti, vendar je za moje potrebe stvar preveč obsežna. Za administracijo imaš enostavno preveč stvari za nastavljat. Je pa kar dobro dokumentirana (najdeš kar nekaj vodičev po spletu). Glede hitrosti delovanja ne morem rečt, saj je nisem uporabljal (oz. testiral) zares.

Prestashop: Enostavnejša kot Magento, vendar mi administracija nekak ni bila najbolj všeč. Tudi prevodi v SLO jezik so bolj tak-tak, al pa jaz nisem našel pravega... To rešitev sem najmanj testiral.

Opencart: Zelo enostavna in pregledna administracija in dober SLO prevod (tako administracije kot spletne trgovine)! Jaz sem za rešitev mojega problema izbral to rešitev. Se mi zdi, da ima že takoj po namestitvi dober izgled in vključuje vse potrebne funkcionalnosti za spletno trgovino. Tudi modulov je precej in tudi iskanje le-teh je enostavno in pregledno.

Tako da moj glas za postavitev spletne trgovine gre za OPENCART!

Nazadnje urejeno: