Najbolj tih napajalnik...

GTI_Fan

Pripravnik
1. sep 2007
245
0
16
Pozdravljeni!

Sestavljam skupaj nov računalnik -desktop in iščem napajalnik, ki bo res tih.
Na starem račnunalniku je (bojda) 13 cm ventilator in se ga dejansko ne sliši nič, zato bi rad imel kaj podobnega. Večina napajalnikov ima sedaj 12 cm ventilatorje, zato me zanima, ali mogoče kdo ve za kakšen model, ki bi mogoče še imel večji premer ventilatorja kot 12 in bi deloval kar se da tiho. Cena niti ne igra tolikšne vloge...
Gre pa za službeno uporabo pribl. 10h/dan, zato je glasnost mašinerije zelo pomembna...
Najlepša hvala za vsakršen (pameten
wink-1.gif
)nasvet!

LP

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
mocno dvomim, da obstaja kak napajalnik z ventilatorjem, vecjim od 12cm? saj ze tisti zasede polovico napajalnika:D

edit: sem zdaj videl, da obstajajo tudi z 14cm.. LC6550gp2 recimo. malo poglej pri mlacomu, tam majo kar veliko izbiro. ce hoces pa pasivnega se pa pripravi odpret denarnico;)
sam drugace uporabljam nekega anteca z dvema majhnima ventilatorjema. prvi je vklopljen cel cas, drugi pa se vklopi po potrebi, ponavadi le ob 100% obremenitvi in le takrat se ga slisi.

Nazadnje urejeno:

pep

Pripravnik
21. avg 2007
393
24
18
Citat:
z 14cm.. LC6550gp2 recimo

Ja, tega v bistvu jaz uporabljam in ga priporočam.
Pri meni vsekakor ni napajalnik najglasnejša stvar v škatli.
Trenutno mi je najglasnejši ventilator na grafični - ne vem zakaj delajo take šugave ventilatorje na grafične - verjetno zato da potem odšteješ še € za pošten hladilnik in ventilator za ta namen.
Na CPU-ju imam Thermaltake Silent tower z ventilatorjem reguliranim na 800-900 obr. oz. več po potrebi - ga sigurno ne slišim.
Pol so pa tu še diski, ki so tudi lahko kar glasni...

SpaceMonkey

Pripravnik
11. avg 2007
761
3
18
V Fun-tech- je 41 €.

Mam tudi jaz ta napajalnik samo nisem preveč zadovoljen. Res, da je nasplošno tih, vendar mi občasno ob polni obremenitvi piska in oddaja visokofrekvenčne zvoke plus napetosti na posameznih linijah mi dostikrat nihajo. Bo treba počasi zamenjat.

GTI_Fan

Pripravnik
1. sep 2007
245
0
16
ksz...
Najprej hvala vsem za pomoč!

tale LC6550gp izgleda res OK... Gledal sem tudi ATX 550W Chieftec, ki naj bi tudi imel 14 cm ventilator. Mogoče ideja kateri bi bil boljši?

@Futuristic: Najprej lep pozdrav! Sem mislil, da so pasivni bolj za mašine z manjšo porabo, zdaj pa vidim, da imajo tudi 500 W. Mislim pa, da bom nabavil kar takega z vetrnico...

Lep pozdrav!

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
ja z ventilatorji na graficnih se ocitno res norca delajo.. meni se niti en ni zdrzal do konca zivljenjske dobe kartice, brez da bi ga moral menjat/podmazat.
sem pa za trenutno 8600gt kupil pasivnega od zalmana in sem ful zadovoljen!
samo se ssdji se pocenijo in bo super:) sam dam namrec veliko na "glasnost" racunalnika, tako da so sedaj diski najglasnejsi del v racunalniku.

glede LCja pa.. sam imam z lcji dobre izkusnje. tocno tega modela sicer nisem imel, sem pa imel 2 z 12cm ventilatorji in sta zadostila mojim potrebam.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ksz
za tiste, ki pa bi radi za manjši denar utišali pc, pa zamenjajte vse ventilatorje pa med ohišje pc-ja in napajalnika dodate kako peno. Zlo fajn je una , k jo dobite, če pri mimovrste naročite:)Tako sem utišal že 2 pc-ja in razlika je res enormna. Enmu sem še celo disk obesil na paščke, da ni vibracij prenašal na ohišje:)
Pa 8cm ventilator sem zamenjal za 12, kater ob manjših obratih naredi več ali enako vetra in je tako spet tišji.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Lahko tudi preprosto PC odmakneš nekam, kjer se ne sliši :
cena 0 EUR
wink-1.gif

(OK, kakih 10-20 za podaljšane kable za monitor in tipkovnico)
Aja, pa podaljšek za reset tipko
evil.gif

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
ksz...

Imam omenjenga lc powerja (napajalnik) in ob startu računalnika 3minute brni kot če bi zagnal turbopropelersko letalo. Potem pa se utiša.
Pri grafični kartici nimam težav, saj je brez ventilatorja.
GV-NX86S256H.jpg

8600GTS

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.915
655
113

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Večina napajalnikov ima temperaturno krmiljen ventilator. Tako da so pri majhnih temperaturah vsi bolj ali manj tiho.
Priporočam nabavo kvalitetnega napajalnika...

Za tih računalnik kot prvo potrebuješ dobro ohišje. Kakšno Antec 18x...
Ventilator na grafični sem še stalno zamenjal, ko se je začel pretirano dret.

GTI_Fan

Pripravnik
1. sep 2007
245
0
16
Ohišje bo P182, napajalnik pa ATX Chieftec - 14 cm.
Sodelavec ima kišto, ki ne spada v tisti razred "bolj ali manj tihi" - se dere ko je mrzel, utihne pa šele potem, ko ga daš spat...
wink-1.gif