Najbolj ugodno varčevanje

hawkeye

Pripravnik
8. jul 2008
194
0
16
Odplačal sem kredit. Sedaj mi bo na mesec ostalo cca. 300 EUR, ki sem jih do sedaj nekako lahko pogrešal.

Zato bi sklenil neko varčevanje s cca. 300 EUR / mesec.

A mi lahko svetujete, če ste na tekočem, kje je najugodneje skleniti varčevanje, najvišje obresti....

Stardo

Pripravnik
3. jan 2009
353
0
16
40
Prosim povej malo več..

bi vezal al bi mev na razpolago, če bi vezal, za koliko časa, ti je pomembno, da lahko prideš drug dan do sredstev, si pripravljen sprejet naložbeno tveganje ter za koliko časa, ker na dolgi rok se naj bi (praviloma) tveganje zmanjševalo, si pripravljen deliti znesek al bi vse stavil na enega konja (vem, da nebi
smile-1.gif
),..

Ko bomo imeli te pa še kak podatek, se ti bo lahko glede na tvoje želje pomagalo. Sej veš...kar je zame OK, ni nujno, da je zate OK.

V vsakem primeru zelo dobro razmišljanje oz. namen. 96% folka se po odplačanem kreditu ne odloči za kaj tako pametnega!

Nazadnje urejeno:

dinos77

Pripravnik
2. nov 2010
589
1
18
Slovenija
Trenutno najbolj ugodno varčevanje je pri Hypo banki in Volksbank. To raziskavo je naredila medijska hiša POP TV. HYPO banka trenutno nudi storitev, imenovano Zapeljiv depozit, pri katerem poleg obrestne mere (3 % oz. 4 %) stranki ponujajo še druge ugodnosti. Med drugim lahko posameznik, ki sklene ta depozit v času akcije, z nekaj sreče v žrebanju dobi podvojene obresti, prav vsakemu pa podarijo točke Hypo programa zvestobe, ki jih lahko zamenjajo za praktična darila ali izkoristijo ugodnosti oz. popuste pri njihovih partnerjih. Banka VOLKSBANK pa v sklopu Velike depozitne akcije nudi ugodne obrestne mere za varčevanje. Poleg tega strankam nudijo ugodne pogoje najema premostitvenega kredita v primeru potrebe po sredstvih med časom trajanja sklenjenega depozita.

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.404
1.416
113
Jaz imam sklenjeno tole in sem ful zadovoljen. Če imam višek denarja lahko nakažem vsaki mesec 5x dogovorjenega zneska, letna OM pa je 4.40%.

Stardo

Pripravnik
3. jan 2009
353
0
16
40
Citat:
Uporabnik dinos77 pravi:
Banka VOLKSBANK pa v sklopu Velike depozitne akcije nudi ugodne obrestne mere za varčevanje. Poleg tega strankam nudijo ugodne pogoje najema premostitvenega kredita v primeru potrebe po sredstvih med časom trajanja sklenjenega depozita.

hysterical-1.gif
Ugoden premostitveni kredit?? Jz mam pri Sparkasse depozit in lahko glede na splošne pogoje kadarkoli brez razloga prekinem ali delno dvignem brez stroškov, ki pri kreditu definitivno so.. Poleg tega so mi pri delnem dvigu dali 1% obresti, ki so se natekle do takrat, ostalo pa je blo do konca po dogovorjeni obrestni meri. Ker sem sklenil preko el. banke sem mev 0,30% višje obresti.

Za postopno varčevanje mam pa to:http://www.sparkasse.si/stanovanjsko-varcevanje (obresti + premija)

V vsakem primeru je fajn, da počakamo kakšne želje ima avtor teme in nato razpredamo o svojih favoritih. Do zdej smo dali 3 predloge in so skoraj vsi različni med sabo
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

hawkeye

Pripravnik
8. jul 2008
194
0
16
da še malo razložim.

Trenutno nimam neke vsote, ki bi jo dal vezati (torej depozit),
sklenil bi varčevanje in bi vsak mesec naložil cca. 300EUR (mogoče kaki mesec tudi več).

Eno leto tega denarja sigurno (99%) ne bom rabil, verjetno (80%) pa tudi ne 2 leti.
A je možno, da po enem letu dvignem, če nujno rabim?

Z naložbenim tveganjem misliš sklade, delnice? Preveč ne bi tvegal.
A ni zlata doba skladov že mimo?

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
To ni noben denar in nikakrsna doba, da bi se sel nevemkaksne investicije, ce nisi nagnjen k visokemu tveganju (torej da bi se mirne duse spustil v spekulacije). Nesi na banko in se dogovori za tako dobo, kot ti najbolj ustreza.

Srandi

Pripravnik
16. feb 2011
338
0
16
Sem imel v Hypo banki enega od depozitov (22k je bilo - torej tik pod takratno zajamčeno mejo)pred kakšnima 2 letoma. Ko sem sklepal, mi je bilo na vprašanje, ali lahko po preteku vezave takoj dvignem denar, rečeno, da treba povedati le dan pred dvigom. Pisalo tudi v pogodbi ob sklepu vezave. To vezavo sem večkrat podaljševal za 3 mesece in vmes nisem bil pozoren na pogodbe ob sklenitvi vezav. Je prišel čas za dvig, pa me uslužbenka na šaltru pošlje k vodji enote, ki me je skušal prepričati še o nadaljevanju sodelovanja. Ko je videl, da iz te moke ne bo kruha, pa mi je pokazal člen, da moram čakati na dvig 14 dni (sredstva niso bila vezana niti niso bila teh 14 dni obrestovana po višji obr. meri). Od takrat Hypota povoham ne več...

Nazadnje urejeno: